Mjesečni arhivi: kolovoz 2017.

Cipele – nezamjenjivi dio današnjice

Teško je zamisliti da se nekada u prošlosti nisu nosile cipele. Bez obzira na vremenske prilike ili na teren, hodalo se bosih stopala. Pretpostavlja se da je do razvoja prvih cipela došlo jer se razvila potreba za zaštitom te zbog topline. One prve cipele radile su se od životinjskih materijala i bile su u obliku sandala. Prvi njihov trag pronađen je u Americi prije 10 000 godina. Ali i tada njihovo nošenje nije bilo svakodnevno već samo kada je za to bila potreba.
Danas je nezamislivo, osim u iznimnim slučajevima, da su nam stopala bosa te da takvi hodamo.
Ne samo to, već je izbor cipela i obuće različitih stilova i namjena toliko velik da razlog nedostatka cipela može biti samo veliko siromaštvo ili pak vjerski razlozi.

Veliki izbor za svakoga

Cipele se na današnjem tržištu mogu pronaći u različitim vrstama i stilovima te izrađene od različitih materijala. Sama kvaliteta izrade te materijali jako se razlikuju te je bitno naći za sebe one cipele koje nam odgovaraju. U kategoriju cipela spada sportska obuća, različite čižme te otvorena obuća. Žene imaju nešto veći izbor jer biraju dizajn, visoku ili nisku petu te sam stil u skladu s odjećom koju nose. Muškarci biraju između klasičnog, sportskog ili casual stila. Tu su i cipele za djecu, koja također mogu birati između više stilova i namjena.

Tržište nije stalo samo na raznolikosti pri odabiru cipela, već postoje i razni dodaci koji ih mogu poboljšati. Tako će vam pri kupnji cipela prodavači često ponuditi i različite uloške za cipele te sprejeve za održavanje kupljenih cipela. Ulošci se posebno preporučuju kada je u pitanju srednja i mala kvaliteta materijala korištenih pri izradi cipela kako bi se stopalo manje znojilo te kako bi cipela bila udobnija. Mnogi pojedinci trpe neudobnost stopala u cipelama te na taj način narušavaju kvalitetu svog života i dugoročno, svoje zdravlje.

Crocs – kratko poslovanje, veliki rezultati

Tržište obuće je danas dosta zasićeno. Postoje mnoge tvrtke koje su već jako dugo aktivne na tom području, a postoje i neke manje tvrtke koje tek pokušavaju naći svoje mjesto pod suncem. Nažalost, u pokušaju da se nametnu na tom konkurentnom tržištu i da nađu put do kupaca, mnoge tvrtke nisu uspjele i morale su prekinuti proizvodnju i prodaju. Na sreću, Crocs nije jedna od takvih tvrtki. Svojim zanimljivim pristupom i visokokvalitetnom obućom, uspjela je u relativno kratkom vremenskom roku se pozicionirati na tržištu obuće i steći mnoštvo zadovoljnih kupaca. A ono što je najbitnije, nije riječ o jednokratnim kupcima, već u većini slučajeva kupcima koji će redovito kupovati njihove proizvode.

Nastanak tvrtke

Pogledamo li malo u prošlost, vidljivo je da je tvrtka započela s radom 2002.g. te da je u vrlo kratkom vremenu stvorila zapanjujuće rezultate. Osnivači tvrtke su Lyndon Hanson, Scott Seamans i George Boedecker, Jr. Njihova osnovna ideja prilikom osnivanja tvrtke je bila stvoriti nešto drugačiju obuću od one koja je do tada bila dostupna na tržištu, odnosno htjeli su stvoriti vrlo kvalitetne komade obuće. A prvenstvena namjena te obuće trebala je biti za boravak na brodu. Kao bazu za stvaranje takve obuće su koristili posebnu pjenu koju je proizvodila tvrtka Foam Creations.

