Mjesečni arhivi: kolovoz 2013.

Obuća za žene

Pravilna obuća sprječava ozljede

Baviti se sportom, za mnoge od nas znači u njemu uživati, družiti se sa prijateljima i odlaziti na natjecanja, gdje možete pobijediti suparnika ili postići rezultate, koji su bolji od vaših iz prošlosti. Ali uz sport uvijek dolaze i ozljede, koje će vaše sportske trenutke ograničiti te vas odaljiti od sportskih terena. Jedan od vrlo bitnih faktora, zbog kojeg može doći do ozljeda je i vaša obuća, u kojoj trenirate i koju niste na svojim nogama, dok trčite, igrate nogomet, košarku, rukomet ili se bavite sa nekim drugim sportom, koji vam daje snagu, zdravlje i zabavlja vas i vaše prijatelje. Zbog svega toga vrlo je bitno kakva je obuća, koju ste kupili i odabrali za svoje noge.

Odabir sportske obuće svakako nije jednostavan, jer najprije morate poznati sami sebe i vaše ciljeve. Potrebno je znati, dali tražite nešto, u čemu čete uživati dok se krećete, ili čete odabrati obuću, koja je kvalitetna, lagana ali nije tako udobna. Baš to se događa kod trčanja, gdje se može odabrati udobna trening tenisica, koja će biti blažena, imati će debeo potplat i u njoj ćete se osjećati, kao da trčite po oblacima, ili čete odabrati neku „racing“ tenisicu, koja je tvrda i napravljena za atletski stadion. Ako te stvari ne poznajete dobro i odaberete nepravilnu tenisicu, vrlo brzo vaše noge će pokazati, da odabir nije dobar i ozlijedit čete stopalo, Ahilovu tetivu ili neki drugi dio vaših nogu.

Sve te stvari u svijetu sporta potrebno je poznati, kako bih vaše tijelo ostalo zdravo. Obuća na vašim nogama mora biti pravilne kvalitete, stabilna, udobna i još mnogo drugih stvari mora zadovoljavati, kako bih vaše noge ostale zdrave. Baš zbog toga potrebno je prije kupovanja pročitati i upoznati se na internetu, koja obuća čemu služi, nakon toga isprobati je u trgovini, kako izgleda i leži na vašim nogama, tek onda se odlučiti za nju, kupiti je i sa njome otići na trčanje ili početi se baviti sa nekim drugim sportom, koji će zadovoljiti vašu dušu, pružiti će vam užitke i nasmijavati će vas, kad se družite sa svojim prijateljima.

http://www.tenisice.hr/