Arhiva oznaka: Nike patike

Priča o Nike patikama

Povijest Nike patika započela je 1960-ih godina kada je Phil Knight shvatio da nema dovoljno novca za kvalitetne cipele kojih je trošio na mjesečnom nivou zbog velikog broja treninga u trčanju. S obzirom da su mu patike renomiranih marki bile prekupe, odlučio je početi sam izrađivati patike kako bi ujedno pomogao i ostalim sportašima iz svog kvarta da kupe kvalitetne cipele po niskoj cijeni. Tu ideju Phil Knight je podijelio sa svojim trenerom Billom Bourmanom koji ga je u tom podržao te su odlučili osnovati svoju tvrtku. Ubrzo on i njegov trener iznajmljuju kombi u kojem su počeli prodavati svoje patike.
Prodaja njihovih patika išla je vrlo dobro te su lokalni sportaši mogli kupovati kvalitetne patike po pristupačnoj cijeni. U prvoj godini rada Phil i Bill su zaradili iznos koji je premašio sva njihova očekivanja – 8000 dolara. Phil i Bill su novoosnovanu tvrtku nazvali vrlo nepamtljivim nazivom- Blue Ribbon Sports. Jeff Johnson je smatrao da naziv Blue Ribbon Sports nije najpamtljiviji, a ujedno ni najprimjereniji naziv za tvrtku koja se bavi proizvodnjom sportske obuće pa je tako 1964. godine tvrtka preimenovana u Nike. I tako su s vremenom na scenu došle megapopularne Nike patike

Nike patike koje su bestselleri

Jedne od starijih, a i dalje vrlo popularnih Nike patika su Nike Blazer patike. To su košarkaške Nike patike koje su se u prodaji pojavile 1973. godine, a prvi ih je nosio profesionalni košarkaš George „The Iceman“ Gervin, jedan od 50 najboljih igrača NBA u povijesti. Danas se ovaj model Nike patika više ne prodaje kao košarkaške patike već su, zbog jednostavnog izgleda, primjerene za svakodnevno nošenje.

nike patike

Još jedan zanimljiv model

Drugi vrlo popularan model Nike patika su Nike Air Force 1 patike koje su dostupne u mnogim bojama, od kojih je svakako najpopularnija bijela. Prvi model izašao je 1982. godine, a ponovno vraćen u prodaju 1984.. Suprotno mišljenjima, ovaj se model Nike patika osim za svakodnevno nošenje, koristi i za profesionalni sport. Pogledajte ponudu Nike patika ovdje.

Patike Nike su mnogima sinonim kvalitete

Patike su mnogima omiljeni komad obuće. Vrlo su udobne za nošenje, a poneki modeli se mogu odlično uklopiti i s nešto ozbiljnijim odjevnim predmetima. Mnogima ljubav prema patikama seže još u djetinjstvo i od malih nogu nose razne patike. Neki vole često mijenjati patike i često kupovati patike raznih proizvođača, dok neki ostanu vjerni određenom proizvođaču, čiji modeli patika su im se pokazali odličnima. Pitate li mlađe generacije koje su im omiljene patike, mnogi će danas zasigurno reći da su to patike Nike. A većina njih će u svom ormaru imati barem nekoliko različitih modela.

Kvaliteta uz odličan marketing

Koji je glavni razlog što su patike Nike toliko popularne i što mnogi niti ne pomišljaju o kupovini patika nekog drugog proizvođača? Prije svega, mora se naglasiti neupitna kvaliteta. Naime, sve njihove patike proizvode se od sada već dokazano kvalitetnih materijala zbog čega je zajamčena njihova dugotrajnost. A s druge strane, ova tvrtka troši i iznimno velike iznose na marketinške aktivnosti. Prisutni su u raznim sferama društva, od televizije, novina, društvenih mreža i slično. Nerijetko angažiraju i popularne osobe iz javnog života, sportaše, glumce i slično kako bi im pomogli u reklamiranju. A najveći dio novca utroši se upravo na reklamiranje Nike patika, kao njihovog najpopularnijeg proizvoda.

Svemu tome doprinosi i činjenica da oni na tržište svake godine izbacuju jako mnogo novih proizvoda, a to se posebno vidi kod njihovih patika. Naime, Nike patike u trgovinama se redovno zamjenjuju s novim modelima ili se uz stare redovito dodaju novi modeli. Kupce vole raznolikost i znaju da će svaki put kada krenu u kupovinu novih patika, pronaći u trgovinama potpuno nove modele Nike patika. Kada se sve te stvari spoje, od odličnog i kvalitetnog proizvoda, raznolikosti modela i agresivnog marketinga, jasno je zašto su Nike patike toliki predmet obožavanja mnogih.  Provjerite svoj izbor Nike patik na web stranici tenisice.hr.