Razvoj tvrtke

Prvi model Crocs obuće su predstavili iste te godine na brodskom sajmu u Floridi. Taj model su nazvali “Beach” i zbog straha od neuspjeha proizveli su samo 200 pari. No, sve je vrlo brzo planulo i osnivači ove tvrtke su shvatili da su na pragu nečeg uspješnog te su nastavili s radom. Budući da se pjena koju su koristili pokazala kao pun pogodak, sljedeći potez tvrtke Crocs je bio kupovina tvrtke Foam Creations kako bi mogli u potpunosti iskoristiti potencijal ove pjene. Sljedeći veći korak ove tvrtke se dogodio 2007.g. kada su zatražili registraciju svog imena i logotipa. Razlog za to je bio što se sve više proizvođača odlučilo na izradu replika njihovih proizvoda. Neki proizvođači su prodavali replike pod nekim svojim imenom, a neki su išli toliko daleko da su prodavali replike s Crocs natpisom. Naravno, kvaliteta takvih replika nije ni pribiližno bila slična originalnim Crocs proizvodima jer se nije izrađivala od te posebne gume. Mnogi kupci su se žalili tvrki Crocs zbog toga, ne znajući da su prevareni i da su kupili repliku. Nakon što je Crocs zaštitio svoje proizvode, mogao je tužiti proizvođače koji su se odlučili na izradu replika.

Akvizicije tvrtki

Još jedna stvar karakteristična za tvrtku Crocs je i akvizicija drugih tvrtki. Nakon što je počeo s akvizicijom tvrtke Foam Creations, što se pokazalo kao odličan potez, Crocs je tražio nove, zanimljive tvrtke koje bi mogao kupiti te time unaprijediti svoje poslovanje. Jedna od uspješnih akvizicija dogodila se 2006.g., kada je Crocs kupio tvrtku Jibbitz. To je bila tvrtka koja se bavila proizvodnjom raznih malih dodataka. Tvrtka Crocs je procijenila da bi im njihovi dodaci mogli odlično pristajati na obuću. I imali su potpuno pravo. Tako su brojni modeli koji su kasnije izašli iz Crocsove tvornice imali na sebi razne zanimljive dodatke. Ostale tvrtke koje su se našle na meti Crocsa i koje su uspješno kupili su Ocean Minded, Tidal Trade, Bite Footwear, itd.Sve te tvrtke imale su neke zanimljive proizvode za koje je Crocs smatrao da bi im mogli pomoći u razvoju njihova poslovanja. I zasigurno nisu pogriješili jer Crocs inače ne bi bio tamo gdje je danas.

No, stvari nisu uvijek išle u pravom smjeru kada su bile u pitanju akvizicije pa se tvrtka Crocs relativno brzo rješavala loših akvizicija. Primjerice, tvrtku Fury Inc. su prodali svega dvije godine nakon što su je kupili.

Više na https://www.tenisice.hr/Crocs/

Slovenija nudi puno po pitanju wellnessa

Wellness predstavlja skup raznih usluga kojima je cilj poboljšati kvalitetu života. Usluge wellnessa tako uključuju različite vrste masaža, kupelji, sauna, kozmetičke usluge, bazene i slično. Wellness u Sloveniji je odlično razvijen i dostupan je na mnogo lokacija diljem zemlje. Na nekim mjestima nude se samo neke osnovne usluge, dok na pojedinim mjestima se može pronaći jako mnogo različitih usluga.

Wellness u slovenskim hotelima

Wellness u Sloveniji se danas nudi gotovo u svim hotelima. Razlog za to je vrlo jednostavan. Sve više gostiju traži dodatne usluge kojima bi upotpunile svoj boravak u hotelu. A kako se posljednjih nekoliko godina wellness sve više i brže razvija, tako su i slovenski hoteli morali pratiti taj trend. I to im se svakako isplatilo. Zato danas brojni hoteli nude barem neke osnovne wellness usluge, poput više vrsta masaža, kozmetičarskih tretmana i slično. Neki su otišli i korak dalje pa u sklopu hotela ili u neposrednoj blizini otvaraju zasebne wellness centre u kojima nude jako mnogo različitih wellness usluga na jednom mjestu.

