Arhiva kategorije: Odjeća

Bez straha od sunca sa kapom šiltericom

Ljeto je doba kada obožavamo uživati u suncu, bilo da se radi o vožnji rola, bicikla ili šetnji, odmaranju uz plažu ili istraživanju novih turističkih destinacija. Ipak, bez obzira odmaramo se mi ili ne, sunce nikada nije na odmoru pa se zato veoma važno pravilno zaštititi od njega. Zaštita za glavu uvijek je dobrodošla, a ako tražite pokrivalo za glavu uz koje možete uživati u raznim aktivnostima, onda su kape šilterice pravi izbor za vas!

Za male i za velike

Kapa šilterica jedan je od najpopularnijih dodataka za zaštitu od sunca – bez obzira na dob, spol i stil, sve nas povezuje ljeti. Postoji mnoštvo različitih modela kape šilterice, ovisno o obliku kape, šilta i dodacima koji se na nju mogu staviti, no ako ste pod jakim ljetnim suncem svaki od tih modela može vam pomoći zaštititi glavu od sunca!

Savršeno udobnoKapa šilterica u isti boji kao i majica djevojke

Što se funkcionalnosti tiče, glavni cilj kod odabira kape šilterice je odabrati pravu veličinu. Kada je stavite na glavu, ona vas ne bi smjela pritiskati na čelu ili potiljku, jer ćete tijekom vremena početi osjećati glavobolju. Na sreću, većina kapa šilterica dolazi s pomičnim dijelom na potiljku na kojemu možete namjestiti širinu kape šilterice i time smanjiti pritisak na glavu dok ju nosite.

Zaštita od sunca

Kapa šilterica vašu glavu od sunca štiti na dva načina. Prije svega, ne dopušta direktno udaranje sunca u vaše tjeme, a uz to stvara i sjenu na vašem licu. Stoga kod kupnje birajte kape šilterice koje su napravljene od materijala svijetlih boja, koje smanjuju zagrijavanje glave, a izbjegavajte kape šilterice koje su u cijelosti ili dijelom napravljene od mrežastih materijala. Uz to, provjerite mogu li se na kapu šiltericu dodati dodatci poput štitnika za vrat u obliku marame koja se može prikvačiti na stražnji dio kape šilterice kako bi prekrila stražnji dio vašeg vrata.

Majice – odjevni predmet bez kojega se ne može

S razvojem čovječanstva razvijala se i kultura oblačenja. U davnoj povijesti, čovjek se nije imao potrebu previše oblačiti, osim da se zaštiti od jake zime i drugih vremenskih prilika. Tada je koristio krzno i kožu od životinja oko sebe čija je prvenstvena svrha bila prehrana. Ostaci, kao što su krzno i koža i drugi dijelovi tijela, samo su se usput iskoristili. Tada se uglavnom oblačio donji dio tijela, dok su prsa i ruke bili goli. Danas je kultura oblačenja na jako visokom nivou. Moda je postala primarni način izražavanja, a majice su jedan od najučestalijih odjevnih predmeta.

Povijest razvoja majice kao odjevnog predmeta

Današnje majice nastale su od odjevnog predmeta koji se koristio u 19. stoljeću. Prvotni oblik donjeg rublja, koji je bio jednodijelni, izrezan je iz praktičnih razloga, kao što je održavanje i lakše oblačenj, na gornji i donji dio. Nosili su ga rudari i lučki radnici kao prikladni odjevni predmet za vruće radne uvjete kojima su bili okruženi. Tada je bio s ili bez gumbića.

Majice koje su bila dizajnirana u oblik kakav danas imamo, dobile su svoj oblik negdje oko 1898. Godine, oko vremena španjolsko- američkog rata i 1913. godine kada je američka mornarica počela nositi donje rublje. To je bio neki oblik šivanog pamučnog materijala koja se nosi ispod uniforme te je bila kratkih rukava. Popularnost ovog odjevnog predmeta naglo se proširila te je postalo uobičajeno za nautičare, marince, radnike u podmornicama ili drugim vrućim okruženjima da umjesto teške uniforme na koju se samo nakuplja prašina i prljavština, nose samo potkošulju.

