Arhiva oznaka: tenisice

Kratka povijest tenisica

Prve tenisice, odnosno cipele s gumenim potplatom pojavile su se krajem 19. stoljeća u SAD-u. Nazvane su plimsolls te nije bilo razlike između lijeve i desne tenisice, oblikom su bile identične. Vrlo brzo su plimsolls postale vrlo tražene i popularne pa potražnja za njima s vremenom nije jenjavala. Prve platnene tenise s gumenim potplatom proizvela je tvrtka Keds 19717. godine, a iste godine druga tvrtka je dizajnirala slične tenisice, ali one su bile namijenjene isključivo košarkašima.
Nekoliko godina kasnije, mladi košarkaš Chuck Taylor traži posao i navedenoj tvrtki (Converse) predlaže određene izmjene u dizajnu koje su se ticale bolje potpore zglobova. Tvrtka je prihvatila njegov prijedlog, a tenisice izmijenjenog dizajna doživjele su potpunu ekspanziju (preko 600 milijuna prodanih primjeraka). Taylorove tenisice 50-ih godina postale su službeni dress code mnogih škola diljem SAD-a. Tenisice su se razvijale i u Europi, no na drugačiji način.

Tenisice u Europi tenisice

Zbog krize koja je nastupila nakon Prvog svjetskog rata u Njemačkoj, obitelj Dassler odlučila je pokrenuti vlastitu proizvodnju cipela (papuče i slične proizvode za invalide). Prvi modeli Dassler cipela izrađeni su od vojne odjeće i automobilskih guma koje su služile kao potplati. Nakon nekoliko godina obitelj Dassler je iz kućne radinosti posao proširila u tvornicu pa su tako počeli proizvoditi preko 100 pari cipela dnevno. Najveću popularnost stekli su 1928. godine kada su igrači njemačke nogometne reprezentacije nastupali u Dasssler tenisicama

Podjela na dvije tvrtke

Kada je otac obitelji Dassler, Adi prenio posao na svoje sinove Adolfa i Rudolfa počeli su prijepori i brojne nesuglasice među braćom koja su se, vraćajući se iz vojnog zarobljeništva, odlučila podijeliti pa je tako svakom od njih pripala po jedna tvornica obuće. Braća Dassler osnovali su tako tvrtke koje su danas poznate kao Adidas i Puma, a tvrtka Dassler je time okončala svoje postojanje. Tvrtke dvojice braće najprije su se zvale Addas i Ruda što je promijenjeno nekoliko mjeseci nakon otvaranja posebnih tvrtki kada dobivaju imena po kojima ih danas prepoznajemo i čije tenisice danas svi rado nose. Pogledajte veliku ponudu tenisica na Hervis.hr.

Tenisice za djevojčice s likovima iz crtića

Prilikom dizajniranja obuće za djecu, proizvođači se trude stvoriti što atraktivnije modele. Posebno se to odnosi na tenisice za djevojčice i tenisice za dječake. Nerijetko su upravo djeca ta koja u trgovini biraju tenisice ili makar daju svoj komentar koje im se najviše sviđaju. A kako bi se djeca odlučila upravo za određeni model tenisica, one moraju po nečemu biti posebne i moraju se isticati. Glavni način da se određene dječje tenisice istaknu je atraktivnost i šarenilost. Zato su danas tenisice za djevojčice i dječake često ukrašene raznim bojama koje će kod njih izazvati oduševljenje kad ih vide da požele imati baš njih.

Likovi iz crtića

Proizvođači su također svjesni činjenice da djeca obožavaju crtiće te se često poistovječuju s likovima iz crtića. I upravo zato se mogu pronaći i brojne tenisice za djevojčice i dječake koje su oslikane u potpunosti s likovima iz crtića ili sadrže samo neke takve detalje. Kada djeca ugledaju takve tenisice u trgovini, često posegnu upravo za njima.

Djevočice tako obožavaju tenisice koje sadrže razne likove iz njihovih popularnih crtića, ali uvijek su rado viđene i vile, princeze i slično. Kod dječaka je situacija nešto drugačija te će njih, osim likova iz dječjih crtića, zanimati tenisice s raznim slikama automobila, akcijskih junaka i slično.

Tržište obuće za djecu je vrlo veliko, ali samim time i vrlo konkurentno. Brojni proizvođači tenisica za djevojčice i dječake se trude biti što inventivniji kako bi nekim novim jedinstvenim modelom privukli svoje drage kupce, djecu. Ponekad se određene inovativne ideje pokažu kao pun pogodak i određeni modeli se počnu prodavati u drastično većim količinama. No, ponekad se pokušaj izbacivanja nekog novog modela na tržište pokaže kao potpuni pronašaj. A u takvim situacijama će upravo djeca biti ta koja će odlučiti o uspješnosti prodaje određenih dječjih tenisica.

Muške i ženske tenisice za trčanje se razlikuju

Bez obzira koji je vaš razlog što ste se odlučili početi baviti trčanjem, trebat ćete kupiti tenisice za trčanje. Iako će neki pomisliti da je to bacanje novca i odlučiti da će trčati u tenisicama koje inače koriste za hodanje, to ipak nije tako. Tenisice za trčanje se u mnogočemu razlikuju od klasičnih tenisica i oblikovane su tako da vam pruže odličnu potporu prilikom trčanja kako biste se što manje umarali. No, budući da je vanjski izgled muških i ženskih tenisica sličan, svakako kupite odgovarajuće tenisice za trčanje.

tenisice za trčanje

Razlike između muških i ženskih modela tenisica za trčanje

Pogledate li ponudu tenisica za trčanje u trgovini, na prvi pogled ćete teško uočiti razliku između muških i ženskih modela. I jedne i druge često su vrlo šarenih boja i izgledaju vrlo atraktivno. No, postoji očita razlika između muškog i ženskog stopala. Žensko stopalo je uže pa su ujedno i tenisice za trčanje namijenjene ženama drugačije oblikovane. Zato svakako trebate kupiti odgovarajuće tenisice jer iako bi vam možda one druge na prvu izgledale udobno, nakon dugog trčanja biste itekako osjetili razliku.

Pogledajte tenisice za trčanje

Tenisice za trčanje bi morale biti malo veće od klasičnih

Kada kupujete tenisice za trčanje, a već posjedujete neke klasične tenisice, one vam mogu biti dobro mjerilo vezano uz samu veličinu. No, nipošto se nemojte fokusirati isključivo na tu veličinu. Prilikom trčanja se stopalo u tenisici lagano pomiče. Zbog toga biste uvijek trebali kupiti nešto malo veće tenisice za trčanje od onih koje inače nosite. Tako će vam trčanje biti puno ugodnije. Jer ako kupite tenisice za trčanje u kojima stopalo nema mjesta za pomicanje, puno brže ćete osjećati umor i trčanje neće biti nimalo ugodno. Zato u trgovini uvijek isprobajte više veličina kako biste pronašli onu odgovarajuću te kako kasnije ne biste imali problema prilikom trčanja.

 

Cipele – nezamjenjivi dio današnjice

Teško je zamisliti da se nekada u prošlosti nisu nosile cipele. Bez obzira na vremenske prilike ili na teren, hodalo se bosih stopala. Pretpostavlja se da je do razvoja prvih cipela došlo jer se razvila potreba za zaštitom te zbog topline. One prve cipele radile su se od životinjskih materijala i bile su u obliku sandala. Prvi njihov trag pronađen je u Americi prije 10 000 godina. Ali i tada njihovo nošenje nije bilo svakodnevno već samo kada je za to bila potreba.
Danas je nezamislivo, osim u iznimnim slučajevima, da su nam stopala bosa te da takvi hodamo.
Ne samo to, već je izbor cipela i obuće različitih stilova i namjena toliko velik da razlog nedostatka cipela može biti samo veliko siromaštvo ili pak vjerski razlozi.

Veliki izbor za svakoga

Cipele se na današnjem tržištu mogu pronaći u različitim vrstama i stilovima te izrađene od različitih materijala. Sama kvaliteta izrade te materijali jako se razlikuju te je bitno naći za sebe one cipele koje nam odgovaraju. U kategoriju cipela spada sportska obuća, različite čižme te otvorena obuća. Žene imaju nešto veći izbor jer biraju dizajn, visoku ili nisku petu te sam stil u skladu s odjećom koju nose. Muškarci biraju između klasičnog, sportskog ili casual stila. Tu su i cipele za djecu, koja također mogu birati između više stilova i namjena.

Tržište nije stalo samo na raznolikosti pri odabiru cipela, već postoje i razni dodaci koji ih mogu poboljšati. Tako će vam pri kupnji cipela prodavači često ponuditi i različite uloške za cipele te sprejeve za održavanje kupljenih cipela. Ulošci se posebno preporučuju kada je u pitanju srednja i mala kvaliteta materijala korištenih pri izradi cipela kako bi se stopalo manje znojilo te kako bi cipela bila udobnija. Mnogi pojedinci trpe neudobnost stopala u cipelama te na taj način narušavaju kvalitetu svog života i dugoročno, svoje zdravlje.

tenisice Hervis

Tenisice za sve generacije

Tenisice su bezvremenski komad obuće. Vjerojatno svatko ima u svom ormaru barem po jedan par i vrlo često se odvoji i nešto više novca za tenisice određene kvalitete omiljene marke. Krase ih udobnost koja rijetko koji par obuće ima te pristupačnost i velik izbor na tržištu.

Vrste tenisica

Možda je prva asocijacija uz tenisice upravo aktivan život i bavljenje sportom. I to bi bilo točno jer upravo su tenisice predviđene za bavljenje sportom te svaki sport ima oblike tenisica prilagođen baš za bavljenje tim sportom. Tako, na primjer, tenisice za košarku, osim iznimno atraktivnog izgleda, imaju i povišeni stražnji dio koji prekriva gležanj. To je bitno za bavljenje košarkom jer košarkaši jako puno vremena provedu skačući pa im one moraju biti odlična potpora za gležnjeve, odnosno moraju ih čvrsto podupirati.

Tenisice za nogomet imaju posebne čepove na svojim đonovima koji omogučavaju pokretljivost i veću sigurnost na travnatim površinama. Također postoje i tenisice za mali nogomet, sa čvrstom gumenom potplatom kako se u njima ne bi sklizalo.

Kada je trčanje u pitanju, tenisice za trčanje dobre kvalitete pomoći će da vam se noge manje umaraju. U njima se povećava osjećaj sigurnosti prilikom trčanja te sva vaša pažnja može biti usmjerena na trčanje i dobar rezultat.

Tenisice su obuća i za sport i za slobodno vrijeme

Iako se nošenje tenisica prvenstveno veže za bavljenje sportom, tenisice su također obuća za slobodno vrijeme. Udobne su i predviđene za dugo nošenje te su zbog toga svačiji prvi izbor. Nema veze da li je u pitanju mlada osoba ili ona starije dobi. Jedina razlika je u dizajnu jer mlađe osobe više drže do atraktivnog izgleda dok je starijima udobnost i sigurnost koraka na prvom mjestu. Mnogi roditelji kupuju tenisice i svojoj djeci, pogotovo kada su prvi koraci u pitanju. Često su tenisice za djecu šarenih boja kako bi se djeci privukla pažnja te kako bi oni sami poželjeli da im ih roditelje kupe. Za one najmlađe, koji ih još ne znaju vezati, u trgovinama ima mnoštvo modela s čičkom. A svaki model često je ukrašen likom iz najpopularnijeg crtića.

Tenisice su omiljeni komad obuće svih generacija

Ukoliko postoji jedan komad odjeće za koji se može reći da ga obožavaju sve generacije, od djece pa do starijih, onda su to svakako tenisice. Stoga ne čudi ogroman izbor različitih modela za sve. No, proizvođači ipak jako puno pažnje posvećuju upravo tenisicama za djecu. Trude se da koriste što bolje materijale kako bi djeci bile udobne za nošenje, a istodobno se trude predstaviti što atraktivnije modele kako bi djeca izabrala upravo taj određeni model.

Tenisice za djecu

U trgovinama s obućom ćete pronaći izuzetno mnogo modela tenisica za djecu. Bilo da se radi o dječacima ili djevojčicama, svi obožavaju tenisice. Poznato je da djeca vole šareno pa se i proizvođači tenisica time vode prilikom dizajniranja tenisica za djecu. Zato ćete na dječjem odjelu s tenisicama vidjeti mnoštvo različitih boja. Isto tako, djeca vole crtiće pa ćete pronaći i tenisice koje su oslikane njihovim omiljenim likovima. Za one najmlađe tenisice neće imati vezice, već će imati čičak. A oni nešto stariji će kod određenih modela čak moći i odabrati boju vezica.

Zbog velike konkurencije među proizvođačima tenisica, svi se trude pružiti nešto novo, inovativno kod svojih modela što bi ih izdvojilo od ostalih. Problem je samo što će ostali vrlo brzo kopirati njihove ideje i to isto, u nešto izmijenjenom obliku, predstaviti na svojim modelima. Jedan od takvih zanimljivosti su tenisice koje u đon imaju ugrađene lampice. Kako dijete hoda, lampice se pale i takve tenisice izgledaju vrlo atraktivno, posebno u mraku. Još jedna od zanimljivosti koje nude neki proizvođači tenisica za djecu su ugrađeni kotačići. Neki modeli tenisica tako s donje strane đona imaju ugrađene kotačiće pa se mogu koristiti na način sličan kao i skateboard.

Bit će zanimljivo vidjeti što nam donosi budućnost i kakve nas sve zanimljivosti čekaju ugrađene u nove modele dječjih tenisica.

https://www.hervis.hr/

Pronađite idealne tenisice za svaku namjenu

Tenisice su jedan od komada obuće dostupne za različite namjene. Ako ste sportaš, u trgovinama možete pronaći tenisice prilagođene raznim sportovima. Izuzetno je bitno kupiti odgovarajuće tenisice jer ćete na taj način moći postići bolje rezultate, a i biti ćete sigurniji od mogućih ozljeda.

Tenisice za sport

Uđete li u neku trgovinu specijaliziranu za tenisice, uočit ćete veliki izbor različitih modela namijenjenih određenim sportovima. Najveći dio često zauzimaju tenisice za nogomet, košarku i tenis jer su ta tri sporta vrlo popularna. Tenisice za nogomet se razlikuju ovisno o podlozi na kojoj se igra nogomet pa ćete odabirom odgovarajućih tenisica i na taj način steći određenu prednost pred drugima. Tenisice za košarku imaju povišeni stražnji dio kako bi bolje štitile zglob. Tenisice namijenjene tenisačima moraju također biti vrlo čvrstog dizajna jer tenisači se moraju jako brzo kretati i često mijenjati smjer kretanja. Zato njihove tenisice moraju savršeno pristajati kako ne bi došlo do ozljeda.
Bavite li se i nekim manje poznatim sportom, vrlo je vjerojatno da ćete pronaći i odgovarajuće modele tenisica za vas. Izbor možda neće biti tako velik kao u slučaju popularnijih sportova, ali biti će dovoljno modela za dobar izbor.

Tenisice za svakodnevno nošenje

Najveći izbor tenisica u trgovinama su one namijenjene za svakodnevno nošenje. Razlikuju se uglavnom jesu li namijenjene za nošenje za toplije ili hladnije vrijeme. One namijenjene za toplije vrijeme su izrađene od laganijih materijala te su prozračne kako bi se noge što manje znojile. Tenisice za hladnije vrijeme su nešto teže jer se rade od materijala kojima je cilj ugrijati nogu.
Ponuda u trgovinama uglavnom prati godišnja doba. Tako ćete u proljeće u trgovinama pronaći veliki izbor tenisica namijenjenih toplijem vremenu, dok će modeli za hladnije vrijeme biti u manjini. Na jesen je situacija bitno drugačija i imat ćete veliki izbor tenisica za hladnije vrijeme.

https://www.hervis.hr/store/Obu%C4%87a/c/1_schuhe

Tražite li kvalitetne tenisice, neka Salomon bude vaš prvi izbor

Tražite li kvalitetne tenisice, neka Salomon bude vaš prvi izbor
Salomon tenisice dio su ponude tvrtke Salomon Group, poznatije samo kao Salomon. Imaju nekoliko prepoznatljivih dijelova i izrađene su od vrlo kvalitetnih materijala.
Povijest tvrtke Salomon
Tvrtka Salomon osnovana je davne 1947. g. u Francuskoj. Od početka se tvrtka isticala s izradom vrlo kvalitetnih proizvoda što je dovelo do prodaje Adidasu 1997.g. putem vrlo unosnog ugovora. Pod njihovim vodstvom tvrtka nije ostvarila zadovoljavajuće poslovne rezultate pa ju je Adidas 2005.g. prodao tvrtci Amer Sports iz Finske.
Proizvodi
Salomon tenisice su svakako jedan od najpoznatijih proizvoda. Moguće ih je kupiti u mnogim trgovinama diljem svijeta. Dostupno je mnogo različitih modela ovih tenisica za različite namjene, poput trčanja, planinarenja, itd.
Osim tenisica, tvrtka proizvodi i još brojne druge odjevne predmete i obuću. Tako je u njihovoj ponudi moguće pronaći vrlo kvalitetne jakne, hlače, rukavice, kape i slične dodatke. Isto tako, nude i veliki izbor razne opreme, kao što su ruksaci, kacige, naočale. Imaju i posebni zimski program pa se u njihovim trgovinama možete potpuno opremiti za zimske sportove kupovinom skija, štapova i svih ostalih skijaških rekvizita.
Gdje kupiti Salomon proizvode?
Salomon proizvodi dostupni su u mnogo lokalnih trgovina diljem svijeta. U nekim državama postoje specijalizirani zastupnici ove robne marke i oni nude najveći izbor. Ukoliko pak u vašoj državi nema njihovog specijaliziranog dućana, vrlo vjerojatno ćete njihove proizvode moći pronaći u nekim trgovinama sa sportskom opremom. Salomon tenisice kao i brojne druge proizvode moguće je naručiti i putem njihove internetske trgovine. Tamo možete detaljno pregledati cijelu ponudu te saznati i mnoge detaljne informacije o svakom proizvodu, uključujući materijale od kojih su izrađeni. Naručujete li proizvode direktno putem njihove internetske trgovine, obratite pažnju na troškove dostave kao i na eventualne troškove povezane s porezom u vašoj državi. Jer iako ponekad cijene u internetskoj trgovini djeluju puno niže, ukupni troškovi ponekad premaše iznos koji biste za njih izdvojili u lokalnoj trgovini.

http://www.hervis.hr/store/Brendovi/Salomon/1_130

Converse obuča

Kako čistiti Converse All Star patike?

Nalazimo se u vremenu, kad ljudi baš i nemaju puno novaca u svojim džepovima, što znači, da gledaju na koju stvar će potrošiti koju kunu – što će ići za kruh, a što će ostati, da se može kupiti neka druga stvar. Baš zbog situacije, u koju smo došli, ljudi si toliko teže kupe neke skupe patike ili neki komad odjeće, ali ako si već to i kupe, onda jako dobro paze na tu stvar, kako bih je mogli što dulje nositi. Jedna od takvih stvari, za koje su ljudi spremni platiti koju kunu više su na primjer Converse All Star patike – one su udobne, one su lagane, one su moderne – one su takve, da ih ljudi nakon svih tih godina, što se nalaze na tržištu, još uvijek vole i kupuju.

Jer ove Converse All Starke nisu baš jeftine, mnogi na njih jako dobro paze, kako ih nose, te kako ih naravno nakon nošenja i čiste. Jer su te patike napravljene iz jako osjetljivih materijala, na kojima se jako brzo poznaju mrlje, potrebno je paziti, da sa njima baš i ne hodate po nekim prašnim terenima ili čak po blatu, jer ćete ih tako brzo uništiti i neće više biti primjerne za nošenje. Ako pak se vam već dogodi, da ih u nekoj prilici zaprljate, onda je jako bitno, da ih što prije počistite – to morate napraviti sa nekim blagim deterđentima, koji neće naštetjeti materijalu, te naravno sa nekim blagim krpama, da taj materijal ne uništite.

Neki ljudi govore, da patike stavljaju u perilicu za rublje – to baš i nije najbolja ideja, jer se vam može jako brzo desiti, da će ih temperatura vode, prašak za pranje i perilica za rublje uništiti, pa ćete tako ostati bez patika, koje ste prilično skupo platili. Naš savjet ovdje je, da probajte te patike čistiti sa svojim rukama, jer jedino tako ćete odmah vidjeti kako se ponašaju, kad na njih nanosite vodu i druge stvari. I naravno, pazite gdje sa njima hodate – ako ja vani kiša i blato, onda vam je puno bolje, da obujete nešto drugo, te ove patike pričuvate za neke ljepše dane!

sportska obuća

Obuća za trčanje kad je vani kiša

Koliko puta ste već čuli od kakvog prijatelja, da je rekao, da je trčanje za njega kao neka druga? Od onih, koji se bave sa tim sportom, bilo to rekreativno ili profesionalno, može se te riječi čuti jako često. Jer svi ti ljudi ne mogu bez trčanja izdržati dan, dva ili još teže tri, moraju praktički svakog dana na sebe staviti tenisice, majicu, kapu i drugu sportsku opremu, te otići van, da naprave nešto za sebe, za svoje tijelo, te tako odrade kvalitetan trening. Ali što je sa svim tim zaljubljenicima u sport, kad dođu u situaciju, da vani pada kiša i cijeli dan ne mogu na trening? Eto, onima, koji zaista vole taj sport i bez njega ne mogu i kiša ne može ništa – oni treniraju u svim uvjetima!
Kako bih svi ti ljudi mogli trenirati i u kiši, jako je bitno, kakva obuća se nalazi na njihovim nogama, kad odu van po kiši. Ovdje imaju dvije opcije – jedna su tenisice, koje su napravljene od Gore-Tex materijala, koji ne propuštaju vodu. Sa takvim tenisicama možete trčati po vodama i vaše čarape, će na kraju ostati suhe. Jedini problem kod takvih tenisica je, da su one nekoliko teže od ostalih, pa ćete tako vaš trening napraviti nekoliko teže, još pogotovo, ako će se još i voda napiti u njih. Pored Gore-Tex materijala, možete na trening i sa sasvim običnim tenisicama, ali ovdje je potrebno znati, da će vaše čarape biti mokre – ako vas to ne smeta, možete krenuti odmah.
Nema veze, kakvu obuću za trčanje ćete odabrati za vaš trening po kiši, važno je samo, da je na kraju dobro osušite. Ovdje jedan savjet – neki ljudi stavljaju svoje tenisice na sušenje u pećnicu – to naravno nije baš najbolje za tenisice, jer se vam može jako brzo desiti, da će guma na njima izgorjeti ili se nepravilno savinuti, pa ćete tako ostati bez njih i morat ćete nabaviti nove. Ako se vam možda ipak desi nešto takvo, onda obavezno pretražite Internet, jer tamo je ponuda stvarno dobra, a i cijene su više ili manje jako povoljne – vaš slijedeći trening brzo dolazi, ne možete biti bez tenisica!

http://tenisice.hr/Obuca/