Arhiva oznaka: ponuda

Novosti vezane za Adidas shop

Virtualni zid

Virtualni zid? Kako je internet postao toliko popularan što se tiče kupovine, Adidas shop je nešto posebno napravio i za svoje realne prodavnice. Naime, Adidas je u svojoj prodavnici u Londonu, napravio virtualni zid, prvi takav koji se koristi za patike. Ovaj zid omogućava potrošačima da svojim prstima klikću na modele i saznaju nešto više o patikama koje kupuju. Mogu ih zumirati, gledati iz različitih uglova, a mogu čak i gledati komentare o njima na Twitter-u. Naravno, čitav prikaz je u 3D formatu. Ovakav zid se pokazao i kao odličan marketinški poduhvat, jer je primamio mnoge potrošače baš u Adidas shop.

Adidas smanjuje ponudu?

Jedna od novijih vesti vezanih za Adidas jeste i ta da imaju plan da smanje asortiman koji se nudi u Adidas shop-u. Naime, Adidas kompanija je u prošloj godina znatno povećala svoj profit, a planira i da uskoro pretekne Nike kompaniju, koja je na prvom mestu po profitu. U Adidasu kažu da prosto imaju previše proizvoda (skoro od četrdeset sedam hiljada).

Osim toga, ova godina je nekako godina sporta, ne samo zbog Olimpijskih igara, već i zbog Evropskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u dve zemlje: u Poljskoj i u Ukrajini. To sigurno daje prostora mnogim proizvođačima sportske opreme da naprave profit i dobru reklamu, jer ove sportske događaje prati više ljudi.