Arhiva oznaka: trčanje

Trčite pametnije uz Garmin satove za trčanje

Trčanje je jedna od najpopularnijih vrsta tjelovježbe na svijetu danas, jer je poprilično jednostavna i ne zahtijeva mnogo druge opreme osim dobrih tenisica i vlastita tijela. Ipak, ako uživate u trčanju i imate problema s postizanjem ciljeva koje ste si zacrtali, još jedan dio opreme mogao bi vam itekako biti od koristi!

Izbira kvalitetne opreme za tek je ključna.

Dio vašeg sportskog tima

Satovi za trčanje posebno su prilagođeni gadgeti koji će vam omogućiti dublji uvid u rad vašeg tijela i efikasnost tjelovježbe. Također će vam ponuditi mnoge pogodnosti kako za vrijeme vježbanja tako i nakon same vježbe. Ipak, birate li sat za trčanje, važno je da se odlučite za kvalitetan i izdržljiv proizvod, koji će vam pomoći ostvariti ciljeve i u koji se možete bez brige pouzdati. Tu su za vas Garmin satovi za trčanje. To je svjetski poznata marka satova za trčanje koja u svom asortimanu skriva ponešto za svakoga, od početnika i amatera, do zagriženih ljubitelja trčanja i sportaša kojima je uvid u vlastitu tjelovježbu od presudne važnosti za kreiranje treninga.

Za svakog ponešto

Vlastiti ciljevi, znanje i iskustvo pomoći će kada se biraju Garmin satovi za trčanje. Uz to, imat ćete mogućnost odabira lijepo dizajniranih i udobnih satova, bez obzira za koji tip se odlučite. Osim mjerenja otkucaja srca, GPS-a i prijeđene kilometraže, ovisno o modelu, u Garmin satovima za trčanje moči ćete pronaći i mnoge druge pogodnosti, poput procjene treninga kojom ćete otkriti trenirate li nedovoljno ili pretjerano ili pak odabira najbolje rute za vaš trening s obzirom na mjesto na kojemu se nalazite.

S druge strane, Garmin satovi za trčanje također vam mogu biti podrška i u svakodnevnom životu. Za tu su opcije Garmin Pay za beskontaktno plaćanje i mogućnosti spajanja na vaše Bluetooth slušalice kako biste u glazbi mogli uživati i bez mobilnog telefona. Svaki od Garmin satova za trčanje dolazi u nekoliko boja, s izmjenjivim remenom, tako da u potpunosti možete personalizirati svoje iskustvo trčanja.

Brojne prednosti čarapa za trčanje

Bez obzira jeste li se odlučili rekreativno ili profesionalni baviti trčanjem, bilo bi dobro kupiti određenu opremu koja će vam pomoći za udobnije trčanje. Osim gotovo neizostavnog dodatka, tenisica za trčanje, mnogi trkači će se složiti i da su čarape za trčanje jednako bitne. Nažalost, brojni rektreativci se odlučuju prekočiti kupovanje čarapa za trčanje, odnosno to ostavljaju za neki drugi put. Šteta, jer bi njihovom kupnjom bili još učinkovitiji i manje se umarali.

Oprema za trčanje

Prednosti čarapa za trčanje

Kao što je slučaj s brojnim proizvodima, i čarape za trčanje imaju brojne prednosti. Prije svega, valja napomenuti da rekreativni trkači često imaju problema sa žuljevima. Oni se javljaju pri dužim dionicama, ali se mogu javiti i na kraćim dionicama, u slučaju da imate neadekvatne tenisice za trčanje. Primjerice, ako ste kupili premale tenisice za trčanje, ali čak i ako su prevelike. Koristite li čarape za trčanje, rizik od pojave žuljeva će se drastično smanjiti. Osim toga, čarape za trčanje će se brinuti za dobro rashlađivanje. To znači da će vaše noge većinu vremena biti suhe, a osjećat ćete i lagano hlađenje. Koristite li obične čarape, već nakon relativno kratke dionice osjetiti ćete da su vam čarape mokre. U u takvim uvjetima je teško dalje nastaviti trčanje te ako se i nastavi, povećava se rizik od pojave žuljeva.

Brendovi

Čarape za trčanje koje se danas mogu pronaći na tržištu proizvode i brojni poznati brendovi, kao što su Nike, Adidas i slični. Kvaliteta njihovih čarapa za trčanje kao i brojnih drugih proizvoda nije upitna i mnogi su se već odavno uvjerili u njihovu kvalitetu. Stoga nećete pogriješiti i ako kupite njihove čarape za trčanje. Cijenom su ipak nešto više od običnih čarapa, ali zbog brojnih prednosti, ove čarape će vam se svakako isplatiti. U kombinaciji sa tenisicama trčanje, učinit će vaše trčanje još ugodnijim iskustvom.

