Mjesečni arhivi: travanj 2019.

Trčite pametnije uz Garmin satove za trčanje

Trčanje je jedna od najpopularnijih vrsta tjelovježbe na svijetu danas, jer je poprilično jednostavna i ne zahtijeva mnogo druge opreme osim dobrih tenisica i vlastita tijela. Ipak, ako uživate u trčanju i imate problema s postizanjem ciljeva koje ste si zacrtali, još jedan dio opreme mogao bi vam itekako biti od koristi!

Izbira kvalitetne opreme za tek je ključna.

Dio vašeg sportskog tima

Satovi za trčanje posebno su prilagođeni gadgeti koji će vam omogućiti dublji uvid u rad vašeg tijela i efikasnost tjelovježbe. Također će vam ponuditi mnoge pogodnosti kako za vrijeme vježbanja tako i nakon same vježbe. Ipak, birate li sat za trčanje, važno je da se odlučite za kvalitetan i izdržljiv proizvod, koji će vam pomoći ostvariti ciljeve i u koji se možete bez brige pouzdati. Tu su za vas Garmin satovi za trčanje. To je svjetski poznata marka satova za trčanje koja u svom asortimanu skriva ponešto za svakoga, od početnika i amatera, do zagriženih ljubitelja trčanja i sportaša kojima je uvid u vlastitu tjelovježbu od presudne važnosti za kreiranje treninga.

Za svakog ponešto

Vlastiti ciljevi, znanje i iskustvo pomoći će kada se biraju Garmin satovi za trčanje. Uz to, imat ćete mogućnost odabira lijepo dizajniranih i udobnih satova, bez obzira za koji tip se odlučite. Osim mjerenja otkucaja srca, GPS-a i prijeđene kilometraže, ovisno o modelu, u Garmin satovima za trčanje moči ćete pronaći i mnoge druge pogodnosti, poput procjene treninga kojom ćete otkriti trenirate li nedovoljno ili pretjerano ili pak odabira najbolje rute za vaš trening s obzirom na mjesto na kojemu se nalazite.

S druge strane, Garmin satovi za trčanje također vam mogu biti podrška i u svakodnevnom životu. Za tu su opcije Garmin Pay za beskontaktno plaćanje i mogućnosti spajanja na vaše Bluetooth slušalice kako biste u glazbi mogli uživati i bez mobilnog telefona. Svaki od Garmin satova za trčanje dolazi u nekoliko boja, s izmjenjivim remenom, tako da u potpunosti možete personalizirati svoje iskustvo trčanja.

Perilice suđa vrijedan su pomoćnik u kuhinji

Osim ako niste zagriženi ljubitelj pranja posuđa, perilice suđa vjerojatno su već postale dio vaše kućne bijele tehnike. Ušteda novca i vremena samo je dodatan plus činjenici da smo uz perilicu suđa odriješeni tog često omraženog posla. Ako u svom životu još nemate perilicu suđa – ili svojom niste zadovoljni – evo nekoliko savjeta o tome na što pripaziti pri kupnji.

Kapacitet

Kapacitet perilice suđa mjeri se u broju kompleta posuđa koje ona može oprati odjednom – jedan komplet sadrži sve što je (u prosjeku) potrebno za serviranje i jelo za jednu osobu. Ovisno o veličini, perilice imaju kapacitet od 6 do 15 kompleta. Važno je da odaberete perilicu odgovarajućeg kapaciteta jer ako se perilica napuni prebrzo, morat će raditi češće, no ako je prevelika trebat će joj duže vrijeme da se napuni ili će raditi poluprazna, čime se nepotrebno troši struja i voda.

Pomivalni stroj

Podesivi pretinci

Iako se kapacitet perilice suđa mjeri u kompletima u koje se ne ubrajaju lonci i tave, i oni se mogu prati u njima. Ipak, imate li naviku često prati takve veće komade suđa, obratite pozornost na pretince. Pretinci u perilici suđa najčešće dolaze podešeni za odlaganje tanjura, čaša i manjih posuda, u koje je ponekad teško staviti veće lonce i tave. Zato potražite podesive pretince u kojima se odjeljci za tanjure mogu maknuti ili polegnuti, kako biste oslobodili prostor za ostalo posuđe.

Buka

Perilice suđa najčešće se nalaze u kuhinji, koja je često u srcu zajedničkog prostora. Stoga je važno posvetiti pažnju na razinu buke koju perilica proizvodi tijekom pranja, bez obzira običavate li je paliti po danu ili noći. Ako vam je razina buke bitan faktor, obratite pozornost na glasnoću, koja ne bi trebala prelaziti 55 decibela, ili pak pokušajte u svom domu pronaći mjesto na koje možete postaviti glasniji model kako vam perilica ne bi smetala dok radi.