Wellness centri

Wellness u Sloveniji je lako dostupan i u mnogim wellness centrima. Kao što je spomenuto ranije, neki wellness centri nalaze se u neposrednoj blizini hotela i u njihovom vlasništvu, no postoje i mnogi, potpuno neovisni wellness centri. A takvi wellness centri u Sloveniji privlače sve više gostiju, od onih lokalnih pa sve do velikog broja turista. Njihova glavna prednost je mnoštvo wellness usluga na jednom mjestu. To znači da odlaskom na takvo mjesto možete u jednom danu isprobati i uživati u nekoliko različitih tretmana. Isto tako, osim potpuno različitih usluga, nudi se i veliki raspon različitih varijanti iste usluge. Primjerice, ako tražite masažu, ovdje ćete pronaći mnogo različitih vrsta masaža. Ista stvar je i sa saunama. Osim one najpopularnije finske saune, ovdje ćete moći isprobati i tursku, infracrvenu i neke druge. Pročitaj više

Tobogani su gotovo sastavni dio svih toplica

Toplice su danas mjesto koje posjećuju osobe svih dobnih skupina, od onih najmlađih pa sve do onih starije životne dobi. A ono zbog čega su toplice zanimljive svima njima su brojni sadržaji za sve. Tako će oni najmlađi uživati u raznim plitkim bazenima s dodatnim sadržajima u obliku prskalica i sličnog, osobe koje vole plivati će uživati u dubokim i dugačkim bazenima, a stariji će cijeniti bazene s masažnim funkcijama. Kada je riječ o dodacima u kojima uživaju i djeca i odrasli, to su svakako tobogani.

Tobogani za djecu

Toplice često posjećuju djeca sa svojim roditeljima, a kada bi djecu pitali što im je omiljeno u toplicama, zasigurno bi se mnogo djece odmah složilo da su to tobogani. Zato će se gotovo u svakim toplicama pronaći barem jedan ili više tobogana. Neki tobogani namijenjeni su vrlo maloj djeci i pa nisu vrlo visoki i često su vrlo šareni ili napravljeni u obliku neke životinje i slično. Ona nešto malo veća djeca uživati će u nešto višim toboganima. Neki se spuštaju ravno prema dolje, dok su neki napravljeni s mnoštvom zavoja prije nego se uskoči u vodu.

Tobogani za odrasle

No, toplice i tobogani nisu zanimljive samo djeci. I odrasli vole spuštanje niz tobogane pa pojedine toplice imaju i odličnu ponudu tobogana upravo za njih. Ovi tobogani se od onih dječjih često razlikuju po visini, ali i brzini koja se razvija prilikom vožnje. Za tu brzinu zaslužna je voda koja cijelo vrijeme struji niz tobogan.
U većini toplica, tobogani za djecu i odrasle se otvaraju i zatvaraju tijekom dana. To znači da postoje periodi kada su tobogani otvoreni za spuštanje i periodi kada se ne mogu koristiti. U vrijeme kada su otvoreni, pokraj bazena redovito dežuraju spasioci kako bi priskočili u pomoć, ako je potrebno.

tenisice Hervis

Tenisice za sve generacije

Tenisice su bezvremenski komad obuće. Vjerojatno svatko ima u svom ormaru barem po jedan par i vrlo često se odvoji i nešto više novca za tenisice određene kvalitete omiljene marke. Krase ih udobnost koja rijetko koji par obuće ima te pristupačnost i velik izbor na tržištu.

Vrste tenisica

Možda je prva asocijacija uz tenisice upravo aktivan život i bavljenje sportom. I to bi bilo točno jer upravo su tenisice predviđene za bavljenje sportom te svaki sport ima oblike tenisica prilagođen baš za bavljenje tim sportom. Tako, na primjer, tenisice za košarku, osim iznimno atraktivnog izgleda, imaju i povišeni stražnji dio koji prekriva gležanj. To je bitno za bavljenje košarkom jer košarkaši jako puno vremena provedu skačući pa im one moraju biti odlična potpora za gležnjeve, odnosno moraju ih čvrsto podupirati.