Uskoro je ovaj oblik majice postao popularan kao donji sloj odjeće za radnike u raznim industrijama, uključujući i poljoprivredu. Majice su se tako zadržale kao dio naše kulture odijevanja jer ih je lako skrojiti, lako ju je oprati a sam materijal nije skup.

Helly Hansen je sinonim za kvalitetu

Tvrtka Helly Hansen ima vrlo prepoznatljiv logo. Izgleda kao dva slova H, jedno pored drugog te iako možda nikada niste kupili ni jedan njihov proizvod, zasigurno ste se susreli s tom tvrtkom i njihovim proizvodima. Kada su počeli s proizvodnjom, krenuli su sa tek par komada odjeće. Njihova kvaliteta vrlo je brzo propoznata te su nakon toga uslijedili mnogi drugi proizvodi, odjeća i obuća te razni dodaci koji su slijedili postavljeni standard kvalitete, pouzdanosti i sigurnosti.

Proizvodi koje Helly Hansen nudi kupcima

Neki od prvih proizvoda koje je ova tvrtka proizvela bile su jakne i hlače za vrlo zahtjevne vremenske uvjete. Materijal od kojih su ti komadi odjeće izrađeni su nepropusni, topli i jako velike izdržljivosti. On se namaće u lanenom ulju te zbog toga poprima izuzetna vodonepropusna svojstva.

Drugi proizvodi koji imaju Helly Hansen odlike kvalitete su izuzetno posebni komadi obuće, kako za sportaše, tako i za svakodnevno nošenje. Prvi par obuće bio je namijenjen jedriličarima sa posebno prijanjajućim đonom i nepropusnim materijalom kako bi bili sigurni na svojim jedrilicama. Zaista, dobra kvaliteta i pouzdanost njihovih proizvoda odjeknula je među sportašima što je ovoj tvrtki pomoglo da se širi, kao i da proširi svoj asortiman proizvoda.Tako su lansirali i svoju liniju donjeg rublja koja je također postala vrlo popularna. Proizvode i razne dodatke, poput čarapa, kapa, rukavica, itd.

Svi ovi proizvodi mogu se pronaći u mnogim trgovinama sportske opreme, ali i putem Interneta. Kupnja putem Interneta ima jednu veliku prednost, a to je da tamo možete pronaći sve modele u ponudi, što često nije slučaj u trgovinama. Tvrtka Helly Hansen također ima svoje specijalizirane trgovine gdje se mogu pronaći isključivo njihovi proizvodi. Takve specijalizirane trgovine uglavnom imaju veći izbor i nešto niže cijene pa bi bilo dobro da takvu trgovinu potražite i u svom gradu.

Pogledajte našu ponudu na Tenisice.hr.

Helly Hansen je vrlo cijenjeno ime u svijetu odjeće

Danas u svijetu ima jako mnogo proizvođača odjeće i obuće. Neki su se s vremenom istaknuli svojom iznimnom kvalitetom, neki s prepoznatljivim i i inovativnim dizajnom. Jedna od tvrtki koja se gotovo uvijek spominje u kontekstu vrlo uspješnog brenda je i Helly Hansen.

Povijest

Tvrtka je nastala u Norveškoj i osnovali su je Helly Hansen i njegova žena Margrethe davne 1877.g. Helly Hansen bio je kapetan broda i u to doba uvjeti na moru bili su vrlo teški i nije bilo dobre odjeće koja bi ljude propisno mogla zaštititi od velikih udara vjetra i kiše. Helly Hansen i njegova žena krenuli su s istraživanjem materijala koji bi bilo pogodni za takve ekstremne vremenske uvjete i došli do zadovoljavajućeg rješenja. Naime, otkrili su da namakanjem grube tkanine u lanenom ulju, tkanina poprima odlična vodootprona svojstva, a u isto vrijeme postane dovoljno mekana za izradu kvalitetne odjeće. Na temelju toga nastale su prve jakne i hlače koje su bile odlično prihvaćene i to je bio pokazatelj supružnicima da nastave dalje istraživati i proizvoditi još kvalitetnije komade odjeće.
Helly Hansen oprema danas je vrlo cijenjena među mnogim profesionalcima koji se bave skijanjem, planinarenjem, jedrenjem i sličnim aktivnostima koje zahtijevaju vrlo kvalitetnu odjeću. Njihova skijaška odjeća je posebno popularna i koristi se za iznajmljivanje u mnoštvu skijaških centara diljem svijeta upravo zbog svoje kvalitete i dugotrajnosti.

