Arhiva kategorije: Multimedia

Olakšajte si dan uz pametni sat

Pametni sat još je jedan gadget koji vam može olakšati svakodnevicu. Ovaj pametni pomagač osim vremena pomoći će vam i da pratite razne druge stvari i imate uvid u sve obavijesti na svom mobilnom telefonu dok idete kroz dan, bez obzira jeste li na poslu, treningu ili bilo gdje drugdje.

Elegantan dizajn

Lijep dizajn pametnog sata iznimno je važan. Kvaliteta materijala, boje, oblik i veličina samog tijela sata odredit će kako vam on stoji na ruci i kada ga možete nositi. Ako ste više službeni tip onda je jednostavniji, klasičan izgled najbolja opcija za vas. S druge strane, ako više volite sportski dizajn onda svakako provjerite opcije koje više sliče sportskim satovima. Imajte na umu kako remenčiće sata lako možete zamijeniti, a i sam izgled sata na pametnom satu često se može mijenjati.

pametni sat

Baterija i zaslon

Što se tiče stavki na koje trebe pripaziti kada se kupuju pametni satovi, provjerite veličinu zaslona i kapacitet baterije. Kapacitet baterije veoma je važan ako želite izbjeći stalnu borbu s punjenjem pametnog sata. Ovisno o tome za što ćete koristiti pametni sat, dobro je provjeriti i veličinu ekrana. Planirate li ga koristiti kao dodatak mobitelu na kojemu ćete često provjeravati pristigle obavijesti, možda čak i obavljati pozive ili čitati poruke, onda je veći zaslon nužan. S druge strane, ako pametni sat više planirate koristiti za uvid u razinu otkucaja srca, broj prijeđenih koraka i slično sa mobitela onda je i mali ekran dovoljan.

Mogućnosti

Provjerite mogućnosti pametnog sata koji kupujete. Neki pametni satovi omogućuju samo osnovna mjerenja poput otkucaja srca, broja prijeđenih koraka i mjerenja vremena, dok drugi imaju i GPS, praćenje obavijesti, mogućnost pozivanja, pa čak i puštanja glazbe ili videa na internetu. Svaka dodatna opcija, naravno, podići će cijenu pametnog sata, no isplati se ako ćete ju uistinu i koristiti u svakodnevnom životu. Potražite pametni sat u trgovinama Hervis!

Smart televizori otvaraju vrata novim vrstama zabave

Sve je veći broj proizvoda oko nas danas koji se nazivaju pametnima – od pametnih telefona, koji su prvi doživjeli veliku popularnost, danas je moguće umrežiti gotovo cijelu kuću. Jedna od najnovijih popularnih pametnih proizvoda koji se mogu pronaći danas su televizori, koji nam omogućuju da na potpuno novi i mnogo jednostavniji način uživamo filmovima i video materijalima.

Smart televizori

Prednosti smart televizora

Smart televizori imaju mnoge prednosti nad klasičnim televizorima na koje smo navikli. Osim programa koje možete uhvatiti prijemnikom ili pak kabelskom, smart televizori pružaju mogućnost spajanja na Internet, što znači da preko njih možete koristiti i usluge Internet televizije i prikaza on demand, kao što ih nude Netflix, Hulu, HBO i mnogi drugi. Uz to, mnogi smart televizori takoðer imaju ugraðen i preglednik, kojim možete surfati internetom, a osim toga postoje i razne dodatne aplikacije za smart televizore poput one za gledanje YouTube videa, korištenje Facebooka, Twittera i sličnih društvenih mreža. Neki smart televizori takoðer nude mogućnost spajanja s mobitelom putem WiFi mreže. Tako lakše možete pretraživati razne stvari na internetu, odabrati željeni video i gledate ga na zaslonu smart televizora. Time je korištenje smart televizora maksimalno olakšano za sve vaše potrebe.

Razmislite prije kupnje

Ipak, u moru dobrih strana, smart televizori imaju i svoje negativne strane. Prije svega, danas je na tržištu mnoštvo različitih smart televizora, a svaki proizvoðač većinom je razvio svoj operacijski sustav za smart televizor. To u konačnici znači da se korištenje i mogućnosti koje smart televizor ima mijenjaju od proizvoðača do proizvoðača, ali i da nisu svi smart televizori kompatibilni sa svim pametnim telefonima. Neki smart televizori takoðer su usko vezani uz Internet, bez kojeg ne mogu prikazivati niti jedan program, što je veliki problem za sve koji žive u područjima sa sporim internetom i slabim signalom, te je svakako nešto na što trebate obratiti pozornost pri kupnji.