Tenisice za nogomet imaju posebne čepove na svojim đonovima koji omogučavaju pokretljivost i veću sigurnost na travnatim površinama. Također postoje i tenisice za mali nogomet, sa čvrstom gumenom potplatom kako se u njima ne bi sklizalo.

Kada je trčanje u pitanju, tenisice za trčanje dobre kvalitete pomoći će da vam se noge manje umaraju. U njima se povećava osjećaj sigurnosti prilikom trčanja te sva vaša pažnja može biti usmjerena na trčanje i dobar rezultat.

Tenisice su obuća i za sport i za slobodno vrijeme

Iako se nošenje tenisica prvenstveno veže za bavljenje sportom, tenisice su također obuća za slobodno vrijeme. Udobne su i predviđene za dugo nošenje te su zbog toga svačiji prvi izbor. Nema veze da li je u pitanju mlada osoba ili ona starije dobi. Jedina razlika je u dizajnu jer mlađe osobe više drže do atraktivnog izgleda dok je starijima udobnost i sigurnost koraka na prvom mjestu. Mnogi roditelji kupuju tenisice i svojoj djeci, pogotovo kada su prvi koraci u pitanju. Često su tenisice za djecu šarenih boja kako bi se djeci privukla pažnja te kako bi oni sami poželjeli da im ih roditelje kupe. Za one najmlađe, koji ih još ne znaju vezati, u trgovinama ima mnoštvo modela s čičkom. A svaki model često je ukrašen likom iz najpopularnijeg crtića.

Neka terme Zreče budu vaša polazišna točka

Kombinacija termi i aktivnosti u Sloveniji odlično ide zajedno. Terme u Sloveniji nude odlične klasične mogućnosti zabave, poput kupanja u bazenima, wellness usluga i drugog. No, terme u Sloveniji mogu biti i odlična polazišna točka za istraživanje okolice. Upravo zbog toga, terme Zreče su sve češći odabir mnogih. Na taj način mogu uživati u raznim vodenim atrakcijama, a istodobno mogu i upoznati okolicu koja je prekrasna u svako doba godine.

Biciklizam i planinarenje

Terme Zreče okružene su prekrasnom prirodom koju možete istražiti na više različitih načina. Oni koji vole vožnju biciklom, vjerojatno će se odlučiti za tu opciju. Oko samih termi Zreče, moguće je pronaći nekoliko zanimljivih biciklističkih staza, a vožnjom po njima ćete na najbolji mogući način upoznati krajolik. Ako se pak smatrate vrsnim biciklistom te smatrate da imate puno forme, možete pokušati savladati biciklističku stazu koja ide od termi Zreče skroz do skijališta Rogla. Ova staza je dugačka 17 km, no visinska razlika između ove dvije točke je čak 1100 m. Stoga je namijenjena samo onima koji su vrlo izdržljivi.

Ako više volite šetnje i planinarenje, onda su terme Zreče zasigurno najbolja početna destinacija. Brojna staze namijenjene planinarima čekaju da ih otkrijete, a ako vam one nisu dovoljne, uvijek se možete zaputiti u šetnju po biciklističkim stazama. Samo u tom slučaju pripazite da neki biciklist ne ne naleti na vas.

Ribolov

Volite kupanje u termama, ali ste i strastveni ribič? I u tom slučaju su terme Zreče za vas najbolji izbor kada su u pitanje terme u Sloveniji. Naime, vrlo blizu termi nalazi se jezero koje je izgrađeno 2000.g. te se u njemu mogu pronaći razne vrste riba. Neke od riba koje se mogu upecati su šaran, smuđ, štuka i druge. Imajte na umu da je za ribolov potrebna dozvola koju možete nabaviti na recepciji hotela.

Kupanje i dodatne usluge u toplicama u Sloveniji

Toplice se danas sastoje od nekoliko različitih bazena, raznih dodatnih atrakcija, ali i raznih dodatnih usluga koje su dostupne u kompleksu toplica. Toplice u Sloveniji su odlična mjesta gdje možete uživati u svemu tome.

