Arhiva oznaka: obuča za sport

tenisice Hervis

Tenisice za sve generacije

Tenisice su bezvremenski komad obuće. Vjerojatno svatko ima u svom ormaru barem po jedan par i vrlo često se odvoji i nešto više novca za tenisice određene kvalitete omiljene marke. Krase ih udobnost koja rijetko koji par obuće ima te pristupačnost i velik izbor na tržištu.

Vrste tenisica

Možda je prva asocijacija uz tenisice upravo aktivan život i bavljenje sportom. I to bi bilo točno jer upravo su tenisice predviđene za bavljenje sportom te svaki sport ima oblike tenisica prilagođen baš za bavljenje tim sportom. Tako, na primjer, tenisice za košarku, osim iznimno atraktivnog izgleda, imaju i povišeni stražnji dio koji prekriva gležanj. To je bitno za bavljenje košarkom jer košarkaši jako puno vremena provedu skačući pa im one moraju biti odlična potpora za gležnjeve, odnosno moraju ih čvrsto podupirati.

Tenisice za nogomet imaju posebne čepove na svojim đonovima koji omogučavaju pokretljivost i veću sigurnost na travnatim površinama. Također postoje i tenisice za mali nogomet, sa čvrstom gumenom potplatom kako se u njima ne bi sklizalo.

Kada je trčanje u pitanju, tenisice za trčanje dobre kvalitete pomoći će da vam se noge manje umaraju. U njima se povećava osjećaj sigurnosti prilikom trčanja te sva vaša pažnja može biti usmjerena na trčanje i dobar rezultat.

Tenisice su obuća i za sport i za slobodno vrijeme

Iako se nošenje tenisica prvenstveno veže za bavljenje sportom, tenisice su također obuća za slobodno vrijeme. Udobne su i predviđene za dugo nošenje te su zbog toga svačiji prvi izbor. Nema veze da li je u pitanju mlada osoba ili ona starije dobi. Jedina razlika je u dizajnu jer mlađe osobe više drže do atraktivnog izgleda dok je starijima udobnost i sigurnost koraka na prvom mjestu. Mnogi roditelji kupuju tenisice i svojoj djeci, pogotovo kada su prvi koraci u pitanju. Često su tenisice za djecu šarenih boja kako bi se djeci privukla pažnja te kako bi oni sami poželjeli da im ih roditelje kupe. Za one najmlađe, koji ih još ne znaju vezati, u trgovinama ima mnoštvo modela s čičkom. A svaki model često je ukrašen likom iz najpopularnijeg crtića.

Asics sa vama i na pijesku

More, vrućina, pakirate se na more i sjetili ste se lopte za odbojku, jer ćete je igrati na pješčanom igralištu, koje se nalazi na plaži. Odbojka na pijesku se najviše puta povezuje sa vrućim danima, kad je na nebu sunce, kad su temperature visoke i kad možete skinuti majicu sa sebe, al tome baš i nije tako. Rijetki znaju, da se taj sport može igrati i u zimskim danima – istina je, da su rijetke države na svijetu, koje imaju igrališta sa pijeskom, a da su ona pokrivena, ogrijavana i da se u njima može igrati odbojka na pijesku i u zimskim danima kad je vani snijeg i mraz.

Oni sretnici, koji volje taj sport i imaju u svojoj blizini igralište na otvorenom, a i igralište, koje je pokriveno i grije se, oni moraju samo još razmišljati na opremu, koju će nositi sa sobom kroz cijelu godinu na treninge. Jedan od najboljih proizvođača na svijetu za odbojkaše je sasvim sigurno tvrtka Asics. Kod njih možete dobiti praktički sve – od tenisica, majica, kapa, torba i mnogo drugih stvari. Više ili manje možete većinu tih stvari koristiti i za odbojku na pijesku – istina je, da vam na pijesku ne trebaju tenisice, ali možete sa njima doći na trening.

Znači, ako imate u blizini terene, na kojima možete biti kroz cijelu godinu, nabavili ste svu potrebnu Asicsovu opremu za odbojku, onda morate samo još pronaći partnera, sa kojim ćete se probati što bolje uigrati. Kad uradite i to, onda morate samo još trenirati, da bih do ljeta, kad se počnu turniri u odbojci na pijesku na otvorenome bili u formi i mogli bi pobjeđivati sve one, koji su kroz zimu spavali. Kao i kod svih drugih sportova, tako je i ovdje jako bitno, da trenirate tvrdo i pobjeđivati ćete lagano.

http://www.tenisice.hr/Asics/

Obuča za trčanje

Zbog čega je bitna dobra obuća za tenis

Kao kod svakog sporta, tako je i kod tenisa vrlo bitna obuća, u kojoj igrate ovu zanimljivu igru. Pored reketa, udobne majice, kratkih hlača, vrlo je bitno, što ćete staviti na vaše noge, jer ako vaš odabir neće biti dobar, kvalitetan i pravilan, moglo bih se vam desiti, da ćete zadobiti neke ozljede, zbog kojih neko krače ili dulje vrijeme nećete moči igrati tenis. Obuća koja se odabira za tenis nije baš obična, pa je tako vrlo bitno, da saberete neke informacije, kakve tenisice ćete kupiti i u kakve svrhe će vam trebati. Sasvim sigurno je najprije potrebno znati, na kakvom terenu ćete sa njima igrati i kakvo je vaše znanje igranja tog zanimljivog sporta.

Ako ćete nekog dana doći u neku trgovinu, bez da bi se prije toga malo informirali, kakvu obuću za tenis želite i trebate, onda ćete sasvim sigurno u trgovini biti izgubljeni. Tenisica na policama ima mnogo, neke su za nogomet, neke za trčanje, opet treće za košarku ili neki drugi sport, a ako želite pravilnu obuću za tenis, onda sasvim sigurno trebate takvu, koja će vašim nogama dati sigurnost i potporu kad ćete trčati lijevo i desno po terenu i kad ćete odklizavati po terenu, dok ćete loviti loptice na lijevoj ili desnoj strani, koje će vam protivnik slati iz jednog u drugi kut.

Jer svi ljudi nisu baš najbolje izobraženi o tenisicama, koje im trebaju za tenis, najbolje je, da u trgovini potražite prodavača, koji vam moče savjetovati, koja obuća je prava za vas ili postoji još druga mogućnost, da odete na Internet i tamo potražite neke forume ili testiranja, na kojima je predstavljena obuća za nogomet, za košarku, tenis i mnoge druge sportove, te tamo odaberete ono što trebate i pored toga odmah na drugoj stranici te iste tenisice naručite. Ako ćete odabrati takav način kupovine, sigurno ćete i uštedjeti nekoliko novca, jer cijene na internetu su u posljednje vrijeme nekoliko niže, pa se tako isplati malo potražiti, što bih se vama sviđali i odgovaralo vašim nogama.

http://www.tenisice.hr