Mjesečni arhivi: rujan 2020.

Sportski i pametni satovi

Razvojem pametnih telefona, došlo je i do razvoja pametnih satova koji bilježe i mjere svakodnevne aktivnosti korisnika. Ovisno o tome na čemu je fokus praćenja sata, govorimo o različitim vrstama satova- pametni satovi za upravljanje aplikacijama ili obavijestima te sportski satovi.

Najbolji sportski satovi

Velika je razlika između pametnih satova i sportskih satova, tzv. fitness trackera. Kada su u pitanju najbolji sportski satovi, mnogi će reći da su oni koje proizvode Fitbit i Garmin. Ovi sportski satovi dizajnirani su za mjerenje različitih sportskih parametara kao što su: otkucaji srca, visina, često imaju ugrađen i GPS pa tako onda mjere i prijeđenu udaljenost.
Najbolji sportski satovi mogu se sinkronizirati s pametnim telefonom kako biste kontinuirano pratili svoj napredak, a neki od njih nude i standardne funkcije pametnog telefona kao što su primanje poziva i obavijesti.

sportski satovi

Cijene sportskih satova

Odabir brenda sportskog sata ovisi o tome kojim se sportom, odnosno aktivnošću bavite. Cijena nekih od najpopularnijih i najboljih sportskih satova poput Fitbita i Garmina kreću se od 700 do 2000 kuna. Modeli poput osnovnih verzija Fitbita kojima možete mjeriti broj prijeđenih koraka, mogu se naći po cijeni od 500 kuna, dok cijena njihovoh najnovijih modela ide i preko 5000 kuna.

Karakteristike sportskih satova

Kod najboljih fitness i sportskih satova, kvaliteta zaslona je uglavnom slabija zbog dužeg trajanja baterije. Prevladavaju zasloni na dodir, ali postoje i mnogi modeli, posebno sportskih satova, koji kombiniraju upravljanje na oba načina (na dodir i klasično). Najbolji sportski satovi ne trebaju se puniti i po nekoliko dana, a s obzirom da koriste malene baterije, punjenje traje tek nekoliko sati.
Većina pametnih i najboljih sportskih satova nudi mogućnost primanja obavijesti i poziva, a neki imaju i mogućnost glasovnog upravljanja. Najbolji sportski satovi kompatibilni su s dva danas najpopularnija operativna sustava na mobilni telefonu, Androidu i iOS-u. Stoga, pri kupnji pogledajte koje vam sve opcije nudi koji model te odaberite onaj najprikladniji. Pogledajte ponudu sportskih satova u internetskoj trgovini Hervis.hr.