Nova revolucionarna tehnologija

Helly Hansen je dugi niz godina proizvodio vrlo kvalitetne proizvode temeljene na istoj ili vrlo sličnoj tehnologiji. No, prava revolucija koja je utjecala na daljnji tijek proizvodnje dogodila se 1949.g. Riječ je o korištenju tzv. „Helox“ tkanine koja je bila jeftina za proizvodnju, a s druge strane imala još bolja vodonepropusna svojstva te se počela koristiti za jakne i kapute. Brojni kupci brzo su uočili razliku u kvaliteti u odnosu na stare modele te je prodaja išla toliko dobro da se proizvodilo i prodavalo oko 30 000 komada svaki mjesec.

www.tenisice.hr/Helly-Hansen/

adidas tvrtka

Adidas sa vama na ribolov

Koliko puta ste do danas pomislili na to, da bih neki Adidas proizvod mogao sa vama na ribolov? Vjerojatno niti jednom, a to samo zbog toga, jer ste do danas na svim reklamama vidjeli, da se proizvodi od te tvrtke mogu koristiti za igranje košarke u dvorani ili negdje na otvorenome, nakon toga za igranje nogometa na parketu, betonu ili na velikim igralištima, kao što to čine najbolji igrači, na travnatim terenima ili na kraju krajeva, jer se proizvodi te poznate tvrtke upotrebljavaju za trčanje na maratonima, po šumama ili ne nekim drugim sličnim terenima – ali tome nije baš tako, sa njihovim proizvodima možete naravno i na ribolov.
Ribolov je sport, koji vjerojatno za mnoge ne izgleda baš najbolje sportski, ali tome i baš nije tako – i za vodom je nekad borba sa ribama jako duga, pa je tako potrebno nekoliko snage, a naravno i sportska oprema za ribolov, koja će mu omogućiti, da bih se mogao kretati što bolje i jednostavnije. Kad se znači uhvati neka velika riba, potrebno je čvrsto stajati na nogama, pa tako mogu ribolovci na sebe staviti neke odlične i udobne Adidasove tenisice, sa kojima će moći hodati uz vodu, boriti se sa ribama i dovesti ih na suho bez ikakvih problema.
Ali ako mislite, da je na ribolovu stalno neka akcija, nije tome baš tako – u trenutcima, kad na udici nema ribe, potrebno je čekanje, možda čak i tako dugo, da dođe i do spavanja. Za sve te trenutne možete kod ove tvrtke naći mnoge udobne i kvalitetne majice, trenirke, jakne, kape i druge stvari, koje će ribolovac staviti na sebe, kako bih mogao što udobnije provesti vrijeme, kad čeka na ribu. Zamislite, da bih u vrijeme, kad morate satima čekati na ribu, a ona ne uzima hranu, morali na sebi još imati stvari, koje vam se ne sviđaju ili vam nisu udobne – takav dan za vodom bio bih vjerojatno prava katastrofa i ribolovac bih prije ili kasnije pospremio stvari i otišao kući.

http://tenisice.hr/Adidas/

Zvijezde koje na sebi nose Adidas

Na tržištu se svake toliko pojavi kakva nova tvrtka, koja želi ljudima ponuditi nešto novo. Kako bih se mogli probiti na tržište, potrebnog je jako puno novca za marketing, a nakon toga je potrebno još lansirati dobar proizvod, koji neće razočarati one, koji će ga kupiti – sve to i nije baš lako. Ako ste novi, jako je teško pored tvrtki, kao što je na primjer Adidas, koji na tržištu postoji već nekoliko desetak godina, proizvodi stvarno izvanredne proizvode na svim područjima, a na kraju krajeva glavni su sponzori zvijezdama, kao što su Suarez, Messi, Bale, Rodrigez i Benzema. Svi ti igrači su nogometaši, koji igraju u svjetsko poznatim klubovima i ljudi ih obožavaju – pa logično je onda, da će kupovati proizvode, koje vide na svim tim ljudima.

