Arhiva kategorije: Osobna njega

Uvijači za kosu pomoći će vam stvoriti simpatične i lijepe frizure

Opušteni i simpatični valovi ili bujne i razigrane kovrče odličan su izbor želite li izgledati razigrano, veselo i mladenački. Ipak, put do savršenih kovrča nije jednostavan, pogotovo ako imate potpuno ravnu kosu, pa je stoga odabir kvalitetnih uvijača za kosu koji će vam pomoći postići željeni rezultat veoma važan.

Odaberite kvalitetan proizvod

Iako postoji više načina za kovrčanje kose, kovrčanje korištenjem uvijača za kosu uvjerljivo je najbrži i najjednostavniji način. Ipak, uvijač za kosu može dovesti do neželjenih oštećenja koja se uz malo brige lako mogu izbjeći, prije svega kupnjom kvalitetnog modela. Važno je pronaći uvijač za kosu napravljen od materijala koji će pomoći formirati lijepe kovrče, ali neće oštetiti kosu, poput keramike, koja se ujednačeno zagrijava pa samim time neće uzrokovati slučajno pretjerano zagrijavanje kose.

uvijači za kosu

Za kovrče kakve želite

Dvije su informacije bitne kako biste odabrali uvijače za kosu koji će vam pomoći postići rezultate kojima se nadate. Prije svega, tu je temperatura. Općenito govoreći, što je temperatura uvijača za kosu niža to će kosa biti manje oštećena. Imate li tanku kosu, za kovrče će vam biti dovoljno već i oko 100°C, čak i za čvrstu i gustu kosu ne preporuča se prelaziti 140°C.

Nadalje, važna je i veličina samog uvijača za kosu, koja će odrediti koji će biti krajnji izgled vaše frizure. Za opuštene i voluminozne valove dobri su uvijači za kosu debljine od 5 cm, za definirane veće kovrče uvijači za kosu od 3 centimetra. Za retro izgled i afro frizure najbolje je posegnuti za uvijačima za kosu od 2,5 cm do 1 cm.

Bitni trikovi

Želite li dugotrajnije definirane kovrče, osim pravilnog korištenja uvijača za kosu, morate se poslužiti i nekim dodatnim trikovima. Uvijači za kosu najbolje rezultate daju uz šampon za suho pranje, jer će tako kovrče izgledati ljepše i biti dugotrajnije. Takoðer, kada uvijate kosu, kovrče pričvrstite kopčom uz glavu i pustite ih da se tako hlade, kako bi bile postojanije. Kvalitetan uvijač za kosu potražite u web shopu Harvey Norman!