Mjesečni arhivi: srpanj 2014.

Havaianas obuća za kišne dane

Svatko od nas najviše voli, kad je na nebu sunce, lijepo vrijeme i vani je toplo, a tu i tamo, na nebo dođu i oblaci, koji donesu kišu. Mnogi od nas, koji poznaju Havaianas obuću najprije pomisle na japanke, koje se mogu od njih kupiti i dobiti, ali tome nije više tako, ova tvrtka je počela pored japanki proizvoditi i prodavati i čizme za kišu, sa kojima možete i na kišni dan otići gdje god poželite. Havaianas je na takav način pokrio cijelo ljeto, pa ćete tako moći u njihovoj obući uživati u ljetne dane na moru ili na šetnji u gradu, ili pak na kakav kišni dan hodati po mokrim i vlažnim pločnicima.

Pomislite li na lokacije, kamo sve bih mogli otići sa Havaianasovim čizmama, onda ovdje stvarno nemate malo mogućnosti. Kad je vani kiša, onda je vani u puno primjera i blato, pa tako možete sa njima u grad, da vaše noge nisu mokre, kad šetate i kupujete stvari za sebe, nakon toga možete sa njima u neki park, gdje možete skakati po mokroj, rosnoj ili zakišenoj travi ili putovima, koji su blatni, a na kraju krajeva, možete sa njima otići i na posao, te tamo obuti na svoje noge nešto laganije, na primjer Havaianasove japanke, koje vam pružaju udobnost i kvalitetu na svakom koraku.

Iz svega gore napisanoga možete vidjeti, da sa Havaianas čizmama stvarno možete svuda, a što je najvažnije, ove čizme možete očistiti samo sa vodom i nekom malenom krpicom, jer su napravljene iz vrlo jednostavnih i odličnih materijala, pa ih tako možete samo pobrisati i pospremiti u ormar, kako bih već kod sljedeće kiše mogli opet skočiti u njih i otići kamo će vas noge nositi. Havaianas je na takav način postala tvrtka, koja će zadovoljiti sve, mlade, stare, muške, ženske i djecu, znači sve one, koji vole vodu i koji za kišni dan ne ostaju u kući.

Obuća o nama: kakve žene nose štikle?

Ne vole sve žene da nose štikle, a zanimljivo je kakve su obuću nosile uticajne žene u različitim periodima, sa štiklom ili bez? Pod štiklom se ovde podrazumevaju samo izuzetno visoke štikle.

Šezdesete i sedamdesete godine su obeležene raznim protestima, hipi pokretom, studentskim demonstracijama, feminističkim pokretima. Zato i ne čudi što su se zvale revolucionističe godine. Uglavnom, uticajne žene su tada nosile ravne cipele. Osamdesetih obuća sa visokom štiklom postaje hit, a taj trend se nastavio i do danas. Danas na važnim pozicijama u društvu, na primer, često nose visoke podpetice (srednjom se smatra šest centimetara), isto kao i pevačice. Ipak, pitanje koje se može postaviti je: zašto su žene počele u masovnom broju da nose štikle? Ili, šta to razlikuje osobe koje nose štikle i one koje ih ne nose?

Štikle

Štikle predstavljaju način da se žena izdigne, i fizički i psihički. To je zapravo neka podsvesna želja. Želja da se nešto nadomesti. To može biti mnogo toga. Nošenje obuće sa štiklom se često povezuje sa nedostatkom samopouzdanja, koje se tako nadoknađuje, na primer. Takođe, fizički izgled, visina, i sl. A verovatno se često proširi uticajem društva, pa na primer, mlađe osobe, koje ne znaju ni da hodaju u njima, i koje ne znaju zašto ih nose, ipak nose obuću sa štiklom.

Radmila Lazić je u jednom svom članku napisala svoje zapažanje da intelektualke uglavnom nose ravnu obuću. Da li se slažete sa tim?

Adidas oprema u skijaškim skokovima

Kad ljudi čuju za sportsku opremu, koju proizvodi Adidas, odmah mnogi pomisle na trčanje, nogomet, košarku i na još neke druge sportove, u kojima tu svjetsku poznatu marku najčešće sretnemo. Ali nije baš tako, u zadnjim godinama Adidas se sve više bori i pojavljuje i u mnogim drugim sportovima, pa ga tako možemo sresti i kod skijaških skokova. Za sada još ne proizvode skije, ali ako čete pogledati neki događaj, gdje dečki ili žene skaču na skijama, brzo čete moči vidjeti, da na sebi nose različite komade sportske opreme, koja ih štiti od mraza, snijega i koja im koristi, da mogu kvalitetno trenirati i utrkivati se.

Skijaški skokovi su sport, sa kojim se ne mogu baviti rekreativci ili ako rečemo malo drugačije, da bih se skakalo na skijama, potrebno je biti dobro natreniran, kako se ne bih ozlijedili i uživanje zamijenili ležanjem u bolnici. Pored treninga svakako je potrebna i oprema, koja treba profesionalnim skakačima, da bih mogli letjeti po zraku ili da bih što kvalitetnije došli na trening ili neku utrku. Pa tako kod Adidasa vrlo dobro brine, da imaju dečki i cure u skijaškim skokovima uvijek najmodernije kombinezone, jakne, kape, torbe i druge stvari, koje im trebaju. Kod Adidasa sve to proizvode i kao sponzor daju takmičarima, a oni sa velikim veseljem nose te moderne i kvalitetne proizvode.

Jer je Adidas sponzor u mnogim sportovima, koji se igraju vani i u velikoj većini po lijepom vremenu, morali su naći i neki sport, da bih na tržištu i na televiziji bili vidljivi i u zimskim danima. Tako je Adidas počeo proizvoditi kvalitetne proizvode za skijaške skokove, koji svim trkačima koriste do njihovih što boljih rezultata. Novci, koje ta tvrtka ulaže u razvoj tehnologije, sigurno koriste svima, kako bih mogli skakati dalje i na kraju krajeva, kako bih u tome što rade uživali maksimalno i osjećali se dobro.