Provjerite ponudo na stranici harveynorman.hr.

Pametno koristite svoj pametni sat

Pametni satovi sve se češće mogu pronaći na zapešćima mnogih ljudi, iako su prije nekoliko godina bili potpuno novi i tržištu nepoznat gadget. Proizvođača pametnih satova na tržištu danas ima mnogo te se oni međusobno mogu uvelike razlikovati u namjeni i cilju – stoga prije kupnje razmislite i istražite ponudu.

 

Različite vrste

Prije kupnje pametnog sata prije svega morate znati za što će vam on koristiti. Pametni satovi mogu biti ekstenzija mobilnog telefona, preko kojih možete razgovarati, slati poruke ili čak surfati internetom, ili vam mohu pomoći u praćenju dnevne aktivnosti, broja potrošnih kalorija i koraka koje ste napravili tijekom dana. Cijena ponajviše ovisi o njegovim mogućnostima – stoga trebate li samo mjerač otkucaja srca i pedometar nema smisla kupovati pametni sat koji omogućuje još mnoštvo primjena koje nikada nećete iskoristiti.

Trajanje baterije

Najbitniji dio pametnog sata je njegova baterija – kapacitet i vrsta baterije mogla bi na kraju odrediti vaše zadovoljstvo kupljenim modelom. Pametni satovi s jednokratnim baterijama koje se ne mogu puniti vjerojatno će često zahtijevati izmjenu baterije, što bi vas na kraju moglo koštati mnogo. Imate li tu opciju, obične baterije radije zamijenite onim punjivim, ili se pak odlučite za pametni sat s integriranom baterijom koja se može puniti. Potražite što veći kapacitet baterije, kako biste mogli što duže koristiti sat bez punjenja – to će biti jedna briga manje u vašem svakodnevnom životu.

Bitne sitnice

Provjerite pokazuje li vaš pametni sat vrijeme kada ga ne koristite, ako ga između ostalog želite koristiti i za praćenje vremena, jer nemaju svi modeli tu mogućnost. Obratite pozornost i na otpornost na vodu, jer bi izlaganje kiši ili pranju ruku moglo biti kobno ako pametan sat to nema. Vremenom, remen pametnog sata vjerojatno će se istrošiti, no većina pametnih satova nudi mogućnost izmjene remena, ali bitno je da odaberete odgovarajući remen s obzirom na tip pametnog sata koji imate.

Flamingo je postao simbol ljeta

Svi koji su bili te sreće i ljeto proveli negdje na moru, zasigurno su mogli zamijetiti određene stvari na plažama ili platajući na moru. Možda se ne možete odmah sjetiti o čemu je riječ, no kad bi vam netko pomogao i rekao da je riječ o nečem ružičastom, vjerojatno biste se se odmah sjetili. Da, to je flamingo napuhanac. Zbog svoje izrazite boje i karakterističnog izgleda, a ujedno i nešto većih dimenzija, vrlo lako privlači pažnju.

Od onih malih pa sve do onih ogromnih

Oni po čemu je flamingo napuhanac karakterističan su njegove dimenzije. Na moru su se mogli vidjeti oni nešto manji modeli pa sve do onih ogromnih za čije donošenje na plažu je bilo potrebno nekoliko ljudi. Naravno, problem s takvim velikim modelima je i u tome što nakon što ga napušete, trebate ga negdje držati u tom napuhanom stanju to vrijeme dok ste na moru. A isto tako, ako ste dosta daleko od plaže, nije ga lako nositi. Neki su tome doskočili tako što su ga zavezali na krov automobila i i tako prevozili što je izazivalo osmijehe na lica svih onih koji su vidjeli taj prizor na ulici.

Različite funkcije

Flamingo napuhanac se može koristiti na razne načine. Najjednostavniji način za korištenje je da se koristi kao madrac za plutanje. Zbog svojih velikih dimenzija osobe se mogu lako na njega popeti i plutati. Njegov dugačak vrat odlično dođe za pridržavanje.

Osim toga, mnogi ga koriste i za skakanje s njega. Na one većih dimenzija moguće se i popeti te će tako poslužiti kao odlična odskočna daska za skakanje.

Sve u svemu, flamingo napuhanac je prošle sezone bio veliki hit i mnogima je ostao u lijepom sjećanju. Nema sumnje da ćemo i ovo ljeto na plažama vidjeti jako puno takvih modela, a vjerojatno i u nekom novom, osvježenom izdanju.