Razne vrste vježbi uz korištenje utega

Utezi predstavljaju osnovnu opremu svake privatne ili javne teretane/fitness centra. Korištenje utega omogućuje izvođenje vježbi utezikoje su vrlo korisne za povećavanje mišićne snage i jačanje mišića. Istraživanja su pokazala kako većina ljudi tijekom korištenja utega čini veliku pogrešku, a to je to što vježbaju s prelaganim utezima zbog čega se gubi energija, a mišićna masa ne raste.
Najbolji savjet je da, ako niste sigurni vježbate li s prelaganim utegom, napravite 20 dizanja bez odmaranja. Ako izvedete svih 20 dizanja i ne osjećate potrebu za pauzom, morate dizati teže utege. Također, važno je obratiti pozornost na pravilno izvođenje vježbi.

Uključite utege u svoju rutina vježbanja

Utezi imaju veliku važnost ako redovito vježbate. Dizanje utega ubrzava metabolizam i sagorijevanje kalorija . Mišićima je potrebno više kalorija kako bi održali normalnu težinu za razliku od masnoće. Stoga, što više mišića imate, brže ćete i više kalorija sagorjeti čak i u stanju mirovanja, a što imate više masnoće, više ćete se i debljati. Osim toga, njihovo korištenje poboljšava opću fokusiranost. Kako bi se pravilno dizali utezi i postigli maksimalni rezultati, važno je biti fokusiran kako bi se izbjegle ozljede, što se potom prenosi i na fokusiranost tijekom izvođenja ostalih svakodnevnih životnih aktivnosti.

Još neke koristi od dizanja utega

Može se reći da dizanje utega čuva zdravlje. Izvođenje vježbi s utezima pomaže tijelu da se obrani od bolesti i brže oporavi od ozljeda, a uz to snižava krvni tlak, poboljšava rad srca i krvnih žila. Dizanje utega pomaže u postizanju mentalne snage .
Nakon početne demotiviranosti zbog nemogućnosti podizanja utega određene težine, dolazi vrijeme, pretežno nakon nekoliko tjedana, kada ćete moći podignuti uteg željene težine. Isti onaj za koji vam se na početku činilo da je nemoguće. Na ovaj se način postiže mentalna snaga koja je vrlo korisna u ostalim životnim područjima i eventualnim preprekama na koje naiđemo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.