Mjesečni arhivi: svibanj 2017.

Za malo drugačiji tip smještaja unajmite bungalove

Turisti bi prilikom odlaska na višednevni odmor uglavnom birali dvije vrsta smještaja, a to su hoteli i apartmani. I boravak u hotelu i boravak u apartmanima ima svoje prednosti i mane. Boravak u hotelu omogućava vam nešto veći luksuz smještaja, a isto tako mogućnost prehrane u hotelu. Drugim riječima, boravkom u hotelu, sve brige su prebačene na hotelsko osoblje koje će dati sve od sebe da vam ugodi. No, to ima svoju cijenu pa je smještaj u hotelima najskuplji. S druge strane, boravak u apartmanima je zanimljiv, ali apartmani često nisu vrlo komforni te morati sami brinuti o pripremi hrane. Ali cijena će zbog toga biti nešto prihvatljivija. Želite li probati nešto novo, možete se odlučiti za smještaj u bungalovima.

Prednosti smještaja u bungalovima

U usporedbi s hotelima i apartmanima, bungalovi nude nešto između. Naime, najmom bungalova dobivate cijeli bunglalov samo za sebe. A to znači jako puno komfora. Ovo će posebno znati cijeniti obitelji s djecom jer će najmom bungalova vjerojatno svi članovi obitelji imati neki miran kutak samo za sebe unutar bungalova. Bungalovi se često nalaze blizu određenih ugostiteljskih objekata, poput restorana te mnogi bungalovi u suradnji s restoranom nude mogućnost prehrane uključene u njihovu cijenu. To primjerice znači da ćete platiti noćenje s doručkom u bungalovu, ali doručak vam neće biti poslužen u bungalovu, nego ćete otići na doručak u obližnji restoran. Ista je situacija i ako ste odabrali ostale obroke.

Usporedi li se cijena najma bungalova i hotela, najam bungalova je svakako isplativiji ako u njemu planira boraviti više osoba te se stoga i to može smatrati jednom od prednosti bungalova. Upravo zbog toga, sve su češći slučajevi kad se dvije obitelji odluče iznajmiti jedan bungalov jer na taj način imaju znatnu uštedu, a s druge strane će i dalje biti dovoljno mjesta za sve u jednom bungalovu.

https://www.rogla.eu/hr/smjestaj/bungalovi-rogla-i-gaber

Mnogi se počinju baviti biciklizmom zbog zdravlja

Biciklizam ima i odlične pozitivne učinke na zdravlje. Vožnja na biciklu preporučuje se svakome tko ima problema s prekomjernom tjelesnom težinom. Redovitom vožnjom na biciklu, brže ćete trošiti kalorije, a istovremeno ćete se bolje osjećati. Važno je samo napomenuti da prilikom vožnje bicikla, potrebno je u tijelo unositi dosta tekućine. Zato svakako imajte uvijek uza sebe bocu s vodom.

Učinci na zdravlje i tijelo

Osobe koje se bave biciklizmom, osim odlične kondicije, stvaraju i određenu prevenciju od određenih bolesti. Primjerice, istraživanja su pokazala da žene koje barem tri puta tjedno voze bicikl, imaju za trećinu manji rizik od pojave raka dojke od onih žena koje ne voze bicikl. Isto tako, brojne osobe koje puno sjede često imaju problema s leđima. Vožnja na biciklu će pomoći u rješavanju tih problema, a redovita vožnja će takve probleme spriječiti u samom početku. Istraživanja su pokazala i da osobe koje se bave biciklizmom imaju 50% manje šanse od pojave infrakta.

Izbor bicikla

Planirate li se baviti biciklizmom, osnovni korak je kupovina bicikla. Bicikli se razlikuju ovisno o terenu na kojem ih planirate voziti. Isto tako, raspon cijena bicikala za određeni teren zna dosta varirati pa možete pronaći bicikle već od nekoliko stotina kuna, ali i one od nekoliko desetaka tisuća kuna. Ukoliko ste početnik, ne morate odmah gledati one najskuplje bicikle, već možete početi s nekim jeftinijim modelom. Puno skuplji bicikli namijenjeni su uglavnom profesionalcima i nema smisla kupovati takve bicikle ako ćete svega nekoliko puta tjedno odvoziti neke kratke dionice.