Bazeni i atrakcije

Toplice u Sloveniji nude razne bazene u kojima možete provesti ugodno vrijeme kupajući se ili uživati u brojnim zanimljivostima. Bazeni su uglavnom različitih dubina i različite temperature vode tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Mnoge toplice u Sloveniji nude i barem jedan veći i dublji bazen, namijenjen onima koji uživaju u plivanju. Često su takvi bazeni razdijeljeni trakama na više staza kako plivači ne bi smetali jedni drugima. Ostali bazeni uglavnom su nešto plići i u njima se može stajati. No, mnogi ipak uživaju u boravku u njima jer često takvi bazeni imaju i dodatne atrakcije. Među njih spadaju nezaobilazni tobogani, ali i razne prskalice za djecu. Stoga se nemojte začuditi ako odjednom sa stropa počne teći voda kao simulacija kiše, ako se uključe neke prskalice i slično.

Usluge wellnessa

Toplice u Sloveniji odlično su mjesto ako se, osim kupanjem, želite opustiti i odabirom određenih wellness usluga. Uvijek popularne masaže u nekim toplicama u Sloveniji dostupne su odmah pored bazena, na prilagođenom stolu za masiranje i zakriveni od znatiželjnih pogleda. U nekim drugim toplicama, wellness usluge se izvode u zasebnim objektima unutar kompleksa samih toplica ili u neposrednoj blizini.
Usluge wellnessa se posebno naplaćuju, ali u nekim toplicama u Sloveniji možete prilikom ulaska u toplice odmah uplatiti određene usluge te ih koristiti kada želite za vrijeme svog boravka. Na taj način si možete potpuno slobodno isplanirati vrijeme i provesti dan kako god to želite. Bez obzira kada se odlučili za određene wellness usluge i kupanje, vrijeme provedeno u toplicama u Sloveniji će vam zasigurno brzo proći te ćete se poželjeti ponovo vratiti.

Mnogi sadržaji u toplicama u Sloveniji

Mnogi se začude kada gledaju ponudu toplica u Sloveniji jer je ponuda stvarno raznolika. No, svatko ima drugačija očekivanja od toplica. Mnogi iz tog razloga vole obići nekoliko različitih toplica kako bi pronašli one jedne koje će njima biti najbolje toplice u Sloveniji. A što čini najbolje toplice u Sloveniji?

Mnoštvo bazena

Prije svega, vrlo vjerojatno će se većina složiti da su bazeni osnovni dio svakih toplica i da o njihovom broju uvelike ovisi doživljaj toplica. Primjerice, pogledate li ponudu koju nudi nekoliko toplica i ako jedne toplice nude 10-ak bazena, a ostale svega nekoliko, vrlo vjerojatno će vam prvi izbor biti one s više bazena. Ljudi vole mogućnost izbora, a kada mogu birati između više različitih bazena, onda su svakako sretniji i to je definitivno jedan od uvjeta za najbolje toplice u Sloveniji.

Smještaj

Oni koji vole boravak u toplicama produžiti na nekoliko dana, svakako će tražiti one toplice koje imaju mogućnost smještaja. Brojne toplice nude mogućnost smještaja u sobama koje se nalaze u neposrednoj blizini pa će mnogi po tome birati svoje idealne toplice.

Dodatni sadržaji

Naravno, uvijek postoje i oni kojima sama ponuda bazena nije dovoljna, već uvijek traže i nešto više, odnosno razne dodatne sadržaje. Zato će njihove najbolje toplice u Sloveniji biti one koje im to mogu pružiti. A kada se radi o dodatnim sadržajima, mogućnosti se razlikuju od toplica do toplica. Većinom sve toplice nude razne wellness usluge koje su sve popularnije među gostima, a neke nude čak i posebne wellness centre. Isto tako, za goste koji vole aktivno provoditi svoj odmor, neke toplice nude i razne sportske terene u okolici, kao i posebno prilagođene sportske dvorane.

U svakom slučaju, veliki broj toplica i njihova raznovrsna ponuda će svakome gostu omogućiti odabir onoga što im je bitno prilikom odmora i bez čega ne mogu zamisliti svoj odmor.

https://www.terme-zrece.eu/hr/