Bacite se u nove vode uz SUP daske na napuhavanje

Stand up paddling, odnosno uspravno veslanje, sve je popularnija ljetna razbibriga za mirno more ili jezero. S obzirom da je uspravno veslanje još uvijek novost kod nas, ponekad je teško pronaći informacije o uspravnom veslanju, kao i prodavaonice te servise u kojima možete kupiti ili pak popraviti svoje daske za uspravno veslanje. Tražite li dasku za uspravno veslanje, a ne znate odakle bi počeli, SUP daske na napuhavanje odličan su prvi korak za sve početnike!

Sup je vodeni sport koji je vrlo popularan.

Daska koja odgovara vama

Kada tražite dasku za uspravno veslanje, veoma je važno da provjerite njenu nosivost, ali i namjenu. Prije svega, nosivost daske na napuhavanje trebala bi biti dovoljna da se ona ne savija kada na nju stanete, jer će to umanjiti uživanje u rekreaciji, ali i samo trajanje daske.

Nadalje, veoma je bitan i oblik daske, koji će utjecati na to kako ćete se daskom moći voziti. SUP daske na napuhavanje dolaze u širokom spektru oblika, od onih za utrkivanje, duge vožnje po različitim uvjetima pa sve do daski za početnike, rekreativce i djecu koje nude od svega po malo te su dizajnirane tako da se njima lako upravlja.

Kvalitetna izrada

Ipak, osim nosivosti i oblika SUP daske na napuhavanje, veoma je važno da odaberete i tip daske koji je kvalitetno izrađen. To prije svega znači da morate dobro provjeriti način izrade i materijale korištene u izradi, što se može pokazati kao velik izazov ako ste se tek bacili u potragu. Osim raspitivanja u prodavaonicama i na internetu, veoma je pametno također iskoristiti takozvane Test N’ Buy ponude u kojima SUP daske na napuhavanje možete isprobati na neko vrijeme. Ukoliko vam se daska ne svidi ili primijetite da nije dobre kvalitete (za što je najčešće dovoljno samo nekoliko dana), možete ju vratiti uz povrat uplaćenog najma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.