Arhiva oznaka: obuća

Cipele – nezamjenjivi dio današnjice

Teško je zamisliti da se nekada u prošlosti nisu nosile cipele. Bez obzira na vremenske prilike ili na teren, hodalo se bosih stopala. Pretpostavlja se da je do razvoja prvih cipela došlo jer se razvila potreba za zaštitom te zbog topline. One prve cipele radile su se od životinjskih materijala i bile su u obliku sandala. Prvi njihov trag pronađen je u Americi prije 10 000 godina. Ali i tada njihovo nošenje nije bilo svakodnevno već samo kada je za to bila potreba.
Danas je nezamislivo, osim u iznimnim slučajevima, da su nam stopala bosa te da takvi hodamo.
Ne samo to, već je izbor cipela i obuće različitih stilova i namjena toliko velik da razlog nedostatka cipela može biti samo veliko siromaštvo ili pak vjerski razlozi.

Veliki izbor za svakoga

Cipele se na današnjem tržištu mogu pronaći u različitim vrstama i stilovima te izrađene od različitih materijala. Sama kvaliteta izrade te materijali jako se razlikuju te je bitno naći za sebe one cipele koje nam odgovaraju. U kategoriju cipela spada sportska obuća, različite čižme te otvorena obuća. Žene imaju nešto veći izbor jer biraju dizajn, visoku ili nisku petu te sam stil u skladu s odjećom koju nose. Muškarci biraju između klasičnog, sportskog ili casual stila. Tu su i cipele za djecu, koja također mogu birati između više stilova i namjena.

Tržište nije stalo samo na raznolikosti pri odabiru cipela, već postoje i razni dodaci koji ih mogu poboljšati. Tako će vam pri kupnji cipela prodavači često ponuditi i različite uloške za cipele te sprejeve za održavanje kupljenih cipela. Ulošci se posebno preporučuju kada je u pitanju srednja i mala kvaliteta materijala korištenih pri izradi cipela kako bi se stopalo manje znojilo te kako bi cipela bila udobnija. Mnogi pojedinci trpe neudobnost stopala u cipelama te na taj način narušavaju kvalitetu svog života i dugoročno, svoje zdravlje.

Crocs – kratko poslovanje, veliki rezultati

Tržište obuće je danas dosta zasićeno. Postoje mnoge tvrtke koje su već jako dugo aktivne na tom području, a postoje i neke manje tvrtke koje tek pokušavaju naći svoje mjesto pod suncem. Nažalost, u pokušaju da se nametnu na tom konkurentnom tržištu i da nađu put do kupaca, mnoge tvrtke nisu uspjele i morale su prekinuti proizvodnju i prodaju. Na sreću, Crocs nije jedna od takvih tvrtki. Svojim zanimljivim pristupom i visokokvalitetnom obućom, uspjela je u relativno kratkom vremenskom roku se pozicionirati na tržištu obuće i steći mnoštvo zadovoljnih kupaca. A ono što je najbitnije, nije riječ o jednokratnim kupcima, već u većini slučajeva kupcima koji će redovito kupovati njihove proizvode.

Nastanak tvrtke

Pogledamo li malo u prošlost, vidljivo je da je tvrtka započela s radom 2002.g. te da je u vrlo kratkom vremenu stvorila zapanjujuće rezultate. Osnivači tvrtke su Lyndon Hanson, Scott Seamans i George Boedecker, Jr. Njihova osnovna ideja prilikom osnivanja tvrtke je bila stvoriti nešto drugačiju obuću od one koja je do tada bila dostupna na tržištu, odnosno htjeli su stvoriti vrlo kvalitetne komade obuće. A prvenstvena namjena te obuće trebala je biti za boravak na brodu. Kao bazu za stvaranje takve obuće su koristili posebnu pjenu koju je proizvodila tvrtka Foam Creations.