Biciklistički klubovi

Želite li postati diljem neke zajednice onih koji također vole biciklizam, možete se učlaniti u neki biciklistički klub. Učlanjenjem dobivate mnoge prednosti. Klubovi često organiziraju razne utrke, zajednička druženja, popuste pri kupnji biciklističke opreme u raznim trgovinama i slično. U svakom slučaju, bilo da trebate bilo kakvu pomoć, članovi takvih klubova su uvijek spremni pomoći.

https://www.hervis.hr/store/Svijet-sporta/Biciklizam/c/2_rad

Rider proizvodi vrlo kvalitetne sandale

Rider je već dugo prepoznatljiv u svijetu kao proizvođač vrlo kvalitetnih sandala za muškarce, žene i djecu.

Povijest

Linija Rider proizvoda počela se proizvoditi 1986.g. u Brazilu u suradnji s jednim od najvećih proizvođača obuće, Grendenom. U početku su se prodavala samo na brazilskom tržištu, no pravi procvat prodaje dogodio se 1997.g. kada su ovi proizvodi postali dostupni u SAD-u. No, za razliku od nekih drugih tvrtki, Rider nije promijenio lokaciju proizvodnje te se i dan danas, tvornica nalazi u Brazilui iz nje se proizvodi šalju dalje diljem svijeta. Upravo zbog toga, Rider sandale su iznimno popularan komad odjeće u Brazilu te mnogi sandale nazivaju i imenom Rider.

Popularnost Rider sandala

Rider sandale stekle su veliku popularnost zbog dvije karaktestike. Prva je njihova atraktivnost i moderan dizajn. Mnoge sandale drugih proizvođača ne izgledaju ni približno toliko atraktivno kao River sandale. Kada u trgovini imate naslagano nekoliko sandala različitih proizvođača, River sandale ćete lako prepoznati i vjerojatno će biti vaš prvi izbor. Zbog velikog broja različitih modela, različitih boja i uzoraka, lako ćete pronaći one idealne.

Druga bitna karakteristika ovih sandala su materijali od kojih su izrađene. Uglavnom je riječ o posebnoj vrsti kvalitetne gume koja ima odlična svojstva. Pod time se podrazumijeva nepropusnost koju će cijeniti oni koji sandale koriste pri šetnji uz more i slično. Osim toga, guma koje se koristi pri proizvodnji Rider sandala je vrlo savitljiva pa će zbog toga i hodanje u ovim sandalama biti vrlo opuštajuće te vas nakon dugog hodanja neće boljeti noge. Isto tako, guma je toliko kvalitetna da joj neće smetati niti visoke ljetne temperature.

Zbog svega navedenog, Rider sandale predstavljaju odličan izbor kada je riječ o sandalama jer osim što su vrlo atraktivnog izgleda, možete biti sigurni da će jako dugo trajati te da će šetnje u njima biti vrlo ugodno iskustvo.

Slovenija nudi više od 15 toplica

Razvoj toplica i drugih oblika wellnessa na području Slovenije i šire seže u davnu prošlost. To se najviše može zahvaliti prirodi koja je ovo područje nagradila mnogim izvorima mineralnih voda koje su postale sinonim za zdravlje i relaksaciju. Ako se tome pridoda želja za razvojem i širenjem usluga, rezultat su prekrasne wellness oaze, veliki komforni hoteli i destinacije koje svatko priželjkuje za odmor. Ali sve kreće od toplica. Toplice u Sloveniji koriste vodu kako bi se postigla ravnoteža i unutarnji mir te se zbog bogatog nasljeđa koje se polako razvijalo u Sloveniji, ovo se područje može istaknuti kao jedno od najbogatijih izvora termalnih voda i toplica.