Igrači koji dolaze iz Real Madrida, Barcelone i drugih velikih klubova poznati su po cijelom svijetu, pa ih tako kod Adidasa vole oblačiti i obuvati, jer ih ljudi prate svakog dana. Oni na sebi nose trenirke, kape, majice, dresove i ono što se najviše prodaje – kopačke. Ako ste i vi jedan onih, koji kupuju novu obuću za nogomet, a nemate pojma koja je najbolja, onda je sasvim sigurno najbolje pogledati zvijezde na TV ekranima što nose na sebi – oni imaju uvijek na nogama zadnje modele kopačka, koji su napravljeni po zadnjim trendovima, a što je još bitnije, napravljeni su iz najboljih materijala, koje je ta tvrtka u godini razvila.

Želite li i vi biti obučeni i obuti u najbolje sportske marke, onda ćete morati pronaći sve te stvari negdje na internetu, gdje se ih i najviše prodaje. Pored svega ovoga, moramo napomenuti i to, da su svi ti proizvodi, koji su najnoviji i koje na sebi nose svjetske zvijezde nogometa jako skupi. Ali naravno, nikad kad za takve proizvode plaćate puno nemojte zaboraviti to, da su to stvarno proizvodi koji vas neće razočarati, jer je to ono najbolje, što u nekom trenutku možete kupiti i nabaviti za sebe.

http://www.tenisice.hr/Odjeca/

Adidas

Kape Adidas za razlicite prilike

Kad covjek cuje za tvrtku Adidas, svakako najprije pomisli na razlicite tenisice, koje nose sportaši u razlicitim sportovima. Tu tvrtku možete kao takvu pronaci u nogometu, gdje su glavni sponzor razlicitim klubovima, pa isto tako i kod košarke, rukometa, trcanja i mnogih drugih sportova. Ali pored tenisica, Adidas ima i mnoge druge proizvode, sa kojima zalaže sportaše, te im tako omogucuje, da su ljeti odjeveni lagano, a po zimi, da ih debela odjeca grije, kako se ne bih prehladili i kako bi mogli trenirati kroz cijelu godinu i biti na vrhunskom nivou.

Pored sve sportske opreme, koju smo gore spomenuli, kod Adidasa su svakako specijalist i za razlicite modele kapa, koje proizvode. Kod Adidasa možemo tako pronaci kape za trcanje, kape za zimu, kape za plivanje i mnoge druge kape, koje sportaši vole da nose. Kod trcanja kapa svakako koristi trkacu, kako mu ne bi sijalo sunce u oci, ili kod kiše, kako mu kapi ne bih letjele ravno u oci. Mnoge druge kape mogu sportaši staviti na glavu poslije treninga, kad su im poslije tuširanja lasi mokri. Na takav nacin se svakako dobro zaštite, da se ne prehlade i da ostaju zdravi.

Kao što je vidjeti, Adidas može prakticki na svim podrucjima zadovoljiti rekreativne i vrhunske sportaše. Vrhunski sportaši tako u vecini primjera sportsku opremu dobivaju, a rekreativni sportašu je moraju kupiti. Pronaci Adidas sportsku opremu što bolje jeftino nije baš tako teško. Jedna mogucnost su razliciti outleti diljem Hrvatske, a druga mogucnost su svakako Internet trgovine, gdje je odabir stvarno velik, a što je najvažnije, da su cijene stvarno povoljne, tako da si može te stvari kupiti svatko, tko voli koji od sportova, kojeg smo spomenuli ili kojeg nismo, a ova tvrtka za njega isto proizvodi opremu, koje je uvijek bila i uvijek ce ostati kvalitetna i odlicno napravljena.

http://www.tenisice.hr/

Rider obuća

Voda i Rider japanke za vruće dane

U vrućim danima bitne su mnoge stvari, kako bih vaše zdravlje i energija ostala u što boljem stanju. Pored što laganije hrane, potrebno je popiti i mnogo vode, kako bih se vaše tijelo hladilo iznutra na van. Pored vode je za hlađenje odlično i što laganija odjeća, u kojoj vaše tijelo može disati i pored toga i kakva udobna, jeftina i odlična obuća, u kojoj će se i vaše noge hladiti – točno takva je obuća Rider, koju možemo pronaći u različitim modelima, bojama i napravljenu iz različitih materijala, koji na vašim nogama lijepo stoje i omogućavaju vam udobno kretanje. Rider sandale će tako u vrućim danima biti vaša obavezna oprema.

