Primitivni počeci odjeće

U svojim počecima odjeća je služila isključivo kao pokrivalo za intimne dijelove tijela te u svojstvu zaštite tijela od različitih nepogodnih vremenskih uvjeta poput hladnoće. Za razliku od danas kada se odjeća izrađuje od velikog broja umjetnih materijala, ona se u prošlosti izrađivala isključivo od prirodnih materijala poput kože, krzna i lana.
Vremenom su se proizvodnja i prodaja odjeće razvile te se odjeća počela izrađivati i od novih, umjetnih materijala poput sintetike, umjetne kože, viskoze i slično kako bi se proizvodnja ubrzala i povećala te kako bi odjeća mogla odolijevati svim modernim zahtjevima odijevanja. Također, s vremenom su različite vrste odjeće, odnosno odjevnih predmeta postale sve traženije. Zbog toga je došlo i do ekspanzije tvrtki koje se bave proizvodnjom odjeće koje su mogle ponuditi jeftiniju, a kvalitetnu odjeću.

odjeća

Raznovrsnost odjeće

Razvojem industrije i otkrivanjem novih materijala za izradu odjeće te potrebama tržišta, započela je izrada različitih vrsta odjeće koja se danas dijeli na:
• Odjeću za van (jakne, kaputi, baloneri, bomber jakne, kožne jakne, traper jakne, mantili, bunde, prsluci, sakoi)
• Sportsku odjeću (trenirke, tajice, sportske hlače i majice)
• Elegantnu odjeću (haljine, suknje, kombinezoni, odijela)
• Odjeću za kupanje (kupaći kostimi, parei, ogrtači)
Vremenom su se tvrtke koje proizvode odjeću specijalizirale za točno određenu vrstu odjeće, dok je kod brojnih danas popularnih high street tvrtki moguće pronaći sve vrste odjeće. Takav pristup kupcima je uvelike olakšao kupovinu odjeće i vrijeme provedeno u kupnji. Tako su na jednom mjestu mogli pronaći sve što im je trebalo od haljine za svečane prilike, preko poslovne odjeće, haljina i parea za plažu pa sve do jednostavnih i klasičnih komada poput traperica i majica.
Svakako je važno napomenuti kako je kvaliteta takve odjeće, posebno kod pristupačnih high street proizvođača u većini slučajeva nešto slabije kvalitete nego kod onih koji su se specijalizirali za primjerice sportsku odjeću. Odječo možete kupiti ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.