Arhiva oznaka: relaksacija

Pri ulasku u wellness centar morate poštovati neka pravila

Wellness centri postaju sve popularniji te ih danas ima sve više. Mnogima su oni mjesto koje redovito posjećuju, dok nekima su oni još uvijek velika nepoznanica i nisu sasvim sigurni što se događa unutar njihova četiri zida. Upravo zbog tog neznanja, mnogi danas ne uživaju u čarima koje wellness pruža jer se ne osjećaju ugodno pri ulasku u nepoznato. No, wellness centri nisu nikakva strašna mjesta, već baš suprotno. Pružaju usluge kojima je cilj opustiti tijelo, a samim time i stvoriti osjećaj ugode i sreće kod pojedinca.

Pravila wellness centara

U wellness centar, odnosno u prostorije u kojima se nude razne usluge, ulazi se u papućama, kupaćem kostimu i s ručnikom. U nekim wellness centrima ćete dobiti sve osim kupaćeg kostima kojeg sami morate donijeti. U svakom slučaju, dolazite li prvi put u neki wellness centar, prije dolaska se raspitajte za njihova pravila te o stvarima koje morate donijeti sa sobom.
Kada je riječ o spremanju osobnih stvari, u većini wellness centara ćete prilikom ulaska dobiti posebnu magnetnu narukvicu. Ona vam služi za otključavanje i zaključavanje ormarića u koji možete pospremiti sve svoje stvari koje vam nisu potrebne, poput novčanika, mobitela i ostalog. U nekim wellness centrima, iste narukvice koriste se i za ulaze u posebne dijelove i uživanja u određenim uslugama. Na kraju vašeg boravka, predat ćete osoblju svoju narukvicu te će vam oni na temelju vaše aktivnosti naplatiti konačni iznos.
U nekim drugom tipu wellness centara, pri samom ulazu ćete platiti određene usluge koje želite koristiti. Tako, primjerice, želite li koristite usluge masaže i sauna, platit ćete korištenje samo tih usluga te će vam samo te usluge i biti dostupne. Mnogi tako odlaze u wellness centre zbog toga što tamo na jednom mjestu mogu isprobati jako mnogo usluga te saznati koje im najviše odgovaraju.

Razmazite se uplatom nekog wellness vikenda

Ne možete li se odlučiti kako da provedete slobodan vikend, možda je wellness vikend upravo ono što vam je potrebno. Wellness vikend obično uključuje smještaj u nekom hotelu ili toplicama upotpunjen s korištenjem wellness usluga.

Wellness vikend u hotelu

Wellness vikend u hotelu obično se sastoji od smještaja u hotelskoj sobi, doručka ili usluga polupansiona ili punog pansiona te pristupom hotelskom wellness centru u kojem možete uživati u različitim wellness uslugama. To je odlična prilika da osim u svemu tome uživate i u izletima u okolici hotela, a ostatak vremena iskoristite za opuštanje u wellness uslugama. To je također i odlična prilika da posjetite neki dio koji ste oduvijek željeli posjetiti, a usput dobijete i mogućnost korištenja wellnessa. Te usluge odlično će opustiti vaše tijelo koje će biti izmoreno od hodanja tijekom raznih obilazaka.

Wellness vikend u toplicama

Mnogi obožavaju odlaske u toplice i kupanje u bazenima. Dodaju li se tome i različite wellness usluge, boravak u toplicama može postati još bolji. No, često jedan dan nije dovoljan da biste mogli uživati u jednom i drugom. Zato je wellness vikend u toplicama odlična kombinacija. Uglavnom se sastoji od boravka u toplicama, odnosno u njihovim sobama ili apartmanima ili u nekom smještajnom objektu u neposrednoj okolici te korištenja raznih wellness usluga. U većini toplica ćete tako dobiti posebnu narukvicu s kojom ćete se moći kupati, a koja će vam ujedno služiti za otključavanje i zaključavanje svog ormarića u koji možete pospremiti svoje osobne stvari te ulaske u prostore u kojima se odvijaju wellness usluge. Tako se, primjerice, možete kupati koliko god želite u raznim bazenima koje toplice nude, a kad poželite koristiti neke wellness usluge, jednostavno prislonite narukvicu na određeno mjesto te uđete u wellness prostor. Na isti način ćete se i vratiti u bazenski kompleks. Sve to je vrlo jednostavan proces i jako brzo ćete se naviknuti i uživati u prekrasnom wellness vikendu.

terme-zrece.eu/hr/paketi

Slovenija nudi više od 15 toplica

Razvoj toplica i drugih oblika wellnessa na području Slovenije i šire seže u davnu prošlost. To se najviše može zahvaliti prirodi koja je ovo područje nagradila mnogim izvorima mineralnih voda koje su postale sinonim za zdravlje i relaksaciju. Ako se tome pridoda želja za razvojem i širenjem usluga, rezultat su prekrasne wellness oaze, veliki komforni hoteli i destinacije koje svatko priželjkuje za odmor. Ali sve kreće od toplica. Toplice u Sloveniji koriste vodu kako bi se postigla ravnoteža i unutarnji mir te se zbog bogatog nasljeđa koje se polako razvijalo u Sloveniji, ovo se područje može istaknuti kao jedno od najbogatijih izvora termalnih voda i toplica.

Iscjeljujuća voda toplica

Voda je oduvijek bila simbol života i napretka pa se tako pojavom toplica i drugih oblika wellness programa i Slovenija pokušala približiti zdravijem načinu života i vraćanju onome od čega je i samo naše tijelo napravljeno, vodi. To je uspješno i učinila, a dokaz tome je preko 15 registriranih toplica u Sloveniji, odnosno wellness centara. Slovenija je uspjela stvoriti ravnotežu, kombinirajući prirodna bogatstva, lokalnu tradiciju te vrhunsko medicinsko osoblje koje je uvijek na raspolaganju sve brojnijoj klijenteli. Odlazak u toplice u Sloveniji postao je pristupačniji svima te je sve češći izbor za obiteljska druženja i zabavna nedjeljna popodneva. Iako su toplice u Sloveniji samo dio velikog wellness programa koje Slovenija pruža, one su oduvijek bile primarne, kako za zabavu, tako i u medicinske svrhe. Uvijek su bile mjesto gdje pojedinci dolaze da se maknu od svakodnevnog života i samo po tome, predstavljaju poželjno mjesto za odmor i relaksaciju.

Većina toplica u Sloveniji danas predstavlja kombinaciju ne samo bazena, već i hotelskih usluga te velikog asortimana wellness usluga. To su odredišta gdje ljudi dolaze brinuti o sebi, opustiti se i družiti te su osmišljeni posebni programi, kojih su toplice samo malen dio, kako bi ispunili potrebe i želje modernog čovjeka za mirom, zabavom i boljim zdravljem. Idealan spoj opuštanja i zdravlja čine toplice u Sloveniji mjestom nakon kojeg se možete vratiti u svakodnevni život napunjenih baterija i s novom energijom.

Više informacija