Nogomet je jedan od najpopularnijih sportova

U svakoj državi popularni su određeni sportovi. Neki se sportovi prate puno više od drugih, dok su neki manje zastupljeni. Primjerice, u SAD-u, izrazito su popularni hokej i baseball, dok je nogomet nešto manje popularan. A s druge strane, u mnogim europskim državama, nogomet je glavni sport kojeg svi obožavaju.

Najveća klupska i ekipna natjecanja

U većini država postoji više nogometnih liga. U onim gdje je nogomet popularniji, uz onu glavnu nogometnu ligu, u kojoj igraju oni najbolji klubovi, postoji još i puno manjih liga, različitih naziva. Klubovi koji igraju u tim manjim ligama mogu postepeno prelaziti i u viši rang te naposlijetku doći i do one glavne lige. Utakmice se u takvim ligama igraju gotovo cijele godine, ovisno o trajanju sezone u svakoj državi. A uvijek su određeni dijelovi godine rezervirani za međunarodna natjecanja.

Nogometna oprema.

Najveće ekipno natjecanje je svakako Svjetsko prvenstvo u nogometu. Održava se svake četiri godine i na njemu sudjeluju samo one najbolje reprezentacije svijeta koje su izborile pravo natjecanja. A to pravo natjecanja su izborile brojnim kvalifikacijskim utakmicama koje se odigravaju tijekom te prethodne četiri godine. Svjetsko prvenstvo traje oko mjesec dana, u početku su ekipe podijeljene u skupine, a kasnije se igraju utakmice na ispadanje.

Kada je riječ o klupskim natjecanjima, svaka zemljopisna regija ima neka svoja velika natjecanja. U Europi su najveća nogometna natjecanja Liga prvaka i Europska liga. Na tim natjecanjima se natječu najbolje ekipe iz određenih država koje su do te mogućnosti došle kroz razne kvalifikacije. Zbog iznimnih rezultata, neke ekipe automatski dobivaju svoje mjesto na tim natjecanjima, dok se druge ekipe moraju malo pomučiti. Tako ponekad određene ekipe prirede iznenađenje te se plasiraju na ovakva velika natjecanja gdje igraju utakmice protiv puno većih i poznatijih klubova. No, svi navijači tog manjeg kluba i svi oni koji vole nogomet uživaju jer mogu pratiti zanimljive utakmice. Ako igrate nogomet provjerite bogato ponudo nogometne opreme na web stranici https://www.hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.