Razvoj tvrtke

Prvi model Crocs obuće su predstavili iste te godine na brodskom sajmu u Floridi. Taj model su nazvali “Beach” i zbog straha od neuspjeha proizveli su samo 200 pari. No, sve je vrlo brzo planulo i osnivači ove tvrtke su shvatili da su na pragu nečeg uspješnog te su nastavili s radom. Budući da se pjena koju su koristili pokazala kao pun pogodak, sljedeći potez tvrtke Crocs je bio kupovina tvrtke Foam Creations kako bi mogli u potpunosti iskoristiti potencijal ove pjene. Sljedeći veći korak ove tvrtke se dogodio 2007.g. kada su zatražili registraciju svog imena i logotipa. Razlog za to je bio što se sve više proizvođača odlučilo na izradu replika njihovih proizvoda. Neki proizvođači su prodavali replike pod nekim svojim imenom, a neki su išli toliko daleko da su prodavali replike s Crocs natpisom. Naravno, kvaliteta takvih replika nije ni pribiližno bila slična originalnim Crocs proizvodima jer se nije izrađivala od te posebne gume. Mnogi kupci su se žalili tvrki Crocs zbog toga, ne znajući da su prevareni i da su kupili repliku. Nakon što je Crocs zaštitio svoje proizvode, mogao je tužiti proizvođače koji su se odlučili na izradu replika.

Akvizicije tvrtki

Još jedna stvar karakteristična za tvrtku Crocs je i akvizicija drugih tvrtki. Nakon što je počeo s akvizicijom tvrtke Foam Creations, što se pokazalo kao odličan potez, Crocs je tražio nove, zanimljive tvrtke koje bi mogao kupiti te time unaprijediti svoje poslovanje. Jedna od uspješnih akvizicija dogodila se 2006.g., kada je Crocs kupio tvrtku Jibbitz. To je bila tvrtka koja se bavila proizvodnjom raznih malih dodataka. Tvrtka Crocs je procijenila da bi im njihovi dodaci mogli odlično pristajati na obuću. I imali su potpuno pravo. Tako su brojni modeli koji su kasnije izašli iz Crocsove tvornice imali na sebi razne zanimljive dodatke. Ostale tvrtke koje su se našle na meti Crocsa i koje su uspješno kupili su Ocean Minded, Tidal Trade, Bite Footwear, itd.Sve te tvrtke imale su neke zanimljive proizvode za koje je Crocs smatrao da bi im mogli pomoći u razvoju njihova poslovanja. I zasigurno nisu pogriješili jer Crocs inače ne bi bio tamo gdje je danas.

No, stvari nisu uvijek išle u pravom smjeru kada su bile u pitanju akvizicije pa se tvrtka Crocs relativno brzo rješavala loših akvizicija. Primjerice, tvrtku Fury Inc. su prodali svega dvije godine nakon što su je kupili.

Više na https://www.tenisice.hr/Crocs/

Izaberite odgovarajući model kopački

Do prije nekoliko godina, niste morali previše razmišljati koje kopačke ćete kupiti. Nije bilo dostupno jako puno modela, a i nije bilo velike razlike među dostupnim modelima. Kako su se brojne tvrtke uključile i istraživanje i proizvodnju kopački, tržište je postalo preplavljeno različitim modelima. Oni se ne razlikuju samo po izgledu, već se razlikuju i po terenu za koji su namijenjene.
Vrste kopački
Prije nego krenete u trgovinu u kupovinu kopački, morate znati po kakvom terenu ćete igrati nogomet. Naravno, profesionalni nogometaši imaju po barem jedan par kopački za svaki tip terena, no ukoliko planirate kupiti samo jedan par, pokušajte razmisliti po kakvom terenu ćete najviše igrati. Dostupno vam je 5 vrsti kopački, ovisno o terenu za koji su namijenjene. To su kopačke za suhi prirodni teren(FG), kopačke za vrlo meki i mokri prirodni teren(SG), kopačke za vrlo tvrdi i suhi prirodni teren(HG), kopačke za umjetnu travu(AG) te kopačke za vrlo suh i tvrd prirodni teren i umjetnu travu(TF). Svaka od ovih vrsta kopački nudi posebno prilagođene čepove kako bi noga bila optimalno zaštićena i kako ne bi dolazilo do proklizavanja. Tako npr., kopačke oznake SG imaju nešto dublje čepove kako bi lakše prodirale u mekšu podlogu i spriječavale klizanje, dok kopačke oznake FG imaju nešto kraće čepove koji će odlično poslužiti na suhom terenu.
Krivi odabir kopački
Ukoliko odaberete kopačke koje nisu prilagođene terenu na kojem igrate, mogli biste imati problema u igri. Primjerice, koristite li kopačke oznake SG na drugim terenima, brže bi moglo doći do oštećenja kopački, a također ćete biti podložniji ozljedama. Zato ukoliko se planirate ozbiljnije baviti nogometom, svakako nabavite barem po jedan par kopački za one terene na kojima ćete najviše igrati. Na taj način kopačke će vam puno duže trajati, ali još bitnije, biti ćete sigurniji od mogućih ozljeda.

