Stand up paddle je uz dasku dio osnovne opreme za sup

Sup je vodeni sport koji uključuje dasku te koristi veslo za kretanje po vodi. Ovaj sport u posljednje vrijeme postao je iznimno popularan te pojedinci pokazuju sve veći interes, što se najviše vidi po sve češćoj kupnji opreme u sportskim dućanima.

Korisni savjeti za početnike

Prije nego što zgrabite svoju dasku i krenete u vodu prvi put, slijedite neka jednostavna pravila prilikom planiranja vaše sup pustolovine. Odaberite mirnu vodenu površinu poput jezera ili bare, koja je bez puno preprek. Potražite pješčanu plažu li neko drugo mjesto gdje možete gaziti u vodi kako bi se lako pomicali. Odaberite sunčan dan s malo vjetra te ako ruta koju ste odabrali zahtijeva da veslate prema vjetru, učinite to kada idete van iz vode, tako da možete dobiti poticaj od vjetra na putu natrag kada ste se već umorili. Također, bilo bi dobro da povedete i prijatelja, kako biste mogli držati jedan drugoga na oku. Planirajte veslati oko jedan sat prilikom svog prvog sup izleta kako se ne biste previše umorili i doživjeli nezgodu.

Sup je vodeni sport koji uključuje dasku te koristi veslo za kretanje po vodi.

Kako ustati na dasci

Imajte na umu da bilo koja vještina, pa tako i sup vještina, zahtijeva vježbanje te ćete napredovati samo ako ustrajete i ne predajete se. Postoje neke smjernice koje bi vam mogle pomoći na tom putu, ali na kraju sve je na vama. Za mnoge, najteži dio je ustajanje na dasci jer je održavanje ravnoteže za mnoge najteži dio, no nakon što se to savlada, drugi dijelovi idu nešto lakše. Kako biste ustali po prvi puta na svojoj dasci, uđite u vodu do koljena s vašom daskom pored vas, dovoljno duboko da peraje na dasci ne udaraju po dnu. Primite dasku s obje ruke te se popnite na dasku s koljenima otprilike na sredini daske. Ruke držite sa svake strane daske kako bi održali ravnotežu i jedno po jedno stopalo stavite na poziciju gdje su vam do sada bila koljena. Umjesto da se odjednom pokušate ustati, prvo izravnajte leđa i prsa, a koljena neka vam budu savijena. Zatim ispravite noge i pokušajte ustati. Dalje koristiti stand up paddle za kretanje. Provjerite ponudbo na stranici www.hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.