Mjesečni arhivi: srpanj 2020.

Bez straha od sunca sa kapom šiltericom

Ljeto je doba kada obožavamo uživati u suncu, bilo da se radi o vožnji rola, bicikla ili šetnji, odmaranju uz plažu ili istraživanju novih turističkih destinacija. Ipak, bez obzira odmaramo se mi ili ne, sunce nikada nije na odmoru pa se zato veoma važno pravilno zaštititi od njega. Zaštita za glavu uvijek je dobrodošla, a ako tražite pokrivalo za glavu uz koje možete uživati u raznim aktivnostima, onda su kape šilterice pravi izbor za vas!

Za male i za velike

Kapa šilterica jedan je od najpopularnijih dodataka za zaštitu od sunca – bez obzira na dob, spol i stil, sve nas povezuje ljeti. Postoji mnoštvo različitih modela kape šilterice, ovisno o obliku kape, šilta i dodacima koji se na nju mogu staviti, no ako ste pod jakim ljetnim suncem svaki od tih modela može vam pomoći zaštititi glavu od sunca!

Savršeno udobnoKapa šilterica u isti boji kao i majica djevojke

Što se funkcionalnosti tiče, glavni cilj kod odabira kape šilterice je odabrati pravu veličinu. Kada je stavite na glavu, ona vas ne bi smjela pritiskati na čelu ili potiljku, jer ćete tijekom vremena početi osjećati glavobolju. Na sreću, većina kapa šilterica dolazi s pomičnim dijelom na potiljku na kojemu možete namjestiti širinu kape šilterice i time smanjiti pritisak na glavu dok ju nosite.

Zaštita od sunca

Kapa šilterica vašu glavu od sunca štiti na dva načina. Prije svega, ne dopušta direktno udaranje sunca u vaše tjeme, a uz to stvara i sjenu na vašem licu. Stoga kod kupnje birajte kape šilterice koje su napravljene od materijala svijetlih boja, koje smanjuju zagrijavanje glave, a izbjegavajte kape šilterice koje su u cijelosti ili dijelom napravljene od mrežastih materijala. Uz to, provjerite mogu li se na kapu šiltericu dodati dodatci poput štitnika za vrat u obliku marame koja se može prikvačiti na stražnji dio kape šilterice kako bi prekrila stražnji dio vašeg vrata.

Spavajte na madracu na napuhavanje

Odlična ideja za kampiranje u prirodi ili pak neočekivane goste je madrac na napuhavanje koji vam može pomoći mnoge situacije učiniti udobnijima. Ipak, nisu svi madraci na napuhavanje napravljeni jednako, pa je dobro prije no što u madrac na napuhavanje uložite nekoliko stotina kuna osigurati da kupujete najbolju opciju za sebe!

Odmor bilo gdje

Madrac na napuhavanje trebao bi biti samo priručna opcija za kratka razdoblja. Na primjer, zračni madrac može boravak u prirodi učiniti ugodnijim ili pak u vašem stanu stvoriti dodatan prostor za spavanje. Iako je udobnost madraca na napuhavanje važna, nemojte očekivati istu udobnost kao i na pravom madracu na krevetu, jer se te dvije vrste madraca ipak ne mogu uspoređivati. Kod kupnje obratite pozornost na to koliko je vaš madrac na napuhavanje velik te za koje je uvjete stvoren i koja je njegova nosivost, kako biste odabrali pravi model.

madrac na napuhavanje

Dodatan ležaj ili ugodnije kampiranje

Svrhe u koje ćete koristiti madrac veoma su bitne. Ako tražite dodatan ležaj za svoj dom, radije se odlučite za nešto viši madrac, koji ćete puniti električnom pumpom. Za madrac koji ćete koristiti kao ležaj u domu dobro je odabrati barem 46 cm visine. S druge strane, nosite li madrac na napuhavanje sa sobom na kampiranje te ako znate da nećete imati pristup struji radije se odlučite za madrace manjih dimenzija, koji se mogu napuhati ručnom pumpom.

Dodatna sigurnost

Broj odjeljaka na madracu na napuhavanje uvelike će utjecati na njegovu udobnost. Što je odjeljaka više, to će ležanje na madracu na napuhavanje biti ugodnije, no provjerite jesu li odjeljci odvojeni u potpunosti ili djelomično, jer to može utjecati na trajanje napuhavanja. Ako madrac na napuhavanje planirate koristiti vani, dobro je da potražite modele s debljim stjenkama koje se teže mogu probušiti ili poderati. Za dodatnu sigurnost ispod madraca na napuhavanje postavite prostirke koje će ga dodatno zaštititi. Pogledajte ponudu madraca na napuhavanje u web trgovini Hervis.hr.

