Arhiva oznaka: kopačke

Neki proizvođači ulažu puno novca u istraživanje

Kada u trgovini uzmete u ruku neke patike za nogomet, vjerojatno niti ne razmišljate o tome koliko je novca i vremena utrošeno na njihovu izradu, od samog početka do kraja. Sve o čemu razmišljate je njihov izgled i funkcionalnost. Prvo vam je za oko vjerojatno zapeo njihov dizajn ili boja i upravo zbog toga ste određeni model uzeli u ruke da ga pobliže pogledate. Nakon toga ćete te patike za nogomet probati i ako vam odgovaraju, vjerojatno ste blizu kupnji. No, da bi se patike za nogomet uopće pojavile na polici, dugačak je put od prvotne ideje do masovne proizvodnje.

Provjerite Hervis patike za nogomet <<

Istraživanje i razvoj

Patike za nogomet i njihova sama proizvodnja razlikuju se od proizvođača do proizvođača. A na kraju, cijene se također razlikuju. Jeste li se ponekad zapitali zašto neke patike za nogomet imaju vrlo visoku cijenu? Razloga za to je mnogo, ali u slučaju nešto poznatijih proizvođača, nešto viša cijena se može pripisati dugom vremenu za istraživanje i razvoj tih modela.

Nogomet

Neki proizvođači tako unutar svojih tvornica imaju i posebne odjele u kojima rade ljudi iz raznih strukovnih područja. Njihov jedini cilj je stvoriti što bolju obuću, primjerice izuzetno kvalitetne patike za nogomet. Kako bi u tome bili još uspješniji, vrlo česte su i suradnje s poznatim nogometašima. U tom slučaju nogometaši svojim iskustvom igranja u različitim vrstama patika za nogomet daju vrlo vrijedne savjete o tome kakve bi one trebale biti. A upravo razni znanstvenici, inženjeri i ostali su zaslužni da se te ideje pretvore u stvarnost.

Kasnije su takve patike za nogomet dostupne i u slobodnoj prodaji, nerijetko po nešto višoj cijeni. No, ta cijena nije samo zbog dodatnog potpisa tog igrača, već zbog ogromnog truda utrošenog na stvaranja izvrsnih patika za nogomet. A u to ćete se i sami uvjeriti ako kupite baš neki od takvih modela.

Izaberite odgovarajući model kopački

Do prije nekoliko godina, niste morali previše razmišljati koje kopačke ćete kupiti. Nije bilo dostupno jako puno modela, a i nije bilo velike razlike među dostupnim modelima. Kako su se brojne tvrtke uključile i istraživanje i proizvodnju kopački, tržište je postalo preplavljeno različitim modelima. Oni se ne razlikuju samo po izgledu, već se razlikuju i po terenu za koji su namijenjene.
Vrste kopački
Prije nego krenete u trgovinu u kupovinu kopački, morate znati po kakvom terenu ćete igrati nogomet. Naravno, profesionalni nogometaši imaju po barem jedan par kopački za svaki tip terena, no ukoliko planirate kupiti samo jedan par, pokušajte razmisliti po kakvom terenu ćete najviše igrati. Dostupno vam je 5 vrsti kopački, ovisno o terenu za koji su namijenjene. To su kopačke za suhi prirodni teren(FG), kopačke za vrlo meki i mokri prirodni teren(SG), kopačke za vrlo tvrdi i suhi prirodni teren(HG), kopačke za umjetnu travu(AG) te kopačke za vrlo suh i tvrd prirodni teren i umjetnu travu(TF). Svaka od ovih vrsta kopački nudi posebno prilagođene čepove kako bi noga bila optimalno zaštićena i kako ne bi dolazilo do proklizavanja. Tako npr., kopačke oznake SG imaju nešto dublje čepove kako bi lakše prodirale u mekšu podlogu i spriječavale klizanje, dok kopačke oznake FG imaju nešto kraće čepove koji će odlično poslužiti na suhom terenu.
Krivi odabir kopački
Ukoliko odaberete kopačke koje nisu prilagođene terenu na kojem igrate, mogli biste imati problema u igri. Primjerice, koristite li kopačke oznake SG na drugim terenima, brže bi moglo doći do oštećenja kopački, a također ćete biti podložniji ozljedama. Zato ukoliko se planirate ozbiljnije baviti nogometom, svakako nabavite barem po jedan par kopački za one terene na kojima ćete najviše igrati. Na taj način kopačke će vam puno duže trajati, ali još bitnije, biti ćete sigurniji od mogućih ozljeda.

Ovdje

Novost na travnjaku – Nike Mercurial Superfly iD

Dali ste u posljednje vrijeme gledali kakvu nogometnu utakmicu, nekog malo višeg nivoa, kao što su engleska liga, španjolska liga, neke međunarodne utakmice i slično? I na nogama nekih nogometaša ste vidjeli neku čudnu obuću, koja nije baš najbolje slična oni starim klasičnim kopačkama, koje su nosili Maradona, Pele i drugi majstori? Ako ste sve to primijetili i bilo vam je čudno, onda se nemojte brinuti, jer u tvrtki Nike, su na tržište lansirali novost, koja je već izludjela svijet – nove kopačke, koje su dizajnirane strašno lijepo, koje su napravljene od dobrih materijala i koje su nešto novo – zatvorene su i nekoliko više od onih starih, klasičnih modela.
Kad ćete tražiti tu novost putem interneta ili u nekim većim i bolje založenim trgovinama, onda morate znači, da ove Nikeove kopačke, nose ime, kojeg si morate zapamtiti – Nike Mercurial Superfly iD. Ta obuća je dizajnirana isključivo za nogometaše, koji su zaduženi za postizanje zgoditaka na terenu, znači za napadače. Mercurial Superfly iD kopačke su jako udobne, kao što smo već rekli, jedine, koje su zatvorene na gornjem dijelu, da vam u njih ne mogu doći razni kamenčići, blato i druge stvari iz terena. Pored toga su ove kopačke jako lagan i sa njima imate osjećaj, kao da na nogama ne nosite ništa – sve to će nogometašima pomoči, da će biti puno bolje eksplozivniji i napredniji na terenu.
Kad ćete znači u sljedećim danima gledati nogomet, budite pažljivi, što nogometaši nose na nogama, još pogotovo zvijezde, koje igraju u najvećim ligama – tako na primjer jedan od najboljih, ako ne najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo, nosi na nogama točno taj model u crnoj boji i sa velikom oznakom CR7. On je praktički glavni nositelj te kampanje i svih reklama, koje je ta velika tvrtka napravila za ovaj novitet, koji je došao na tržište. Znači, ako taj velikan nogometa vjeruje u te kopačke, onda ih je stvarno potrebno isprobati, staviti na noge i sa njima zabiti kakav gol, dva ili još više.