Gaming stolice za veći doživljaj igranja

Provodite li puno vremena pred računalom, posebno prilikom igranja video igara, zasigurno ste se već susreli s čestim problemom, bolnim leðima. To i ne čudi, s obzirom da zbog dugog položaja sjedenja, mišići leða su napeti i dugotrajna izloženost tom položaju nikako nije dobra.

Mnogi za sjedenje pred računalom koriste klasične uredske stolice. Iako su one na prvi pogled dobar izbor, dugotrajno sjedenje na njima zasigurno će dovesti do bolnih leða. Upravo zbog toga, svim igračima i onima koji sjede dugo vremena pred računalom se preporučuju gaming stolice.

Gaming stolice za veći doživljaj igranja

Nenadmašna udobnost i prilagoðavanje

Gaming stolice svojim izgledom možda podsjećaju na neke modele uredskih stolica, no u mnogočemu se od njih razlikuju. Prije svega, pružaju puno stabilniji polažaj za sjedenje koji je više anatomski, odnosno vaše tijelo će biti u prirodnijem položaju. S druge strane, gaming stolice se mogu prilagoðavati na puno više načina nego bilo koje druge stolice.

Uz klasično podeševanje po visini, imate mogućnost podešavati ih u svim smjerovima. Takoðer, možete posebno podešavati i naslon za glavu. A sve s ciljem kako biste sjedili u najprirodnijem položaju te kako nakon dugog sjedenja ne biste osjećali nikakve bolove.

Veliki izbor u trgovinama s namještajem

Tražite li gaming stolicu, veliki izbor moći ćete pronaći u trgovinama Harvey Norman. Mnogi modeli su izgledom vrlo atraktivni te će vam odlično pristajati u prostor. Cijenom se mogu dosta razlikovati, a svakako je najbolji način za odabir isprobati je u trgovini. Ukoliko već točno znate koji model vas zanima, onda je možete potražiti i online.

Postoje brojne web trgovine koje vam nude namještaj i razne dodatke, poput gaming stolica. U takvim web trgovinama se često može pronaći i puno povoljnija cijena nego u lokalnim trgovinama. Jedino što ćete ipak morati pričekati neko vrijeme dok vam odrabrana gaming stolica ne stigne na kućnu adresu.

Mobiteli koji nam oblikuju dan

Mobiteli čine velik dio današnje svakodnevice. Iako su prije dvadesetak godina bili uređaji kojima se moglo nazivati i slati poruke, danas svojim mobitelom možete obaviti mnoge svakodnevne radnje poput primanja e-mailova, slušanja glazbe, gledanja filmova, dopisivanja, surfanja internetom, slikanja i slično. Stoga je važno odabrati kvalitetan mobitel, ali se njime također koristiti pametno, kako biste iz cijelog iskustva mogli izvući najveću dobit.

Bitne značajke

Nabavljate li mobitel, postoji nekoliko stvari na koje je važno obratiti pozornost. Prije svega, to je radna memorija i prostor za pohranu, kao i procesor koji mobitel ima. Ove tri stavke omogućit će vam brz i nesmetan rad, obavljanje nekoliko radnji istovremeno i bez čekanja te mogućnost pohrane velike količine podataka. Uz to, važno je provjeriti i kapacitet baterije, koji vremenom može postati veoma ograničavajući faktor u korištenju.

Budite sigurni

Sigurno korištenje mobitela veoma je važno kako bi vaši podatci ostali privatni i zaštićeni. Ima li vaš mobitel tu mogućnost, odlučite se za zaključavanje PIN-om, otiskom prsta ili nekim drugim sigurnim i tajnim načinom. Uz to, mnogi operacijski sustavi danas omogućuju GPS lociranje mobitela ako je uključen – tu opciju potražite u postavkama. Svoje podatke također možete pohraniti i u oblak, kako biste imali sigurnosnu kopiju ako ostanete bez mobitela, a za sve važnije račune također omogućite ovjeru u dva koraka kako bi provaljivanje u njih bilo teže.

Pripazite na negativne učinke

Mobiteli nas danas prate gotovo 24 sata dnevno. Ako ne možete razbiti naviku čestog korištenja mobitela, negativne utjecaje možete smanjiti pametnim dodatcima poput filtera plavog svjetla koji smanjuje štetne utjecaje plavog svjetla na oči u mraku, te automatske prilagodbe jačine svjetla zaslona. Uz to, poslužite se i „Do not disturb“ opcijom koju mnogi telefoni imaju, koja će zatomiti sve nepotrebne notifikacije (osim poziva i notifikacija koje vi odredite) i tako vam omogućiti lakše odvajanje od mobitela tijekom dana.

