Dječji bicikli prilagođeni za djecu od najranije dobi

Kupnja dječjeg bicikla velik je korak za svako dijete. Roditelji na prvo mjesto uvijek stavljaju sigurnost samog modela, bez obzira je li to dječji brdski bicikl ili su to dječji bicikli za svakodnevnu vožnju i razonodu. Zatim na red dolazi cijena koja također može uvelike varirati te je određuje kvaliteta materijala i izrade. Srećom, u trgovinama se često mogu pronaći natpisi poput dječji bicikli akcija, odnosno ponuda dječjih bicikala sa sniženom cijenom.

Zabrinutost roditelja više nije potrebna

Mnogi roditelji u strahu da se njihovo dijete ne ozljedi odgađaju učenje vožnje bicikla dok dijete malo ne naraste. Ili smatraju da je dječji brdski bicikl za dijete iznimno opasan. Naravno, ovaj model nije prikladan za učenje vožnje bicikla, odnosno, predviđen je za dijete koje je vožnju već svladalo, ali brdski dječji bicikli nikako nisu opasni. Za određene terene, zapravo su idealni i čuvaju dječju sigurnost za vrijeme vožnje.

Dječji bicikli bez pedala

Dječji bicikli bez pedala su modeli na dva kotača koji uče malo dijete kako održavati ravnotežu na dva kotača. Dob djeteta koja je prikladna za ovaj model je od 18 mjeseci na dalje. Što je dijete mlađe, lakše će održavati ravnotežu te brže naučiti voziti bicikl. Još važnije, ne postoji strah od pada te oni vrlo brzo nauče skočiti na svoj bicikl bez pedala te se zaustaviti. Dječji bicikli bez pedala zamjena su za pomoćne kotače, odnosno imaju istu funkciju kao pomoćni kotači, ali su njegova naprednija verzija koja puno brže, efikasnije i sigurnije postiže rezultate.

Vještine naučene vožnjom dječjeg bicikla bez pedala djeca lako prenose na bicikle s pedalama i to u vrlo ranoj dobi. Već sa oko tri godine djeca su u stanju probati bicikl na dva kotača, bez pomoćnih kotača, prilagođen njihovoj veličini. Takva djeca nemaju problem sa ravnotežom na bilo kakvom terenu te ne znaju za strah kada su na svom biciklu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.