Ovdje

Trendovi vezani uz cipele se stalno mijenjaju

Bez obzira o kojoj prigodi se radi, trebat će vam dvije stvari, odjeća i obuća. Postoje razni odjevni komadi odjeće za muškarce i žene, no kada je riječ o obući, vjerojatno će i jedni drugi posegnuti za istim komadom obuće. A to su cipele.

Cipele za sve prigode i spolove

Ono po čemu su cipele karakteristične je da ih podjednako nose i muškarci i žene. A zbog ogromnog asortimana, i jedni i drugi će pronaći idealan model ovisno o kojoj se prigodi radi. Kada je riječ o ženskim cipelama te ako su namijenjene za neki elegantni događaj, vrlo česti odabir su cipele na petu. Visina peta se razlikuje i ponekad je ta peta vrlo visoka te ženama nije niti jednostavno hodati u njima. Ali, zbog elegancije i lijepog izgleda, žene ponekad i trpe određenu bol. Za toplo vrijeme, dostupno je jako mnogo vrlo prozračnih modela cipela. Takve cipele su izrađene od lakih materijala kako bi se noge u njima što manje znojile.

Kada je riječ o muškim cipelama, situacija je ipak nešto drugačija. Kada je potrebna doza elegencije, muškarci uglavnom posežu za crnim, sjajnim, kožnim cipelama. Takve cipele se odlično slažu s raznim odjevnim predmetima tako da će na kraju ukupna kombinacija biti zadovoljavajuća. Za svakodnevno nošenje, u modi su cipele nešto veselijih boja, koje pomalo podsjećaju na tenisice.

Cipele se danas koriste u mnogo različitih prigoda. Koriste se za vesele prigode, kao što su svadbe, rođendani, izlasci u klubove i slično. No, isto tako, cipele se nose i za vrijeme tužnih prigoda, kao što su sprovodi. Danas gotovo svatko u svom ormaru ima bar jedan ili više pari cipela, one su postale gotovo obavezni komad obuće. A upravo zbog toga je na tržištu dostupno jako mnogo različitih komada cipela, za sve prigode i za sve spolove.

hervis.hr/store/Campaign/Sva-obu%C4%87a/Obu%C4%87a/c/1_schuhe

Havaianas proizvodi se mogu pronaći u raznim trgovinama

Havaianas je brend koji proizvodi nekoliko različitih komada obuće, no daleko najpoznatiji su po svom modelu japanki. Njihove japanke moguće je kupiti diljem svijeta i dostupne su za kupovinu u trgovinama s različitom obućom, specijaliziranim trgovinama kao i putem Interneta.

Trgovine s različitom obućom

Havaianas prozivode možete pronaći u raznim trgovinama koje prodaju obuću različitih proizvođača diljem svijeta. Zbog svoje popularnosti, nerijetko se u takvim trgovinama može pronaći posebni kutak s nešto većim izborom Havaianas proizvoda, pogotovo japanki. No, ovaj brend nudi stvarno jako veliki asortiman različitih modela, a takve trgovine ipak ne mogu odvojiti jako veliki prostor da bi sadržavale gotovo sve modele, dostupne u različitim veličinama. Zato ukoliko tražite još veći izbor, posjetite neku specijaliziranu trgovinu ovog brenda.

Specijalizirane Havaianas trgovine

Tražite li najveći izbor proizvoda ovog brenda, od velikog izbora različitih modela pa sve do mnogo različitih veličina, onda bi trebali potražiti specijaliziranu trgovinu. Riječ je o trgovini koja nudi samo njihove proizvode pa stoga ujedno nudi i najveći izbor. Hrvatska je nedavno dobila upravo takvu specijaliziranu trgovinu. U Zagrebu je otvorena specijalizirana trgovina koja nudi Havaianas proizvode. U toj trgovini možete pronaći vrlo veliki asortiman japanki kao njihovog najpopularnijeg proizvoda, no u velikoj mjeri su zastupljene i espadrile koje su odličan izbor obuće za ljeto.