Rezervno napajanje za vaše uređaje

Živimo u modernom dobu u kojem su razni uređaji, poput mobitela, tableta, prijenosnih računala i sličnog postali gotovo neizostavni dio života brojnih pojedinaca. A svim tim uređajima je zajednička jedna stvar. Lako su prenosivi i možete ih koristiti gotovo bilo gdje, a za to je zaslužna njihova interna baterija. Nju je potrebno napuniti kako bi mogla izdržati dulji rad. No, problem nastaje kada odlazimo negdje na duže vrijeme i nemamo mogućnost punjenja baterije. U tom slučaju gotovo je sigurno da će nam se uređaj nakon nekog vremena isprazniti. A kako biste i dalje mogli koristiti svoj uređaj, prijenosni punjač je odlično rješenje.

Karakteristike prijenosnog punjača

Prijenosni punjač omogućava vam da svoje električne uređaje možete napuniti bilo kada i bilo gdje. A funkcionira kao i obični punjač, samo što ga prije morate napuniti strujom. Često je riječ o vrlo malim uređajima kako bi bilo što kompaktniji i laki za prenošenje. Prije nego ih možete početi koristiti, morate ih napuniti. Za to se koristi posebni priloženi kabel koji ćete dobiti. Spojite ga struju i ostavite da se puni. Imajte na umu da će se prijenosni punjač vjerojatno nešto duže puniti, osobiti ako je riječ o nešto jačem modelu.

prijenosni punjač Sony

Sada kada je prijenosni punjač napunjen, možete ga koristiti za punjenje bilo kojeg svojeg uređaja. Za to se koristi poseban kabel pomoću kojeg ćete ga spojiti s uređajem. Upravo zbog toga, ako znate da ćete biti na nekom dužem putu te nećete imati mogućnost punjenja svojih uređaja, prijenosni punjač je idealno rješenje. Malenih je dimenzija pa ćete ga lako moći uvijek imati uz sebe. Samo ga nemojte zaboraviti napuniti. I nakon što ga iskoristite za punjenje svog uređaja, kada ste u prilici, ponovo ga napunite tako da bude spreman za iduće korištenje. Na taj način ćete uvijek imati rješenje za problem s istrošenom baterijom pri ruci.

Quadro tv – odlična vrijednost za novac

Među proizvođačima televizora danas vlada velika konkurencija. Svi oni redovito na tržište izbacuju nove i sve naprednije modele televizora. Teško je danas i pratiti sav taj brzi rast i sve veći broj modela. Neki proizvođači idu i toliko daleko da pokušavaju stvoriti neki novi standard dajući prepoznatljiva imena nekim novim tehnologijama. Neki pak proizvođači pokušavaju se nametnuti nešto nižom cijenom. A zbog lošeg financijskog stanja, cijena je ipak mnogima presudni faktor. Quadro tv upravo je odličan primjer proizvoda koji je nešto jeftiniji od konkurencije, ali svojim karakteristikama nimalo ne zaostaje.

Funkcije koje imaju i puno skuplji televizori

Quadro tv odlikuje nešto niža cijena. Upravo to je glavni adut koji ova tvrtka koristi za probijanje na tržištu. Ali to nikako ne znači da je riječ o manje kvalitetnom televizoru od konkurencije. Baš naprotiv. Quadro tv može se pohvaliti brojnim funkcijama koje imaju televizori koji su i po nekoliko tisuća kuna skuplji. Naravno, Quadro tv se također razlikuje i po modelima. Najjefitnije varijante predstavljaju njihovi televizori koji nose oznaku „HD ready“. To znači da će prikazivati HD materijale do najveće rezolucije od 720p. Sve što je više od toga neće biti prikazano na način kao što bi bili prikazano da posjedujete „Full HD“ Quadro tv. Takav model je ipak nešto skuplji, ali još uvijek jeftiniji od konkurencije kada je u pitanju sličan model televizora. No, za tu nešto višu cijenu dobit ćete televizor koji će biti u stanju prikazati pravu HD sliku, rezolucije do 1080p.

Oni najzahtjevniji mogu odabrati i najbolje Quadro tv modele, kao što su kombinacije 4K i smart tv-a. Kupnjom takvog modela dobit ćete vrhunsku sliku, ali i mogućnost spajanja na Internet te korištenja raznih internetskih servisa za pregledavanje internetskih stranica, slika, video zapisa, glazbe i slično. A sve to po odličnoj cijeni.

