Lijepe i moderne kuhinje

Dobro osmišljena kuhinja može vam značiti mnogo kada krenete spremati obroke, bez obzira radi li se on za cijelu obitelji ili jednu osobu. Pametan razmještaj glavnih točki u kuhinji i dizajn s mnogo svjetla i prostora za pospremanje učinit će kuhanje lakšim i zabavnijim.

Glavne točke kuhinje

Tri su glavne točke kuhinje – pećnica i štednjak, sudoper i hladnjak. Kada ih postavljate u kuhinju, poželjno je da točke meðusobno čine trokut te da izmeðu njih postoji dodatan prostor za odlaganje. Imate li odvojenu pećnicu i štednjak, pripazite na prolaznost u kuhinji kada je pećnica otvorena, pogotovo ako je podignuta od poda. Takoðer, imajte na umu kako za hladnjak nije dobro ako se nalazi preblizu štednjaka i pećnice radi grijanja tijekom rada.

kuhinje

Razmislite o instalacijama

Ako ne preureðujete već postojeći prostor, nego dizajnirate kuhinju od nule, jedna od najbitnijih stavki koja će vam uvelike ograničiti mogućnosti je mjesto gdje se nalaze instalacije. Za sudoper i perilicu posuða važan vam je odvod i dovod vode, za hladnjak je najbitnija blizina utičnice, dok je za štednjak i pećnicu osim struje i plina takoðer neizostavna i napa. I to pogotovo ako imate otvoreni koncept prostora u kojemu je kuhinja spojena s blagovaonom i boravkom. Stoga je već u početku veoma važno početi s planiranjem kuhinje!

Moderan dizajn

Lijepa i moderna kuhinja nešto je što svi žele u svojem domu. Ipak, bez obzira na trendove, u obzir morate uzeti veličinu i mjesto na kojemu se kuhinja nalazi, kako biste želje mogli prilagoditi mogućnostima i ograničenjima koji vam se predstavljaju. Koji god stil ureðenja odaberete, svakako u svojoj kuhinji stvorite dovoljno prirodnog i umjetnog svijetla, kako bi lakše kuhali, ali i kako bi kuhinja izgledala veće. Poslužite se i ambijentalnim osvjetljenjem koje će stvoriti ugodnu atmosferu u prostoru i može vam poslužiti kada samo na kratko trebate kuhinju, recimo, kada prije spavanja idete po čašu vode ili ponoćni zalogaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.