Arhiva oznaka: bazeni

Volite li terme, Slovenija je idealna destinacija

Slovenija je površinom mala, ali nudi jako mnogo različitih termi koje se nalaze po cijeloj Sloveniji. Sve terme u Sloveniji odlikuju se vrhunskom kvalitetom vode kao i brojnim dodatnim sadržajima koji su gostima na raspolaganju.

Sadržaji termi u Sloveniji

Mnogi čim pomisle na terme, odmah pomisle na bazene, kupanje i slične aktivnosti. Naravno, i terme u Sloveniji mogu se pohvaliti s velikim brojem bazena u kojima ćete uživati u čistoj vodi tijekom svog boravka. Tako većina termi u Sloveniji nudi vanjske i unutarnje bazene zbog ćega u njihovoj ponudi možete uživati tijekom cijele godine. Ponuda bazena razlikuje se ovisno o kojim se termama radi, ali uglavnom sve terme u Sloveniji nude nekoliko bazena različitih karateristika. Tako se bazeni razlikuju po dubini, toplini vode, dodatnim sadržajima poput masažnih tuševa, tobogana i ostalog.
Uz bazene, gotovo neizostavni dio termi u Sloveniji su postala razne wellness usluge. Pod time se misli na mnoštvo različitih usluga koje će svakome pomoći u opuštanju. U ponudi je nekoliko različitih tipova masaža, sauna, kupeljii drugog. Mnogi gosti došli su u terme samo zbog bazena i kupanja i tamo prvi puta probali nekoliko wellness usluga nakon čega su ih počeli redoviti koristiti prilikom svakog sljedećeg posjeta termama.
Uz sve nabrojano, uz neke terme u Sloveniji nalaze se i brojni hoteli i apartmani u kojima se možete smjestiti želite li više dana uživati u svim sadržajima termi. Hoteli vam mogu pružiti i uslugu prehrane te možete birati želite li samo doručak ili uslugu polupansiona(doručka i večere) ili punog pansiona(doručka, ručka i večere). Odlučite li se za neki takav aranžman, nećete imati brige oko pripreme hrane i možete se potpuno opustiti i prepustiti uživanju u svemu što terme u Sloveniji nude. A nude jako puno sadržaja tako da će vam nekoliko dana provedenih u bilo kojim termama naprosto proletjeti.

terme-zrece.eu/hr

Teško je reći koje su najbolje toplice u Sloveniji

Gotovo u svakoj zemlji može se pronaći veliki izbor različitih toplica. Ljudi sve više vole posjećivati toplice i uživati u kupanju i aktivnostima koje one nude. Razlog povećanog posjeta toplicama je i financijska kriza koja je mnoge obitelji odvratila od odlaska na more i sličnih aktivnosti. Kupati se mogu i u toplicama, a trošak takvog izleta će ipak biti puno manji.

Odabir najboljih toplica

Odaberete li Sloveniju kao svoje odredište, pronaći ćete jako veliki izbor toplica. A odgovor na pitanje koje su najbolje toplice u Sloveniji nije nimalo jednostavan. Bez obzira radi li se o Sloveniji ili nekoj drugoj zemlji, nije realno za očekivati da će svatko na to pitanje dati isti odgovor. To je potpuno normalno jer svatko prilikom odlaska u toplice ima neka svoja očekivanja i one toplice koje mu u potpunosti ispune očekivanje, biti će one najbolje. Ista stvar je i kada nekoga pitate koje su mu najbolje toplice u Sloveniji.
Nekome će tako zasigurno najbolje toplice u Sloveniji biti one s najvećom i najraznovrsnijom ponudom bazena jer im je prioritet kupanje. U tom slučaju, izbor neće biti jednostavan jer gotovo sve toplice u Sloveniji imaju veliki ponudu bazena. Bilo da se radi o olimpijskim i dubokim bazenima za plivanje, plitkim bazenima, masažnim bazenima i dr.
Obitelji s djecom će tražiti one toplice koje imaju što više sadržaja za djecu, od plitkih bazena u kojima se djeca mogu kupati pa sve do raznih dodataka, poput prskalica, tobogana i animatorskih aktivnosti. Sve toplice u Sloveniji imaju ponudu prilgođenu i djeci, neke u većoj, neke u manjoj mjeri.
Oni koji osim u kupanju vole uživati u raznim dodatnim sadržajima, poput wellness usluga, imat će daleko najteži izbor jer je ponuda i više nego raznolika. Brojne toplice su shvatile važnost tih dodatnih usluga pa stalno dodaju nove usluge u svoju ponudu u kojima posjetitelji mogu uživati.

http://www.terme-zrece.eu/hr/paketi

Pronađite svoje najbolje toplice u Sloveniji

Sve je više onih koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi u toplicama. Toplice pružaju mnogo zabave za sve generacije, a u njima se može uživati i ljeti i zimi. Naravno, mnogi ih prefiraju upravo ljeti jer toplice, odnosno kupanje u bazenima, predstavlja odličan način za osvježenje u vrućim ljetnim mjesecima. U Sloveniji se može pronaći nekoliko različitih toplica i svatko će pronaći one idealne, odnosno one koje će nazivati najboljim toplicama u Sloveniji.

Bazeni

Bazeni su mnogima glavni kriterij pri odabiru najboljih toplica u Sloveniji. Što je više raznolikih bazena, to će toplice biti zanimljivije. Za one koji dolaze s djecom, što više bazena prilagođenih djeci će biti pravi mamac. A za one koji vole uživati u raznim adrenalinskim aktivnostima, najbolje toplice u Sloveniji će biti one s mnoštvom bazena s toboganima.
Današnje toplice u Sloveniji itekako slijede trendove te se u njima mogu pronaći stvarno raznoliki bazeni. Nekad su se toplice uglavnom sastojale od svega nekoliko bazena, uglavnom pravilnog oblika, a jedina razlika među njima je bila dubina. Od svega toga, bazeni danas su slični samo po različitim dubinama. Tako postoje vrlo plitki bazeni prilagođeni djeci pa sve do onih dubokih za plivače. Također, u nekim bazenima se dubina postepeno mijenja, odnosno na jednom kraju bazena će biti vrlo plitko, a hodajući prema drugom kraju bazena će dubina postepeno biti sve veća.
Od ostalih zanimljivih bazena, nekima će najbolje toplice u Sloveniji biti one koje imaju bazene s valovima ili tzv. spore rijeke. Bazeni s valovima su posebna vrsta bazena koji pomoću posebnih motora uzburkavaju vodu, odnosno stvaraju osjećaj valova. Spora rijeka je posebna vrsta kružnog bazena kroz koji voda polako protječe. Na taj način se simulira strujanje rijeke te ukoliko sjednete ili legnete na neki od dostupnih plutala, lagano ćete plutati u krug.

https://www.terme-zrece.eu/hr/paketi