Moderne mladenačke sobe

Prelazak iz djetinjstva u mladenačko doba buran je dio života u kojemu se mnogo stvari mijenja, uči i spoznaje. Upravo radi toga, kada za to dođe vrijeme, bitno je prilagoditi prostor u kojem mladi provode najviše vremena njihovim potrebama. Umjesto stresa, prilagođavanje mladenačke sobe uz nekoliko trikova lako možete pretvoriti u zabavan obiteljski uradi sam projekt.

Isplanirajte novi raspored

Mladenačke sobe unikatan su prostor jer spajaju nekoliko prostorija u jednu – prostor za odmor i slobodne aktivnosti, prostor za spavanje i prostor za učenje ili rad. Stoga prije svega dobro isplanirajte raspored u prostoru. Radnu površinu smjestite blizu prirodnog izvora svjetla i osigurajte joj dobro osvjetljenje, a prostor za odlaganje koncipirajte tako da je dobro organiziran i nadohvat ruke, ali da ne zauzima previše prostora i vizualno ne zatvara sobu. Uz to, u osmišljavanju rasporeda na umu imajte i navike i hobije mlade osobe koje također treba uzeti u obzir!

Boje su bitne

Za mladenačke sobe, najbolje se odlučiti za paletu neutralnih boja koje se mogu nadopuniti s nekoliko detalja koji se ističu. Siva i bijela čine odličnu bazu koju možete nadograditi detaljima u jarkim bojama – no ako ste više ljubitelj prirodnih materijala u mladenačkoj sobi istaknite uzorke drveta. Imajte na umu kako je mladenačko doba vrijeme velikih promjena pa je bolje odabrati neutralnu bazu ukrašenu detaljima koji se lako mogu zamijeniti.

Računajte na stari namještaj

Iako je promjena iz dječje u mladenačku sobu velika, to ne znači da u potpunosti morate odbaciti sav stari namještaj. Uz manje popravke, ukrasne folije i boje često mogu učiniti čuda, a ponekad je i samo promjena detalja poput ručki ili radne površine dovoljna da se promijeni cjelokupan izgled namještaja. Umjesto da se riješite cijelog namještaja, pokušajte izdvojiti samo one detalje dječjeg dizajna i njih zamijeniti „ozbiljnijim“ detaljima. U proces svakako uključite i mladu osobu čija je soba, koja vam može dati vrijedne uvide o vlastitim potrebama i stilu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.