Mjesečni arhivi: svibanj 2019.

Uživajte u treningu uz dobre naočale za plivanje

Ako uživate u plivanju, bilo u bazenu ili pak u moru ili jezeru, vjerojatno ste razmišljali o nabavci naočala za plivanje. Morska sol i bazenski klor mogu biti veoma nadražujući za oči, pa su naočale za plivanje neophodan dio opreme za plivanje. Tražite li nove naočale za plivanje, prije svega morate obratiti pozornost na njihovu kvalitetu, ali i pristajanje vašem licu, kako biste u vodenom treningu mogli uživati bez brige.

Za rekreativce i profesionalce

Naočale za plivanje mogu se pronaći u gotovo svim trgovinama dolaskom ljeta. Ipak, bavite li se nešto ozbiljnije plivanjem, onda znate kako kupovina onih koje će vam uistinu pristajati i trajati duže vrijeme nije baš jednostavna. Postoji nekoliko vrsta koje se najviše razlikuju po veličini i obliku, no također vam nude i neke dodatne pogodnosti s obzirom na vrstu plivanja kojom se bavite. Naočale za plivanje za trening i utrke namijenjene su ponajviše ozbiljnim plivačima, pa se svojom cijenom vjerojatno neće svidjeti svima. Ipak, čak i osnovne naočale za plivanje namijenjene rekreativcima i one manje, dječje naočale, mogu vam biti dovoljne za početak. Njih je ujedno lakše i pronaći, tijekom cijele godine u trgovinama sportske opreme, gdje ih najčešće odmah možete i isprobati.

Dodatci koji pomažu

Iako naočale za plivanje možete kupiti bilo gdje, važno je da prije kupovine obratite pozornost na sve što vam odabrani model može ponuditi. Prije svega, kvalitetan remen s podesivom kopčom veoma je bitan – nekvalitetni materijali brzo mogu reagirati sa soli i klorom iz vode i izgubiti svoju elastičnost. Nadalje, udoban nastavak za nos također je bitan, kako vas naočale ne bi pritiskale za vrijeme nošenja. Na kraju, obratite pozornost i na leće. UV zaštita dobro će vam doći ako plivate na otvorenom, a premazi protiv zamagljivanja osigurat će da vaše naočale za plivanje uvijek budu spremne za trening!  Odaberite ih ovdje.

udobne stolice

Udobne stolice u cijelom domu

Sjedeća garnitura veoma je važan dio doma. Ipak, kada biramo sjedeću garnituru najčešće razmišljamo o sofama, foteljama i tabureima, a često mnogo manje pozornosti dajemo stolicama. Lijepo ureðena blagovaona, funkcionalna i udobna radna soba ili pak simpatičan kutak za čitanje mnogo će bolje izgledati ako za njih odaberete simpatične stolice!

Blagovaona

Stolice su najvažniji dio blagovaonice uz dovoljno velik i čvrst stol. Birate li stolice za blagovaonicu prije svega razmislite o tome u kojem ćete stilu urediti blagovaonu jer stol i stolice trebali bi si meðusobno odgovarati u stilu i izgledu. Ako u svojoj blagovaonici nemate mnogo prostora, izbjegavajte stolice s naslonima za ruke, s obzirom da oni dodaju dodatnu širinu stolicama. Uz to, radije se odlučite za stolice s manjim naslonom, jer one u manjim prostorima neće izgledati preveliko i vizualno zakrčiti prostor.

Radna soba

Dobra stolica veoma je bitan dio svake radne sobe. Uredska stolica mora vam pružiti dovoljno potpore u leðima, kako biste izbjegli bolove nakon dugog sjedenja. Podesiva visina stolice takoðer se preporuča, pogotovo ako radnu sobu koristi više ljudi ili u njoj imate više radnih površina različitih visina. S druge strane, dodatci poput mogućnosti naginjanja i podešavanja razine naslona za leða pomoći će vam postići dodatnu udobnost tijekom rada.

Simpatični dodatci

Imate li već set stolica u svom domu kojima je potrebno osvježenje, simpatičnim dodatcima lako možete postići veoma zanimljive efekte. Navlake za stolice čest su odabir, jer štite stolice od prljanja, lako se skidaju, peru i mijenjaju, što znači da možete imati više setova pogodnih za razne okolnosti – od blagdana i svečanosti do svakodnevnih prilika. Dodatni jastučići za stolice sjedenje mogu učiniti mnogo udobnijim, pogotovo ako vaše stolice nemaju meko sjedište, no osim toga oni takoðer mogu pružiti dodatnu zaštitu od prljanja, koja je od velike pomoći ako u kućanstvu imate djecu ili kuće ljubimce!

Udobne stolice u Harvey Norman.

Bacite se u nove vode uz SUP daske na napuhavanje

Stand up paddling, odnosno uspravno veslanje, sve je popularnija ljetna razbibriga za mirno more ili jezero. S obzirom da je uspravno veslanje još uvijek novost kod nas, ponekad je teško pronaći informacije o uspravnom veslanju, kao i prodavaonice te servise u kojima možete kupiti ili pak popraviti svoje daske za uspravno veslanje. Tražite li dasku za uspravno veslanje, a ne znate odakle bi počeli, SUP daske na napuhavanje odličan su prvi korak za sve početnike!

Sup je vodeni sport koji je vrlo popularan.

Daska koja odgovara vama

Kada tražite dasku za uspravno veslanje, veoma je važno da provjerite njenu nosivost, ali i namjenu. Prije svega, nosivost daske na napuhavanje trebala bi biti dovoljna da se ona ne savija kada na nju stanete, jer će to umanjiti uživanje u rekreaciji, ali i samo trajanje daske.

Nadalje, veoma je bitan i oblik daske, koji će utjecati na to kako ćete se daskom moći voziti. SUP daske na napuhavanje dolaze u širokom spektru oblika, od onih za utrkivanje, duge vožnje po različitim uvjetima pa sve do daski za početnike, rekreativce i djecu koje nude od svega po malo te su dizajnirane tako da se njima lako upravlja.

Kvalitetna izrada

Ipak, osim nosivosti i oblika SUP daske na napuhavanje, veoma je važno da odaberete i tip daske koji je kvalitetno izrađen. To prije svega znači da morate dobro provjeriti način izrade i materijale korištene u izradi, što se može pokazati kao velik izazov ako ste se tek bacili u potragu. Osim raspitivanja u prodavaonicama i na internetu, veoma je pametno također iskoristiti takozvane Test N’ Buy ponude u kojima SUP daske na napuhavanje možete isprobati na neko vrijeme. Ukoliko vam se daska ne svidi ili primijetite da nije dobre kvalitete (za što je najčešće dovoljno samo nekoliko dana), možete ju vratiti uz povrat uplaćenog najma.