Kad govorimo o vodi u vrućim danima, ona je ona stvarno vrlo bitno – potrebno je je popiti dovoljno, jer vodu kroz znojenje u vrućini gubimo iz našega tijela. Pored te vode, koju moramo piti, jako dobra za naše tijelo je i voda, koja dolazi ispod tuša ili još bolje ona, u koju možemo uskočiti. More, bazen ili neko hladno i čisto jezero su ljudima u pomoć, kako bih se ohladili, a do svih tih voda moraju doći u nešto obuti, pa je tako idealna prilika, da na sebe metnu Riderove sandale. U takvim sandalama kretanje uz vodu i u njoj biti će odlično, pa će tako Riderove sandale moći biti uvijek na vašim nogama.

Tvrtka Rider proizvodi sandale, sa kojima čete moči otići u grad na šetnju ili na obalu na kupanje. U gradu se možete ohladiti sa vodom iz čaše, a uz more se možete ohladiti u moru, u ojeg možete uskočiti i okupati se. Ali svakako, kamo god da idete, neka idu sa vama i Rider sandale, koje možete nabaviti u crvenoj, crnoj ili nekoj drugoj šarenoj boji, pa isto tako i u različitim materijalima poput kože, gume ili neke malo tvrde plastike, kako bih svi ti različiti modeli uvijek i svugdje pasali na vaše noge i uz vašu odjeću, koju ćete obući na sebe.

Kratke hlače

Kratke hlače za kupanje

Vrućina i ljeto, to su odlični uvjeti za kupanje u moru ili u nekim bazenima, da se naša tijela malo ohlade. A kad već idete negdje na kupanje, onda vam svakako trebaju i lijepe, udobne i moderne kratke hlače, u kojima čete moči šetati uz bazene, spuštati se po toboganima ili biti glavni frajer negdje na plaži uz more, kad čete se sunčati. Kratke hlače za kupanje svakako možete kupiti svugdje i od različitih proizvođača, ali potrebno je znati, da su rijetki oni, koji proizvode stvarno kvalitetne hlače iz dobrih materijala, koje će izdržati skakanje u vodu, sjedenje na suncu i kamenju, te sve ostale stvari, kojima ste izloženi uz vodu.

Među onima, koji u zadnjim godinama izrađuju stvarno dobre stvari, svakako su tvrtke kao što su Nike, Adidas, Speedo i još neki drugi i u njihovim kratkim hlačama uvijek i svugdje izgledati čete moderni i lijepi. Lijepe boje, kvalitetni materijali i udobnost, sve to čete dobiti u kratkim hlačama za kupanje, ako čete ih kupiti u nekim velikim trgovinama, gdje uvijek dobro prate trendove i na kraju krajeva takve proizvode onda stavljaju na svoje police, gdje ih onda vi potražite i kupite, te odnesete na ljetovanje uz more, gdje čete uživati, sunčati se i kupati.

Kratke hlače, koje ste kupili, svakako neka budu takve, da će vam se sviđati, ali što je još bitnije je to, da su napravljene od materijala, koji se brzo suši. Kad skočite u vodu i nakon toga izađete iz nje, vrlo je bitno, da se vaše kratke hlače osuše u nekoliko minuta, i vi ste odmah spremni, da otiđete sa svojim prijateljima u neku gostionu na hladno piče ili u skrajnjem primjeru sjednete u auto i odvezete se kući. Baš zbog svega toga kupajte se u hlačama, koje su napravljene isključivo za kupanje, jer kupanje u njima bit će mnogo bolje, sunčanje na plaži još udobnije i vaš dopust svakako mnogo zabavniji.