Internetske trgovine

Na Internetu možete pronaći brojne trgovine koje nude modele ovog brenda, a isto tako možete pronaći i njihovu službenu trgovinu putem njihovih internetskih stranica. Želite li biti potpuno sigurni da ćete dobiti originalan proizvod, najbolje bi bilo koristiti se uslugama službene trgovine. Naime, zbog vrlo velike popularnosti njihovih proizvoda, na tržištu su se pojavile mnoge kopije. One izgledaju gotovo isto kao i originalni proizvodi, no napravljene se od puno lošijeg materijala što će imati vrlo veliki utjecaj na dugotrajnost tih proizvoda, a ujedno kupovina kopija proizvoda predstavlja kazneno djelo.

tenisice.hr/Havaianas/

Crocs obuća se proizvodi u 7 država svijeta

Danas u svijetu postoje određeni brendovi obuće koji su itekako poznati po određenim vrstama obuće. Primjerice, na sam spomen brendova kao što su Nike, Adidas, Reebok i slični, vjerojatno ćete odmah pomisliti na tenisice. A kada je je riječ o nešto drugačijoj vrsti obuće, poput sandali, klompi i sličnog, onda se uz njih često spominje riječ Crocs.

Kvaliteta prije svega

Obuća koja izlazi iz tvornice Crocs prije svega je poznata po svojoj kvaliteti. Svi njihovi proizvodi rade se od posebne pjene koja je poznata po svojoj izdržljivosti. Budući da je ova obuća itekako popularna diljem svijeta, onda ne čudi činjenica da se njihova obuća proizvodi u čak 7 država u svijetu. Crocs tvornice tako ima u SAD-u, Meksiku, Kanadi, Rumunjskoj, Kini, Italiji i Bosni. Ono što je potrebno naglasiti je da je kvaliteta njihove obuće ista, bez obzira u kojoj tvornica je izrađena.

Dugotrajnost

Još jedna izvrsna odlika Crocs obuće je njihova dugotrajnost. Zbog materijala od kojih su izrađene, možete očekivati da će vam trajati vrlo dugo. Njihova cijena je možda nešto veća od sličnih komada obuće, ali to će vam nadokanaditi dugim vijekom trajanja.

Raznovrsnost boja

Kada je riječ o raznovrsnosti boja, Crocs je ovdje daleko bez premca. Gotovo svi njihovi modeli dostupni su u velikom asortimanu različitih boja koje možete izabrati. Bez obzira radi li se o Crocs obući za žene, muškarce ili djecu, svaki model dostupan je u nekoliko različitih boja. Naravno, oni najpopularniji modeli dostupni su u vrlo mnogo različitih boja, dok su neki manje popularni dostupni u tek nekoliko boja. Neke trgovine tako imaju svega nekoliko boja na izbor zbog nedostatka prostora, dok ćete u nekim trgovinama pronaći jako veliki izbor. Sve modele i boje koje Crocs ima u svojoj ponudi možete pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

https://www.tenisice.hr/

Vizija tvrke Converse se dosta mijenjala kroz povijest

Tvrka Converse je jedna od tvrtki s obućom i odjećom čija vizija se dosta mijenjala kroz povijest. Najveći razlog tome su brojni problemi u koje je tvrtka zapala te prodaja drugim tvrtkama kako bi se spasila.

Osnivanje tvrtke

Tvrtka Converse osnovana je 1908.g. u SAD-u, u gradu Maidenu, a ime je dobila po njegovu osnivaču, Marquis Mills Conversu. Prvotni proizvodi ove tvrtke bile su gumene cipele, a prve tenisice izašle su iz tvornice 1915.g. i bile su to tenisice za tenis. One su se počele dobro prodavati pa je tvrtka svoj fokus okrenula prema tenisicama i već dvije godine kasnije, na tržište je izašao danas njihov najprepoznatljiviji model, All-Star. To su bile tenisice za košarku koje su jako brzo stekle gotovo kultni status među košarkašima.