Trčanjem do bolje forme i zdravlja

Trčanje je zapravo vrlo jednostavna aktivnost kojom možete poboljšati svoju formu, ali i dokazano je da ima pozitivan učinak na zdravlje. Naravno, uz sve to, za vrijeme trčanje se i brže troše kalorije tako da trčanju mnogi pristupaju i zbog problema s viškom kilograma. Iako na prvi pogled izgleda kao da vam za trčanje nije potrebna nikakva posebna oprema, tenisice za trčanje bi svakako trebali imati.

Tenisice za trčanje

Manje ozljeda i učinkovitije trčanje

Neki trkači početnici će u početku krenuti s trčanjem u običnim tenisicama koje inače koriste za hodanje. Ali, nemojte i vi počiniti tu grešku. Iako su možda na prvi pogled tenisice za trčanje vrlo slične običnim tenisicama, razlike postoje. Prije svega, razlika je u samom kalupu i tenisice za trčanje su tako dizajnirane da bi vaša stopala bila što bolje zaštićena. Kod klasičnih tenisica lako se može dogoditi da prilikom trčanja krivo stanete i uganete gležanj, a upravo zbog dizajna je to kod tenisica za trčanje svedeno na minimum.

Ali, nije samo bolji dizajn ono po čemu ćete osjetiti razliku. Pravu razliku osjetit ćete ako ćete određeno vrijeme provesti trčeći u običnim tenisicama, a određeno vrijeme u tenisicama za trčanje. Naime, u tenisicama za trčanje ćete biti puno učinkovitiji i manje se umarati. Zbog odličnog prianjanja na površinu kao i zbog vrlo lakih materijala, noge će vam se puno manje umarati pa ćete moći trčati i duže nego inače.

Mnogi doktori preporučuju trčanje

Brojni problemi su kod ljudi uzrokovani lošim načinom života, odnosno lošom prehranom i s premalo kretanja. Zbog toga će mnogi doktori svojim pacijentima preporučiti trčanje kao vrlo učinkovitu metodu da dođu u bolju formu i općenito si poboljšaju zdravstveno stanje. Nemojte i sami čekati da vam to doktor kaže već staviti tenisice za trčanje na noge i krenite s trčanjem, osjetit ćete razliku već nakon nekoliko dana.

Muške i ženske tenisice za trčanje se razlikuju

Bez obzira koji je vaš razlog što ste se odlučili početi baviti trčanjem, trebat ćete kupiti tenisice za trčanje. Iako će neki pomisliti da je to bacanje novca i odlučiti da će trčati u tenisicama koje inače koriste za hodanje, to ipak nije tako. Tenisice za trčanje se u mnogočemu razlikuju od klasičnih tenisica i oblikovane su tako da vam pruže odličnu potporu prilikom trčanja kako biste se što manje umarali. No, budući da je vanjski izgled muških i ženskih tenisica sličan, svakako kupite odgovarajuće tenisice za trčanje.

tenisice za trčanje

Razlike između muških i ženskih modela tenisica za trčanje

Pogledate li ponudu tenisica za trčanje u trgovini, na prvi pogled ćete teško uočiti razliku između muških i ženskih modela. I jedne i druge često su vrlo šarenih boja i izgledaju vrlo atraktivno. No, postoji očita razlika između muškog i ženskog stopala. Žensko stopalo je uže pa su ujedno i tenisice za trčanje namijenjene ženama drugačije oblikovane. Zato svakako trebate kupiti odgovarajuće tenisice jer iako bi vam možda one druge na prvu izgledale udobno, nakon dugog trčanja biste itekako osjetili razliku.

Pogledajte tenisice za trčanje

Tenisice za trčanje bi morale biti malo veće od klasičnih

Kada kupujete tenisice za trčanje, a već posjedujete neke klasične tenisice, one vam mogu biti dobro mjerilo vezano uz samu veličinu. No, nipošto se nemojte fokusirati isključivo na tu veličinu. Prilikom trčanja se stopalo u tenisici lagano pomiče. Zbog toga biste uvijek trebali kupiti nešto malo veće tenisice za trčanje od onih koje inače nosite. Tako će vam trčanje biti puno ugodnije. Jer ako kupite tenisice za trčanje u kojima stopalo nema mjesta za pomicanje, puno brže ćete osjećati umor i trčanje neće biti nimalo ugodno. Zato u trgovini uvijek isprobajte više veličina kako biste pronašli onu odgovarajuću te kako kasnije ne biste imali problema prilikom trčanja.

 

Pronađite idealne tenisice za svaku namjenu

Tenisice su jedan od komada obuće dostupne za različite namjene. Ako ste sportaš, u trgovinama možete pronaći tenisice prilagođene raznim sportovima. Izuzetno je bitno kupiti odgovarajuće tenisice jer ćete na taj način moći postići bolje rezultate, a i biti ćete sigurniji od mogućih ozljeda.

