Mjesečni arhivi: prosinac 2019.

Uvijači za kosu pomoći će vam stvoriti simpatične i lijepe frizure

Opušteni i simpatični valovi ili bujne i razigrane kovrče odličan su izbor želite li izgledati razigrano, veselo i mladenački. Ipak, put do savršenih kovrča nije jednostavan, pogotovo ako imate potpuno ravnu kosu, pa je stoga odabir kvalitetnih uvijača za kosu koji će vam pomoći postići željeni rezultat veoma važan.

Odaberite kvalitetan proizvod

Iako postoji više načina za kovrčanje kose, kovrčanje korištenjem uvijača za kosu uvjerljivo je najbrži i najjednostavniji način. Ipak, uvijač za kosu može dovesti do neželjenih oštećenja koja se uz malo brige lako mogu izbjeći, prije svega kupnjom kvalitetnog modela. Važno je pronaći uvijač za kosu napravljen od materijala koji će pomoći formirati lijepe kovrče, ali neće oštetiti kosu, poput keramike, koja se ujednačeno zagrijava pa samim time neće uzrokovati slučajno pretjerano zagrijavanje kose.

uvijači za kosu

Za kovrče kakve želite

Dvije su informacije bitne kako biste odabrali uvijače za kosu koji će vam pomoći postići rezultate kojima se nadate. Prije svega, tu je temperatura. Općenito govoreći, što je temperatura uvijača za kosu niža to će kosa biti manje oštećena. Imate li tanku kosu, za kovrče će vam biti dovoljno već i oko 100°C, čak i za čvrstu i gustu kosu ne preporuča se prelaziti 140°C.

Nadalje, važna je i veličina samog uvijača za kosu, koja će odrediti koji će biti krajnji izgled vaše frizure. Za opuštene i voluminozne valove dobri su uvijači za kosu debljine od 5 cm, za definirane veće kovrče uvijači za kosu od 3 centimetra. Za retro izgled i afro frizure najbolje je posegnuti za uvijačima za kosu od 2,5 cm do 1 cm.

Bitni trikovi

Želite li dugotrajnije definirane kovrče, osim pravilnog korištenja uvijača za kosu, morate se poslužiti i nekim dodatnim trikovima. Uvijači za kosu najbolje rezultate daju uz šampon za suho pranje, jer će tako kovrče izgledati ljepše i biti dugotrajnije. Takoðer, kada uvijate kosu, kovrče pričvrstite kopčom uz glavu i pustite ih da se tako hlade, kako bi bile postojanije. Kvalitetan uvijač za kosu potražite u web shopu Harvey Norman!

Neka skijanje bude sigurno uz kvalitetne kacige

Skijanje iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u snijeg i adrenalin koji pruža spuštanje niz razne skijaške staze. To je nešto za što će vam ipak biti potrebno nešto više vremena da u potpunosti savladate, no jednom kada doðete do odreðene razine skijaškog znanja, zasigurno ćete uživati. No, kako biste bili sigurni, tijekom učenja skijanja, ali i kasnije, nakon što postanete ozbiljan skijaš, potrebna vam je i odgovarajuća oprema. Postoje razni komadi skijaške odjeće koji će vas zaštititi od hladnoće, no daleko najvažniji dio skijaške opreme su kacige.

skijaške kacige

Kaciga je ključna za sigurnost skijaša

Skijanje je karakteristično po tome što skijaši pri spuštanju po raznim stazama postižu vrlo velike brzine. Čak i kod onih najboljih skijaša, padovi su neizbježni. A upravo zbog tih velikih brzina koje skijaši postižu, padovi mogu biti vrlo opasni. Zato je iznimno bitno imati dobro zaštićenu glavu, kako se ne biste ozlijedili pri padu na snijeg. Skijaške kacige zato su dio skijaške opreme na kojoj nikako ne biste trebali štedjeti.

Veliki izbor skijaških kaciga u trgovinama

U trgovinama koje prodaju raznu sportsku opremu se uglavnom može pronaći i veliki izbor najrazličitijih kaciga za skijanje. No, kada se zaputite u jednu takvu trgovinu, nemojte birate kacige prema cijeni. To je nešto na čemu svakako ne biste trebali štedjeti jer skijaška kaciga izraðena od nešto kvalitetnijih materijala bi vam mogla spasiti i život, u slučaju neke veće nezgode.

Kako biste bili sigurni da ćete kupiti ispravan model, kacigu je svakako preporučljivo i odmah isprobati na licu mjesta. Stavite je na glavu, zategnite sve kopče i tek onda odlučite jeste li odabrali prikladan model, koji točno odgovara obliku vaše glave. S obzirom da je to dio opreme koji uglavnom nećete morati često mijenjati, uložite više vremena kako biste pronašli odgovarajući model koji će vas prikladno štititi tijekom skijanja dugi niz godina.