Arhiva oznaka: pohorje

Za malo drugačiji tip smještaja unajmite bungalove

Turisti bi prilikom odlaska na višednevni odmor uglavnom birali dvije vrsta smještaja, a to su hoteli i apartmani. I boravak u hotelu i boravak u apartmanima ima svoje prednosti i mane. Boravak u hotelu omogućava vam nešto veći luksuz smještaja, a isto tako mogućnost prehrane u hotelu. Drugim riječima, boravkom u hotelu, sve brige su prebačene na hotelsko osoblje koje će dati sve od sebe da vam ugodi. No, to ima svoju cijenu pa je smještaj u hotelima najskuplji. S druge strane, boravak u apartmanima je zanimljiv, ali apartmani često nisu vrlo komforni te morati sami brinuti o pripremi hrane. Ali cijena će zbog toga biti nešto prihvatljivija. Želite li probati nešto novo, možete se odlučiti za smještaj u bungalovima.

Prednosti smještaja u bungalovima

U usporedbi s hotelima i apartmanima, bungalovi nude nešto između. Naime, najmom bungalova dobivate cijeli bunglalov samo za sebe. A to znači jako puno komfora. Ovo će posebno znati cijeniti obitelji s djecom jer će najmom bungalova vjerojatno svi članovi obitelji imati neki miran kutak samo za sebe unutar bungalova. Bungalovi se često nalaze blizu određenih ugostiteljskih objekata, poput restorana te mnogi bungalovi u suradnji s restoranom nude mogućnost prehrane uključene u njihovu cijenu. To primjerice znači da ćete platiti noćenje s doručkom u bungalovu, ali doručak vam neće biti poslužen u bungalovu, nego ćete otići na doručak u obližnji restoran. Ista je situacija i ako ste odabrali ostale obroke.

Usporedi li se cijena najma bungalova i hotela, najam bungalova je svakako isplativiji ako u njemu planira boraviti više osoba te se stoga i to može smatrati jednom od prednosti bungalova. Upravo zbog toga, sve su češći slučajevi kad se dvije obitelji odluče iznajmiti jedan bungalov jer na taj način imaju znatnu uštedu, a s druge strane će i dalje biti dovoljno mjesta za sve u jednom bungalovu.

https://www.rogla.eu/hr/smjestaj/bungalovi-rogla-i-gaber

Pohorje je najpoznatije po dugoj skijaškoj tradiciji

Skijanje na Pohorju ima dugu skijašku tradiciju.Već dugi niz godina, brojni skijaši odabiru upravo Pohorje kao svoju idealnu destinaciju za skijaški odmor.

Općenito o Pohorju

Planina Pohorje nalazi se na sjeveroistoku Slovenije. Omeđena je rijekom Dravom na sjeveru i Dravsko-ptujskim poljem na jugu te Dravogradom na zapadu i Mariborom na istoku. Planina je podijeljena na 4 dijela, čija imena se odnose na okolne krajeve. To su Mariborsko Pohorje, Zrečko Pohorje, Ribniško Pohorje i Slovengraško Pohorje. Upravo Mariborsko Pohorje spada u jedno od najvećih slovenskih skijališta. Većina planine pokrivena je crnogoričnom šumom koja je prekasna i ljeti kada se zazeleni, ali i zimi kada je prekrivena snijegom.

Najviši vrh je Črni vrh sa 1543m, a tek jedan metar manji je vrh Velika Kopa sa 1542m. Na trećem mjestu po visini je vrh Rogla s 1517m. Osim glavnog skijališta, Mariborskog Pohorja, dostupna su još tri skijališta: Rogla, Kope-Ribnica i Trije Kralji.

Mariborsko Pohorje

Ovo je najveće skijalište na Pohorju i zato je vrlo česti odabir mnogih skijaša. Sastoji se od 3 dijela: donji dio naziva se “Snježni stadion”, srednji “Bolfenk”, a gornji Areh. Najveći broj staza(10) nalazi se na dijelu “Snježnog stadiona”, među kojima je i najpoznatija staza Radvanje na kojoj se svake godine održava svjetsko žensko natjecanje u slalomu i veleslalomu.

Nešto manji broj staza nalazi se na “Arehu”(8), dok se na srednjem dijelu, “Bolfenku” nalaze samo četiri staze. Na tom srednjem dijelu nalazi se i staza Partizanka koja je specifična po tome što je teže dostupna nego ostale staze. Zbog toga se mnogi skijaši niti ne trude doći do nje pa nije toliko popularna. No, onim malobrojnim skijašima koji se potrude da dođu do nje je vrlo zanimljiva upravo zbog te činjenice pa u većini slučajeva gotovo da imaju cijelu stazu samo za sebe.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje