Arhiva oznaka: sport

Danas su dostupne i razne interaktivne karte biciklističkih staza

Bicikl i sama vožnja biciklom postaju sve popularniji. Mnogi su odlazak na posao automobilom ili javnim prijevozom zamijenili vožnjom na biciklu. No, vožnja kroz grad ponekad zna biti vrlo opasna zbog automobila koji mogu naići na svih strana, zbog pješaka i raznih drugih prepreka na cesti. Djelomično rješenje za to su biciklističke staze. One na jedan način rješavaju taj problem, ali ipak treba biti oprezan jer ponekad vozači automobila zanemare činjenicu da su i biciklisti ravnopravni sudionici u prometu.

Karakteristike biciklističkih staza

Biciklističke staze predstavljaju staze namijenjene vožnji biciklom. Dijelovi staze mogu prolaziti pločnikom, a dijelovi kolnikom. Ono po čemu ih se može lako raspoznati je njihova boja. Naime, biciklističke staze su uglavnom obojane nekom bojom kako bi bile lako uočljive. No, vozači, ali i pješaci, često ne poštuju postojanje biciklističke staze. Tako vozači automobila često znaju prilikom parkiranja vozila zakloniti biciklističku stazu, dok pješaci nerijetko hodaju baš po biciklističkoj stazi, umjesto pored nje. Biciklisti tada imaju problema, moraju silaziti s bicikla i obilaziti automobile, a isto tako moraju i izbjegavati pješake što također može biti opasno, i za jedne i druge.

No, biciklisti također vrlo često rade jednu grešku. Biciklističke staze prelaze preko raskršća na kojima se nalaze semafori te prelaze preko pješaćkog prijelaza. Biciklisti su dužni sići s bicikla te bicikl gurati preko pješačkog prijelaza te se tek nakon što ga prijeđu mogu vratiti na bicikl i nastaviti s vožnjom. Nažalost, mnogi biciklisti to zanemaruju te ne silaze s bicikla.

Interaktivne karte biciklističkih staza

Mnogi gradovi se trude na razne načine biciklistima olakšati vožnju. Osim same gradnje biciklističkih staza, gradovi i na temelju prigovora biciklista mogu kasnije još više pomoći. A uporabom tehnologije je ta komunikacija između biciklista i odgovornih u gradu postala još jednostavnija. Tako brojni gradovi imaju na Internetu interaktivne karte biciklističkih staza. A one su vrlo korisne na dva načina. Prvi i ujedno i glavni je sama upotreba karti za planiranje rute. Korištenjem ovakvih karti možete vrlo jednostavno isplanirati svoje putovanje biciklom od jedne do druge točke. A sve to na način da vidite ima li na vašoj ruti biciklističkih staza te ukoliko nema, koja je najbolja ruta kako biste najveći dio vremena proveli na biciklističkoj stazi.

Drugi način korištenja ovakvih karti odnosi se na njihovu intekativnost. Kada se vozite po određenoj ruti i naiđete na neki problem ili na nešto što želite podijeliti, to vrlo lako možete podijeliti s ostalima. Potrebno je samo se prijaviti na stranicu na kojoj se nalazi interaktivna karta te na njoj točno označiti mjesto gdje se određeni problem nalazi. Primjerice, ako se vozite po nekoj biciklističkoj stazi i naiđete na neku veliku rupu ili neki drugi problem, možete to prijaviti. Na taj način ćete pomoći drugim biciklistima kako bi dodatno pripazili kad se voze tom istom rutom, a ujedno će i oni koji su zaduženi za saniranje takvih šteta vidjeti tu poruku i moći brže reagirati.
U pojedinim državama i gradovima, primjerice Amsterdamu u Nizozemskoj, biciklizam je popularniji čak i od vožnje automobilom ili javnog gradskog prijevoza. To za posljedicu ima mnoge biciklističke staze diljem cijelog grada i moguće je gotovo cijeli grad proći vožnjom po biciklističkim stazama. Taj trend se širi sve više i u ostale gradove te mnogi slijede ovakve primjere i počinju graditi sve više biciklističkih staza. A vožnja biciklom ima mnoge pozitivne učinke, na samog pojedinca, ali i na okoliš. Osobe koje voze bicikl su u puno boljoj formi, a s druge strane pozitivno utječu na okoliš. Vožnja biciklom ne proizvodi nikakve štetne plinove koji štete okolišu tako da bi svi gradovi i države trebali što više poraditi na poticanju ljude na vožnju biciklom.

Vožnja biciklom je dobra za zdravlje

Bicikli spadaju u prijevozno sredstvo koje se može vidjeti na cestama u gotovo svakoj zemlji. Koriste ga djeca, mladi pa čak i oni starije životne dobi. Brojna istraživanja pokazala su da vožnja biciklom pozitivno utječe na zdravlje čovjeka.

Utjecaj na zdravlje

Za sve koji žele raditi nešto korisno za svoje zdravlje, a pritom uživati u vožnji, bicikli su zasigurno najbolji izbor. Brojna istraživanja pokazala su da vožnja bicikla preventivno djeluje na bol u leđima te da ima pozitivan učinak na smanjenje mogućih srčanih problema u starosti. Neka istraživanja idu tako daleko pa govore o tome kako vožnja biciklom može smanjiti rizik od infarkta za čak 50%. Žene također imaju dobar razlog zašto bi trebale češće voziti bicikl. Naime, neke studije su pokazale da žene koje barem 3 puta tjedno voze bicikl, imaju 3 puta manje šanse od ostalih žena za pojavu raka dojke.

Utjecaj na mišiće

Bicikli, odnosno sama vožnja, imaju veliki utjecaj na ojačavanje mišića. Vožnja na biciklu također ima jednu veliku prednost u odnosu na ostale tipove fizičkih aktivnosti. Prilikom vožnje se ne opterećuje cijelo tijelo jer se najveći dio težine (oko 70-80%) prebacuje ne sjedište. Trčite li ili se bavite nekim sportom, opterećujete cijelo tijelo te je zato vožnja biciklom odlična rekreacijska aktivnost.

Pravilno sjedenje na biciklu

Mnogi zanemaruju činjenicu da je vrlo bitno naučiti pravilno sjediti na biciklu. Zbog samog položaja u kojem se nalazimo kad sjednemo na bicikl, vrlo je važno da on bude ispravan, jer bi nakon vožnje mogli osjećati razne bolove, pogotovo u leđima. Nakon što sjednemo na bicikl, tijelo mora biti lagano nagnuto prema naprijed, trbušni mišići opušteni, a leđa zategnuta. U takvom položaju prilikom okretanja pedala nećemo dodatno opterećivati leđa, već će najviše raditi mišići nogu i koljena. Isto tako, leđa će u ovom položaju postati elastičnija i otpornija na povrede u budućnosti.

http://www.hervis.hr/store/Oprema/Bicikli/c/2_fahrraeder

Tenis se igra tokom cijele godine

Tenis je jedan od sportova u kojem igrači imaju jako malo pauza tijekom godine. Natjecanje u tenisu raspoređeno je u obliku turnira.

Teniski turniri

Turniri u tenisu uglavnom traju jedan tjedan, od ponedjeljka do petka, s izuzetkom nekih većih turnira koji traju dva tjedna. Tako se prvih nekoliko dana u tjednu, na turniru odigra veliki broj mečeva. Igra se na ispadanje, što znači da igrač nakon poraza više ne može nastaviti nastupati u turniru. Ovisno o veličini turnira, igračima će biti potrebno nekoliko pobjeda da bi došli do kraja, odnosno da bi osvojili turnir. Kraj tjedna, odnosno vikend, rezerviran je za polufinalne mečeve i za finale.
Svaki tjedan tako je na rasporedu nekoliko turnira. Igrači se sami prijavljuju za turnire i vrlo je bitno kako bi se pojavili i iduće godine na istom turniru da imaju mogućnost obraniti ranije sakupljene bodove na istom turniru.
Osim klasičnih turnira, nekoliko puta tijekom godine održavaju se i Davis Cup turniri. To su turniri u kojima se igraču natječu zajedno, predstavljajući svoju državu. Igra se do 3 pobjede i to kombinacijom pojedinačnih susreta i susreta parova.

Novčane nagrade na turnirima

Tenis igračima osim uživanja u tom sportu nudi i vrlo izdašne novčane nagrade za pobjede na turnirima, a ponekad i vrlo izdašne svote za napredovanje u natjecanju. Najveće novčane nagrade dodjeljuju se na 4 najveća turnira, tzv. Grand Slam turnirima. Najveći nagradni fond bio je 2016.g. na turniru US Open i iznosio je preko 36 milijuna dolara. Od tog iznosa, pobjedniku turnira pripalo je čak 3,5 milijuna dolara, dok je igrač koji je došao do finala dobio duplo manji iznos. No, čak i oni igrači koji su uspjeli ostvariti samo jednu pobjedu kući su otišli sa oko 43 000 dolara. Stoga ne čudi veliki interes igrača za ulazak na velike turnire pa se prije samih turnira igra i po nekoliko kola kvalifikacija.

www.tenisice.hr/Tenis

Pripazite kod kupovine dječjeg bicikla

U životu svakog djeteta dođe trenutak za kupnju prvog bicikla. Kupovina prvog bicikla velika je stvar i treba birati pažljivo to je nešto što će dijete pamtiti do kraja života. Danas postoji velik izbor modela i djeca uglavnom već znaju što žele i što im je zanimljivo, ali ono što djeca zanemaruju, a odrasli moraju najviše gledati je sigurnost. Ključno za sigurnost je kupnja dječjeg bicikla koji u potpunosti odgovara visini djeteta i njegovim sposobnostima.

Kakav bicikl kupiti za dijete?

Mnoga djeca već su upoznata sa vožnjom bicikla jer su već u dobi od dvije ili tri godine vozili guralicu te su uspjeli razviti svoje motoričke vještine i ravnotežu. Takvoj djeci mnogo je lakše prijeći na pravi bicikl, jer osim samopouzdanja, razvili su i spretnost.
Unatoč tome, važno je nikada ne forsirati dijete da prijeđe na pravi bicikl, ako ono samo ne pokaže interes i spremnost. Svako je dijete posebno i neće u istoj dobi osjećati potrebnu sigurnost i samopouzdanje za vožnju. Treba biti strpljiv i dati im vremena, jer, vjerujte, baš svako dijete kad-tad nauči voziti bicikl na dva kotača. Također radi njihove sigurnosti, kako bi spriječili padove, bitno je ne kupiti preveliki dječji bicikl, čak i u želji da bicikl duže traje, jer preveliki bicikl otežat će održavanje ravnoteže i bespotrebno otežati cijeli proces za dijete. Kupnja većeg bicikla opravdana je jedino ako je vaše dijete negdje na gornjoj granici za određenu veličinu bicikla, jer djeca brzo rastu i neće biti potrebno mnogo vremena da im počne savršeno odgovarati.
Najbolja opcija prilikom kupnje dječjeg bicikla je da dijete samo sjedne na njega i ako može nogama dotaknuti tlo sa obje noge, znači da mu je bicikl odgovarajuće veličine. Bitno je i da prečka na biciklu ne ometa dijete da se dočeka na noge u slučaju pada.

U većini dućana sa sportskom opremom postoje i tablice sa dimenzijama dječjih bicikla i dobnim skupinama djeteta kako bi se olakšao odabir ako dijete nije pored vas. Nakon što su zadovoljeni svi sigurnosni kriteriji, pustite dijete da odabere boju i dizajn koja se njemu sviđa. Djevojčice obično biraju nježnije boje, dok će dječaci radije odabrati tamniju varijantu.

Dodatno

Tenis je jedan od najpopularnijih invidualnih sportova

Kada je riječ o individualnim sportovima, tenis je svakako jedan od najpopularnijih. To je vrlo dinamičan sport u kojem se tijekom jednog meča može puno toga promijeniti. Upravo zato je vrlo zanimljiv za gledanje te privlači mnogo gledatelja koji vole uživo pogledati meč, ali i jako mnogo onih koji vole pogledati meč ispred malih ekrana.

Turniri

Tenis je zanimljiv po tome što se gotovo cijele godine održavaju teniski turniri. Pauza od turnira je uglavnom samo u prosincu dok sve preostale mjesece u godinu možemo uživati u izvrsnim mečevima. Turniri se razlikuju ovisno o podlozi na kojoj se igraju te po broju bodova koji se dobivaju. Isto tako, turniri se razlikuju ovisno o tome radi li se o muškom ili ženskom tenisu. U muškom tenisu tako postoje sljedeće vrste turnira: Grand Slam 2000, World Tour Masters 1000, World Tour 500, World Tour 250 te Challengeri i Futuresi. U ženskom tenisu postoje Grand Slam turniri, Premier, International te Challengeri i Futuresi.

Grand Slam turniri

Grand Slam turniri su najjači turniri na kojima sudjeluje najveći broj igrača te igračima donose najviše bodova, a ujedno i najveće novčane nagrade. Svake godine održavaju se 4 Grand Slam turnira: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open. Zbog velike zainteresiranosti igrača, prije samog turnira igra se nekoliko kola kvalifikacija kako bi na tim turnirima nastupili samo najbolji tenisači.

Završni turnir

Kraj teniske sezone rezerviran je za završni turnir. Riječ je o turniru na kojem nastupa 8 najboljih tenisača i tenisačica. Tenisači i tenisačice su raspoređeni u dvije grupe po 4 te nakon međusobnih susreta, dvoje najboljih ide dalje. Tada slijedi mečevi četvoro najboljih tenisača i tenisačica dok ne kraju ne ostanu dvoje koje igraju finale. Pobjeda na ovom turniri san je svakog tenisača i potvrda onoga za što su trenirali cijelu godinu.

Više informacija možete pronaći na našoj web stranici.

Mnogi se počinju baviti biciklizmom zbog zdravlja

Biciklizam ima i odlične pozitivne učinke na zdravlje. Vožnja na biciklu preporučuje se svakome tko ima problema s prekomjernom tjelesnom težinom. Redovitom vožnjom na biciklu, brže ćete trošiti kalorije, a istovremeno ćete se bolje osjećati. Važno je samo napomenuti da prilikom vožnje bicikla, potrebno je u tijelo unositi dosta tekućine. Zato svakako imajte uvijek uza sebe bocu s vodom.

Učinci na zdravlje i tijelo

Osobe koje se bave biciklizmom, osim odlične kondicije, stvaraju i određenu prevenciju od određenih bolesti. Primjerice, istraživanja su pokazala da žene koje barem tri puta tjedno voze bicikl, imaju za trećinu manji rizik od pojave raka dojke od onih žena koje ne voze bicikl. Isto tako, brojne osobe koje puno sjede često imaju problema s leđima. Vožnja na biciklu će pomoći u rješavanju tih problema, a redovita vožnja će takve probleme spriječiti u samom početku. Istraživanja su pokazala i da osobe koje se bave biciklizmom imaju 50% manje šanse od pojave infrakta.

Izbor bicikla

Planirate li se baviti biciklizmom, osnovni korak je kupovina bicikla. Bicikli se razlikuju ovisno o terenu na kojem ih planirate voziti. Isto tako, raspon cijena bicikala za određeni teren zna dosta varirati pa možete pronaći bicikle već od nekoliko stotina kuna, ali i one od nekoliko desetaka tisuća kuna. Ukoliko ste početnik, ne morate odmah gledati one najskuplje bicikle, već možete početi s nekim jeftinijim modelom. Puno skuplji bicikli namijenjeni su uglavnom profesionalcima i nema smisla kupovati takve bicikle ako ćete svega nekoliko puta tjedno odvoziti neke kratke dionice.

Biciklistički klubovi

Želite li postati diljem neke zajednice onih koji također vole biciklizam, možete se učlaniti u neki biciklistički klub. Učlanjenjem dobivate mnoge prednosti. Klubovi često organiziraju razne utrke, zajednička druženja, popuste pri kupnji biciklističke opreme u raznim trgovinama i slično. U svakom slučaju, bilo da trebate bilo kakvu pomoć, članovi takvih klubova su uvijek spremni pomoći.

https://www.hervis.hr/store/Svijet-sporta/Biciklizam/c/2_rad

Adidas je jedna od 3 najveće svjetske tvrtke po prodaji sportske odjeće

Adidas je multinacionalna tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj. U Europi je trenutno Adidas na prvom mjesto po prodaji sportske opreme, dok je u svijetu na jakom drugom mjestu(iza tvrtke Nike). Tvrtku Adidas registrirao je Adolf Dassler 1949.g. nakon što se razišao s bratom Rudolfom s kojim je vodio tvrtku Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Nešto prije toga, brat Rudolf je u istom gradu osnovao svoju novu tvrtku Puma koja je Adidasu postala velika konkurencija.

Povijest

Adolf Dassler je započeo s proizvodnjom sportske obuće u majčinoj kući nakon povratka iz Prvog svjetskog rata. 1924.g. pridružio mu se i brat Rudolf te je osnovana tvrtka Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Tvrtke je odlično radila, a da bi se za nju nadaleko pročulo zaslužan je upravo Adolf. Za vrijeme Ljetnih olimpijskih igara 1936.g., Adolf je ponudio američkom trkaču Jesse Owensu sponzorstvo i korištenje njihove posebno dizajnirane sportske obuće. Owens je na tom natjecanju osvojio čak 4 zlatne medalje što je donijelo i veliku reputaciju Adolfu i njegovoj liniji sportske obuće. Narudžbe su krenule pristizati iz cijelog svijeta i do početka Drugog svjetskog rata, ova tvrtka je prodavala oko 200 000 pari obuće svake godine.
Tijekom Drugog svjetskog rata, došlo je do određenih razmirica među braćom i oni su se razišli. Rudolf je tako 1947.g. osnovao svoju tvrtku i prvotno je nazvao Ruda, a kasnije preimenovao u Puma, a Adolf je dvije godine kasnije osnovao tvrtku Adidas.
Rivalstvo među braćom i među njihovim tvrtkama vodilo je do proizvodnje sve bolje i kvalitetnije obuće i odjeće na zadovoljstvo njihovih kupaca. Svaki od njih trudio se stvoriti što bolje proizvode kako bi se istaknuo pred onim drugim. Sve to dovelo je je do toga da Adidas i Puma danas spadaju među najutjecajnije proizvođače sportske opreme i mnogi s veseljem kupuju upravo njihove proizvode.

http://www.hervis.hr/store/Brendovi/Adidas/1_001

Under Armour nudi vrhunsku sportsku opremu

Under Armour je jedna od vodećih svjetskih tvrtki koja proizvodi sportsku odjeću, obuću i razne rekvizite. Osnovana je 1996.g. sa sjedištem u Baltimoreu. Osnovao ju je tadašnji igrač američkog nogometa, Kevin Plank. Nije bio zadovoljan tadašnjim majicama koje bi se brzo natopile znojem te bi bilo potrebno dugo vremena da se osuše. Utrošio je mnogo novca u istraživanje različitih materijala koji bi bili pogodniji za izradu sportske odjeće. Prva majica koja je ugledala svjetlo dana bila je izrađena od posebnih vlakana koja su odlično upijala znoj pa je majica gotovo stalno bila suha. Tehnologija izrade te majice nazvana je HeatGear. Prodaja je dobro krenula pa se novac utrošio u daljnja istraživanja. Tako je već sljedeće godine na tržište plasirana nova serija proizvoda s novom tehnologijom izrade nazvana ColdGear. Ona osigurava sportašima osjećaj topline čak i kada je vani vrlo hladno. Zadnja tehnologija koju je ova tvrtka predstavila je AllSeasonGear koja je pogodna za sve vremenske uvjete. To znači da će za vrijeme vrućina osiguravati prozračnost, dok će za vrijeme hladnoće osiguravati toplinu.

Under Armour internetska trgovina

Roba koju proizvodi Under Armour danas se može pronaći diljem svijeta u raznim trgovinama. Također, sva odjeća, obuća i rekviziti koje Under Armour proizvodi, mogu se pronaći i na njihovim internetskim stranicama. Tamo je moguće pronaći sve detaljne informacije o svakom proizvodu iz njihovog asortimana te ih naručiti s dostavom na kućnu adresu. Većina modela dostupna je u više različitih boja te u različitim veličinama. Također se mogu pronaći modeli koji bi se tek trebali pojaviti u prodaji pa je omogućena ranija narudžba po povoljnijoj cijeni.

Mnogi profesionalni sportaši odavno su prepoznali kvalitetu Under Armour proizvoda. Bavite li se i vi nekom sportskom aktivnošću, amaterski ili profesionalno i tražite li kvalitetnu odjeću i obuću, neka Under Armour bude vaš prvi izbor.

helly hansen tvrtka

Kad vas uhvati kiša, Helly Hansen je uz vas

Svi znamo, da nema lošijeg osjećaja od onoga, kad šetate gradom ili ste na bilo kojem drugom kraju i na nebu se počnu skupljati oblaci, a nekoliko minuta iza toga doleti pljusak. Ako u takvim primjerima na sebi nosite loše stvari, kao što su jakna, hlače i cipele, koje propuštaju vodu, možete u trenu oka biti premoćeni pa skoro do kosti. Da se vam nešto takvo ne bi dogodilo ili događalo, imate samo dva rješenja – prvo je sasvim sigurno ono klasično, da sa sobom uvijek i svugdje uzmete kišobran, kojeg možete onda otvoriti i biti na suhome, ali taj način i nije baš najbolji, postoje puno bolji. A koji je to? Naravno, Helly Hansen proizvodi, koji ne propuštaju vodu!

Ova tvrtka je na tržištu već stvarno dugo, te si je kroz sve ove godine među ljudima napravila stvarno dobar renome. To znači, da svi oni, koji kupuju njihove proizvode, znaju zašto ih kupuju. U njima dobivaju kvalitetu, kompaktnu izradu i naravno moderan izgled. Istina je, da njihovi proizvodi nisu baš jeftini, moglo bi se čak reći, da su skupi, ali ipak, njihovi proizvodi mogu vam ponuditi nešto više! A još pogotovo oni, koji su napravljeni tako, da ne propuštaju vodu. Takvi proizvodi napravljeni su od materijala, koji će izdržati još tako jako pljuske, te ćete sa njima do svog doma uvijek doći praktički suhi.

Znači, ako smo vas sa ovim riječima doveli do toga, da bi umjesto kišobrana nabavili neku novu i kvalitetnu jaknu, onda je najbolje, da je što prije potražite negdje na internetu – tamo se uvijek pronađu neki zanimljivi i lijepi modeli, koji su svake toliko u akcijama! A što je još bitnije, kad ćete jednom kupiti takvu jaknu, onda će praktički živjeti sa vama – to je kvaliteta, koja se ne predaje baš lako, a to znači, da ćete je jednom platiti malo više, ali će zbog toga vaš Helly Hansen izdržati stvarno dugo i u njemu ćete zaista uživati.

odječa za trčanje

Otvarate ormar – koja odjeća vam se nalazi unutra?

Svatko od nas ima vjerojatno neki svoj ormar, u kojem se nalaze mnoge stvari, a jedna od tih je i odjeća, koju nosimo na sebi. Nekad su ljudi govorili, da samo žene imaju natrpane ormare, ali tome danas više nije tako – trgovina, u kojima se kupuju stvari, je iz dana u dan sve više, pa se tako i muškarci sve više i više odlučuju, da kupuju nove stvari. Naravno, ovdje je još pitanje, sa čime se tko od vas bavi – neki sa sportom, opet drugi vole fine izlaske na večer, a treći samo šetanjem sa svojom ženom ili mužem – a za sve to potrebne su različite stvari.

Ako idemo po redu, za sportske aktivnosti potrebno je stvarno puno stvari – za početak su ovdje kakve tenisice, jedne ili možda čak više njih – ako se bavite na primjer trčanjem, sigurni smo, da pored tenisica imate u ormaru i različite kratke hlače i majice, pa jakne, kape, rukavice, te mnogo toga drugoga, što stavljate na sebe, kad odlazite na trening, da bi malo pokrenuli svoje tijelo! Odmah za sportašima, dolaze ljudi, koji više vole sijedjeti u lokalima, te popiti kakvu čašu dobrog vina – najviše puta su to neki malo finiji lokali, restorani, u kojima se je potrebno malo bolje srediti – na sebe staviti kakvu košulju, hlače na crtu i cipele – eto, neki od vas imaju opet takvu odjeću u ormaru!

Za kraj možemo reći još nešto o onima, koji vole mirne i zaljubljene šetnje u večernjim satima – takvi ljudi više ili manje obožavaju stvari za slobodno vrijeme. Kad kažemo slobodno vrijeme, imamo u mislima različite lagane i tanke jakne, sportske trenirke, gornje i donje dijelove, te kakve udobne tenisice od tvrtki, kao što su na primjer Nike, Adidas, Reebook, te drugi slični. Sve to i još puno više ljudi drže u svojim ormarima – različite boje, različiti modeli, različiti materijali – nema veze kakva je stvar, važno je samo, da se u njoj dobro osjećate!