Početkom Drugog svjetskog rata, Converse je krenuo s proizvodnjom obuće za vojsku. Zbog jako velikog broja vojnika te zbog odlične kvalitete, obuća se odlično prodavala. Tvrtka je nastavila s dobrim poslovanjem sve do kraja 90-ih godina. Bilo je to vrijeme velike ekonomske krize koja je poharala i tržište odjeće i obuće. Converse nije bio izuzetak i tvrtka je potpuno propala te objavila bankrot 2001.g.

Nova vizija

Prije kraha ove velike tvrtke, proizvodnja i prodaja su išli odlično pa je bilo za očekivati da će biti zainteresiranih tvrtki za kupnju ove posrnule tvrtke. Već 3 mjeseca kasnije, Converse je kupila tvrtka Footwear Acquisitions. Pod njihovim vodstvom tvrtka ipak nije dala zadovoljavajuće rezultate. Proizvodnja se nastavila, ali prodajni rezultati nisu bili dovoljno uspješni da opravdaju veliko ulaganje tvrtke Footwear Acquisitions. Zbog toga su je 2003.g. prodali tvrtki Nike. Vizija tvrtke je time ponovo promijenjena i ovaj put na bolje. Nike je inzistirao da se krene s ponovnom proizvodnjom njihovog najpoznatijeg modela tenisica, All-Star. Prodaja je opet odlično krenula i Converse se tim potezom vratio na stazu stare slave.

https://www.tenisice.hr/Converse-Allstar/

Helly Hansen je vrlo cijenjeno ime u svijetu odjeće

Danas u svijetu ima jako mnogo proizvođača odjeće i obuće. Neki su se s vremenom istaknuli svojom iznimnom kvalitetom, neki s prepoznatljivim i i inovativnim dizajnom. Jedna od tvrtki koja se gotovo uvijek spominje u kontekstu vrlo uspješnog brenda je i Helly Hansen.

Povijest

Tvrtka je nastala u Norveškoj i osnovali su je Helly Hansen i njegova žena Margrethe davne 1877.g. Helly Hansen bio je kapetan broda i u to doba uvjeti na moru bili su vrlo teški i nije bilo dobre odjeće koja bi ljude propisno mogla zaštititi od velikih udara vjetra i kiše. Helly Hansen i njegova žena krenuli su s istraživanjem materijala koji bi bilo pogodni za takve ekstremne vremenske uvjete i došli do zadovoljavajućeg rješenja. Naime, otkrili su da namakanjem grube tkanine u lanenom ulju, tkanina poprima odlična vodootprona svojstva, a u isto vrijeme postane dovoljno mekana za izradu kvalitetne odjeće. Na temelju toga nastale su prve jakne i hlače koje su bile odlično prihvaćene i to je bio pokazatelj supružnicima da nastave dalje istraživati i proizvoditi još kvalitetnije komade odjeće.
Helly Hansen oprema danas je vrlo cijenjena među mnogim profesionalcima koji se bave skijanjem, planinarenjem, jedrenjem i sličnim aktivnostima koje zahtijevaju vrlo kvalitetnu odjeću. Njihova skijaška odjeća je posebno popularna i koristi se za iznajmljivanje u mnoštvu skijaških centara diljem svijeta upravo zbog svoje kvalitete i dugotrajnosti.

Nova revolucionarna tehnologija

Helly Hansen je dugi niz godina proizvodio vrlo kvalitetne proizvode temeljene na istoj ili vrlo sličnoj tehnologiji. No, prava revolucija koja je utjecala na daljnji tijek proizvodnje dogodila se 1949.g. Riječ je o korištenju tzv. „Helox“ tkanine koja je bila jeftina za proizvodnju, a s druge strane imala još bolja vodonepropusna svojstva te se počela koristiti za jakne i kapute. Brojni kupci brzo su uočili razliku u kvaliteti u odnosu na stare modele te je prodaja išla toliko dobro da se proizvodilo i prodavalo oko 30 000 komada svaki mjesec.