Putovanje s električnim biciklom lako je i brzo

Putovanje u gradu to je teže što su uvjeti vani ljepši. Ako vas sunčane zrake pozivaju da izađete iz svoga auta, krajnje je vrijeme da pronađete novi način prijevoza i aktivirate svoje tijelo. Električni bicikl pomoći će vam da prijeđete veće udaljenosti, a istovremeno aktivirate svoje tijelo i više vremena provedete na zraku.

Električni bicikl sa malim točkovima.

Cesta, šuma ili oboje

Električni bicikli mogu se podijeliti u nekoliko skupina, no jedna od najvažnijih podjela svakako je ona prema prostoru na kojem se planirate voziti. Gradski električni bicikli savršeni su za vožnju po cesti i asfaltiranim putevima, a dolaze sa svom opremom pogodnom za vožnju po gradu. Brdski električni bicikli idealni su ako se morate voziti po raznim puteljcima i putevima u šumi i neasfaltiranom terenu, a omogućuju sigurnu vožnju čak i u teškim uvjetima. Cross bicikli pak nude spoj obje opcije, a sklopivi električni bicikli najbolja su opcija ako svoj bicikl želite moći lako ponijeti sa sobom.

Važne stavke

Osim podloge za vožnju, važno je provjeriti i još neke stavke na električnom biciklu – prije svega, važan je motor. Prema zakonima u Europi, električni bicikl koji se smije koristiti na cestama ne smiju imati motor jači od 250 W. Osim motora, obratite pozornost i na kapacitet baterije, jer vam jak motor ne znači ništa ako ga ne možete koristiti. Najbolja opcija su li-ion baterije, koje će povećati cijenu električnog bicikla, no nude najbolji omjer težine i kapaciteta.

Domet i oprema

Svaki će proizvođač uz informacije o motoru i kapacitetu baterije dati i podatak o dometu električnog bicikla. Ipak, taj podatak uzmite sa dozom opreza, jer stvarni domet vašeg električnog bicikla ovisi i o terenu po kojemu vozite, vašem stilu vožnje, težini vozača i tereta, vremenskim uvjetima, uzbrdici i mnoštvu drugih aspekata. Kao i kod drugih bicikala i kod električnih bicikala o modelu ovisi i koju ćete opremu dobiti, na primjer, blatobrane, svjetla, košaru i slično.

Pokrenite se uz trek bicikl

Lijepo vrijeme mnoge ljude poziva da uživaju na suncu i svježem zraku. Ipak, ako niste osoba od uživanja na klupicama parka ili pak terasama kafića, već žudite za više aktivnosti, vožnja biciklom odlična je opcija za vas. U moru različitih vrsta bicikala ponekad je teško znati za koji se model odlučiti, pogotovo ako se do sada niste mnogo služili biciklima.

Bicikliranje na trek biciklima

Najbolji odabir za početnike

Ako još niste sigurni koji je vaš omiljeni stil bicikliranja, potreban vam je bicikl koji je fleksibilan i omogućuje vam da se bez brige vozite u različitim uvjetima. U tom je slučaju trek bicikl odlična opcija za vas. Savršen spoj brdskog i gradskog bicikla, svoj trek bicikl moći ćete voziti po cestama i biciklističkim stazama, kao i po puteljcima, travnjacima i zemljanim površinama. Trek bicikl pruža najbolji spoj različitih vrsta vožnje, koje će lako zamijeniti druga prijevozna sredstva.

Uživajte u vožnji bilo kada

Još jedna prednost trek bicikala jest što dolaze s raznolikom opremom – trek bicikli dolaze s blatobranima i zaštitom za lanac, uz koje bez brige možete voziti i po kiši ili blatu, a imaju i svjetla za sigurnu vožnju po noći. Upravo radi toga, uživate li u vožnji biciklom, svoj trek bicikl možete koristiti za vožnju do trgovine, u školu ili na posao i to bez brige hoće li vas u vožnji uhvatiti mrak ili loše vrijeme.

Ugodna vožnja

Kod odabira trek bicikla veoma je važno odabrati pravu veličinu, što se radi prema visini vozača. Planirate li trek bicikl koristiti za dulje trase, nešto veća rama pomoći će vam da vožnja bude udobnija. Veliki tanki kotači trek bicikla pomažu da se vozite brže i stabilnije, a amortizeri i kvalitetne kočnice učinit će vožnju stabilnijom. Želite li uživati u ljepotama vožnje biciklom, onda je trek bicikl odlična opcija za vas, bez obzira jeste li rekreativac ili pak svoje biciklističke ambicije shvaćate ozbiljno. Više o trek biciklima pročitajte ovdje.