Iscjeljujuća voda toplica

Voda je oduvijek bila simbol života i napretka pa se tako pojavom toplica i drugih oblika wellness programa i Slovenija pokušala približiti zdravijem načinu života i vraćanju onome od čega je i samo naše tijelo napravljeno, vodi. To je uspješno i učinila, a dokaz tome je preko 15 registriranih toplica u Sloveniji, odnosno wellness centara. Slovenija je uspjela stvoriti ravnotežu, kombinirajući prirodna bogatstva, lokalnu tradiciju te vrhunsko medicinsko osoblje koje je uvijek na raspolaganju sve brojnijoj klijenteli. Odlazak u toplice u Sloveniji postao je pristupačniji svima te je sve češći izbor za obiteljska druženja i zabavna nedjeljna popodneva. Iako su toplice u Sloveniji samo dio velikog wellness programa koje Slovenija pruža, one su oduvijek bile primarne, kako za zabavu, tako i u medicinske svrhe. Uvijek su bile mjesto gdje pojedinci dolaze da se maknu od svakodnevnog života i samo po tome, predstavljaju poželjno mjesto za odmor i relaksaciju.

Većina toplica u Sloveniji danas predstavlja kombinaciju ne samo bazena, već i hotelskih usluga te velikog asortimana wellness usluga. To su odredišta gdje ljudi dolaze brinuti o sebi, opustiti se i družiti te su osmišljeni posebni programi, kojih su toplice samo malen dio, kako bi ispunili potrebe i želje modernog čovjeka za mirom, zabavom i boljim zdravljem. Idealan spoj opuštanja i zdravlja čine toplice u Sloveniji mjestom nakon kojeg se možete vratiti u svakodnevni život napunjenih baterija i s novom energijom.

Više informacija

Opustite se u nekom od hotela u Mariborskom Pohorju

Mariborsko Pohorje, kao skijalište, nudi jako mnogo kvalitetnog sadržaja svojim gostima, a ponuda smještaja također nimalo ne zaostaje. Oni koji se žele u potpunosti opustiti, odlučuju se za hotele. Hoteli u Mariborskom Pohorju nude vrhunske smještajne jedinice, a sve to je još dodatno upotpunjeno brojnim dodatnim uslugama.

Usluge smještaja

Kada je riječ o samom smještaju, hoteli u Mariborskom Pohorju nude jednokrevetne i višekrevetne sobe. Većina hotela posjeduje 4 zvjezdice te stoga možete biti sigurni u odlično opremljene sobe. Osim udobnih ležajeva, u sobama ćete pronaći i sve ostalo što vam je potrebno za ugodan boravak, poput televizora, klima uređaja, mini bara i ostalih usluga, ovisno o hotelu koji ste izabrali. Također, neke sobe u hotelima u Mariborskom Pohorju imaju i vlastitu mini kuhinju koju možete po potrebi koristiti.

Dodatne usluge

Budući da je sve više gostiju koji osim boravka u hotelu te skijaških aktivnosti traže i nešto više, hoteli u Mariborskom Pohorju nude i razne dodatne usluge. Ovisno o hotelu koju izaberete, neke dodatne usluge su uključene u cijenu smještaja, dok ćete neke usluge morati dodatno platiti. Naravno, čak i ako niste gost hotela, možete se uz plaćanje koristiti uslugama koje oni nude.

Tako se nude raznolike wellness usluge koje su postale gotovo neizostavni dio ponude svakog ozbiljnog hotela. U njih spadaju različite vrsta masaža, kupelji, sauna i ostalog. Neki hoteli u Mariborskom Pohorju nude samo nekoliko osnovnih usluga u svom sklopu, dok su neki otišli i korak dalje pa su u neposrednoj blizini otvorili samostalne wellness centre. Riječ je o centrima koji nude jako mnogo usluga na jednom mjestu i upravo zbog te velike ponude, mnogi ih posjećuju te isprobavaju nove usluge.

Svi hoteli u Mariborskom Pohorju nude odlične osnovne usluge kao i brojne dodatne usluge te bez obzira za koji se hotel odlučili, zasigurno ćete biti zadovoljni pruženim uslugama.

Više o hotelima