www.tenisice.hr/Helly-Hansen/

Rider

Tražite li kvalitetne sandale, neka Rider bude vaš izbor

Dolaskom ljetnog vremena, tenisice i ostala obuća se uglavnom spremaju, a iz ormara se vadi lagana i prozračna obuća. Sandale su zato omiljeni komad obuće mnogih. No, mnogi tijekom samo jednog ljeta moraju kupiti i po nekoliko modela sandala jer su vrlo loše kvalitete. Kako se to ne bi dogodilo i vama, odlučite se za Rider sandale. Njihove sandale izrađene su od visoko kvalitetnih materijala i hodanje s ovim sandalama biti će pravo zadovoljstvo i užitak. Dio na kojem je stopalo izrađeno je od materijala koje pamti pritisak i oblik vašeg stopala. To znači da se ove River sandale potpuno prilagođavaju svakome, ovisno o veličini i obliku stopala.

Kupovina u lokalnim trgovinama

River sandale možete potražiti u lokalnim trgovinama. Nešto veći izbor pronaći ćete u trgovinama Office Shoes, dok se određen broj modela može pronaći i po nekim manjim trgovinama. Izbor boja također je ograničen pa se modeli uglavnom nude u jednoj boji.

Kupovina u internetskoj trgovini

Odete li na službenu internetsku stranicu brenda Rider , pronaći ćete web shop putem kojeg je moguće naručiti sve njihove proizvode. Nude sandale za muškarce, žene i djecu, a unutar svake kategorije nalaze se i dodatne podkategorije s odgovarajućim proizvodima. Mnogi roditelji svojoj djeci kupuju upravo Rider sandale jer su se pokazale vrlo izdržljive i čak ih ni vrlo aktivna djeca ne mogu tako lako uništiti. Djeca lako zaborave da imaju sandale na nogama pa često znaju sa sandalama ući u vodu. Kod običnih sandala to bi mogao biti veliki problem jer ako nisu izrađene od vodootpornih materijala, biti će uništene. S Rider sandalama tu nema problema jer su one izrađene od vodootpornog materijala.

Zato, bez obzira za koji se model Rider sandala odlučili, sigurno nećete pogriješiti, dobiti ćete sandale od vrlo kvalitetnih materijala koje će jako dugo trajati.

all stars converse

Zašto Converse all stars patike nisu za zimu?

Zima, godišnje doba, kada se puno toga mijenja – na automobilima se mijenjaju gume, u šumama više nema lišća i u našim ormarima se mijenja konfekcija – debele jakne, debele majice, kape i rukavice, sve to dolazi na dan. A pored svega ovoga, tu je i obuća, koju je svakako potrebno zamijeniti, jer ona ljetna neće baš biti najbolje topla. Tako na primjer trebate nešto debelo, nešto što će vas pogrijati u noge, a to sigurno nisu Converse all stars patike – one su napravljene za toplije dane, za suhe dane, za doba godine, kada vani nema snijega, leda i mokrog terena! Više o tome u sljedećim redovima!
Znači, ako ste razmišljali o tome, da ćete u zimskim danima moći hodati po svijetu u Converse all starkama, onda vas moramo brzo razočarati – to nije baš najbolja ideja, odaberite radije neku drugu obuću! Ove patike su napravljene iz jako tankih materijala, pa bi vas vjerojatno jako brzo počelo zepsti u prste na nogama. Isto tako su ove patike napravljene od materijala, koji propuštaju vodu, a u zimskim danima to svakako nije najbolje – ako vam usred zimskog dana voda dođe u patike, neće vam biti baš udobno hodati na okolo, a postoji i mogućnost, da se prehladite! Eto, kao što vidite, bolje će vam biti, da za snijeg, mraz i led odaberete neku drugu obuću!
Kad smo već kod toga, da vam treba za zimu nešto konkretnije, onda vam preporučujemo kakve čizmice, koje su napravljene od prave kože i podložene su od unutra! Tako će vam na svakome koraku biti toplo i nećete se trebati sekirati gdje hodate u zimskim danima! Isto tako vam preporučujemo, da na zimskim cipelama imate dobar potplat iz prave gume, ne neku plastiku – to je jako bitno, kad je vani led, takve cipele ili čizmice se ne kližu baš tako jako, pa će vaš korak po ledu biti sigurniji i bolji. Eto, sad znate što obuti po zimi – držite se naših savjeta i preživjet ćete još jednu zimu, cijeli i zdravi!