Pripazite pri korištenju dronova

Dronovi su uređaji koji se klasificiraju kao bespilotne letjelice. No, mnogi nisu svjesni činjenice da su dronovi, odnosno njihova uporaba, podložni pridržavanju određenih zakonskih propisa. Neki to saznaju prekasno pa ih dočeka novčana kazna.

Različiti propisi među državama

Svaka država ima svoje propise koji se tiču upravljanja bespilotnim letjelicama, ali i propise vezane uz dozvolu za snimanje. U Hrvatskoj, sve te propise možete pronaći objavljene u Narodnim novinama. Stoga biste prije nego krenete s upravljanjem dronovima trebali dobro sve pročitati i po potrebi ishoditi sve potrebne dozvole. Jer u suprotnom, prijeti vam novčana kazna.

Morate pripaziti i ako s dronovima planirate posjetiti neku drugu državu. Kao što je ranije navedeno, dronovi se ne tretiraju isto u svakoj državi. U nekoj državi ih tako možda možete potpuno slobodno koristiti te ih koristiti i za snimanje iz zraka, dok će u nekim drugim državama prije toga biti potrebno pribaviti određene dozvole.

Specifikacije

Dronovi koje možete kupiti u našim trgovinama razlikuju se u brojnim specifikacijama. Ovisno o tim specifikacijama ovisi i krajnja cijena. A cijene mogu varirati od nekoliko stotina kuna pa sve do razlike od nekoliko desetaka tisuća kuna. Naravno, oni prvi namijenjeni su za široku uporabu, dok se oni drugi uglavnom koriste u profesionalne svrhe. No, jedan podatak mnogi previde pa se razočaraju nakon kupnje. Naime, dronovi se prije korištenja moraju napuniti na struju. Taj proces punjenja može potrajati između jednog i više sati, ovisno o modelima. A mnogi tada očekuju i da će dronove nakon toga moći koristiti jako dugo. Ali to je daleko od stvarnog stanja. Napunjeni dronovi bit će funkcionalni svega nekoliko minuta, odnosno to je vrijeme koliko će im baterija izdržati. Naravno, oni najskuplji modeli imaju puno duži vijek rada, a i to je jedan od razloga njihove cijene. Zato obratite pažnju na taj podatak prilikom kupnje.

Nova generacija kamere i fotoaparata

Digitalni fotoaparati i kamere su mnogima jedan od omiljenih uređaja. Dolaze u raznim oblicima i većinom je riječ o relativno malim uređajima koji su lako prenosivi. A omogućavaju da zabilježite trenutke vrijedne pamćenja, bilo da je riječ o slici ili video zapisu. Na tržištu se mogu pronaći brojne kamere i fotoaparati raznih proizvođača. Većina njih snima fotografije i videozapise na karticu, a kasnije se one mogu dati izraditi u nekom foto studio. No, postoje i fotoaparati koji omogućavaju i trenutno izrađivanje slika. Jedan od takvih je i Fujifilm Instax Mini 8.

Trenutna izrada fotografija

Ono po čemu se Fujifilm Instax Mini 8 razlikuje od ostalih fotoaparata je mogućnost trenutne izrade fotografija. To znači da nakon što okinete odličnu fotografiju, odmah nakon toga je možete i ispisati na posebni papir. To i nije neka novost jer su i prije nekoliko godina na tržištu postajali posebni fotoaparati, poznati kao polaroidi. Oni su također nudili takvu mogućnost, no kvaliteta slike ispisa nije bili niti približno slična onoj koju daje Fujifilm Instax Mini 8. Također, većina tih starijih fotoaparata nije imala mogućnost snimanja video zapisa. No, Fujifilm Instax Mini 8 ima i tu mogućnost pa osim što možete stvarati prekrasne fotografije, možete i snimati video zapise.

Ispis na posebni papir

Za ispisivanje fotografija s ovog fotoaparata, koristit ćete posebni papir koji ćete moći zasebno kupiti. Riječ je o posebnom papiru koji omogućava da fotografije ispisane na njemu budu odlične kvalitete. Dimenzije fotografija će biti 62 x 46 mm. Takve fotografije ćete moći jednostavno uklopiti u razne okvire za slike ili ih postaviti u foto albume. No, najbolja mogućnost od svega je uprava taj instant ispis fotografija. Nosite svoj fotoaparat sa sobom, ugledate nešto što biste željeli fotografirati, napravite sliku i već za nekoliko trenutka ju ispišete i imate gotovu sliku, bez da ste morali posjetiti foto studio. Kupite Fujifilm Instax Mini 8 ovdje