Tenisice za sport

Uđete li u neku trgovinu specijaliziranu za tenisice, uočit ćete veliki izbor različitih modela namijenjenih određenim sportovima. Najveći dio često zauzimaju tenisice za nogomet, košarku i tenis jer su ta tri sporta vrlo popularna. Tenisice za nogomet se razlikuju ovisno o podlozi na kojoj se igra nogomet pa ćete odabirom odgovarajućih tenisica i na taj način steći određenu prednost pred drugima. Tenisice za košarku imaju povišeni stražnji dio kako bi bolje štitile zglob. Tenisice namijenjene tenisačima moraju također biti vrlo čvrstog dizajna jer tenisači se moraju jako brzo kretati i često mijenjati smjer kretanja. Zato njihove tenisice moraju savršeno pristajati kako ne bi došlo do ozljeda.
Bavite li se i nekim manje poznatim sportom, vrlo je vjerojatno da ćete pronaći i odgovarajuće modele tenisica za vas. Izbor možda neće biti tako velik kao u slučaju popularnijih sportova, ali biti će dovoljno modela za dobar izbor.

Tenisice za svakodnevno nošenje

Najveći izbor tenisica u trgovinama su one namijenjene za svakodnevno nošenje. Razlikuju se uglavnom jesu li namijenjene za nošenje za toplije ili hladnije vrijeme. One namijenjene za toplije vrijeme su izrađene od laganijih materijala te su prozračne kako bi se noge što manje znojile. Tenisice za hladnije vrijeme su nešto teže jer se rade od materijala kojima je cilj ugrijati nogu.
Ponuda u trgovinama uglavnom prati godišnja doba. Tako ćete u proljeće u trgovinama pronaći veliki izbor tenisica namijenjenih toplijem vremenu, dok će modeli za hladnije vrijeme biti u manjini. Na jesen je situacija bitno drugačija i imat ćete veliki izbor tenisica za hladnije vrijeme.

https://www.hervis.hr/store/Obu%C4%87a/c/1_schuhe

Tražite li kvalitetne tenisice, neka Salomon bude vaš prvi izbor

Tražite li kvalitetne tenisice, neka Salomon bude vaš prvi izbor
Salomon tenisice dio su ponude tvrtke Salomon Group, poznatije samo kao Salomon. Imaju nekoliko prepoznatljivih dijelova i izrađene su od vrlo kvalitetnih materijala.
Povijest tvrtke Salomon
Tvrtka Salomon osnovana je davne 1947. g. u Francuskoj. Od početka se tvrtka isticala s izradom vrlo kvalitetnih proizvoda što je dovelo do prodaje Adidasu 1997.g. putem vrlo unosnog ugovora. Pod njihovim vodstvom tvrtka nije ostvarila zadovoljavajuće poslovne rezultate pa ju je Adidas 2005.g. prodao tvrtci Amer Sports iz Finske.
Proizvodi
Salomon tenisice su svakako jedan od najpoznatijih proizvoda. Moguće ih je kupiti u mnogim trgovinama diljem svijeta. Dostupno je mnogo različitih modela ovih tenisica za različite namjene, poput trčanja, planinarenja, itd.
Osim tenisica, tvrtka proizvodi i još brojne druge odjevne predmete i obuću. Tako je u njihovoj ponudi moguće pronaći vrlo kvalitetne jakne, hlače, rukavice, kape i slične dodatke. Isto tako, nude i veliki izbor razne opreme, kao što su ruksaci, kacige, naočale. Imaju i posebni zimski program pa se u njihovim trgovinama možete potpuno opremiti za zimske sportove kupovinom skija, štapova i svih ostalih skijaških rekvizita.
Gdje kupiti Salomon proizvode?
Salomon proizvodi dostupni su u mnogo lokalnih trgovina diljem svijeta. U nekim državama postoje specijalizirani zastupnici ove robne marke i oni nude najveći izbor. Ukoliko pak u vašoj državi nema njihovog specijaliziranog dućana, vrlo vjerojatno ćete njihove proizvode moći pronaći u nekim trgovinama sa sportskom opremom. Salomon tenisice kao i brojne druge proizvode moguće je naručiti i putem njihove internetske trgovine. Tamo možete detaljno pregledati cijelu ponudu te saznati i mnoge detaljne informacije o svakom proizvodu, uključujući materijale od kojih su izrađeni. Naručujete li proizvode direktno putem njihove internetske trgovine, obratite pažnju na troškove dostave kao i na eventualne troškove povezane s porezom u vašoj državi. Jer iako ponekad cijene u internetskoj trgovini djeluju puno niže, ukupni troškovi ponekad premaše iznos koji biste za njih izdvojili u lokalnoj trgovini.

http://www.hervis.hr/store/Brendovi/Salomon/1_130

Budite još učinkovitiji korištenjem aplikacije za trčanje

Budući da danas jako mnogo ljudi posjeduje i konstantno koristi pametni telefon, ne čudi postojanje različitih zanimljivih aplikacija koje olakšavaju i unapređuju brojne aktivnosti. Aplikacija za trčanje je definitivno jedna od njih. Volite li fizičke aktivnosti, a pogotovo trčanje, aplikacija za trčanje će vam biti od odlične koristi.

Zašto koristiti aplikacije za trčanje?

Ovo je pitanje koje si postavljaju mnogi koji dosad nisu imali prilike isprobati neku aplikaciju za trčanje. Naravno da se može trčati i bez nje, ali njenim korištenjem dobiti ćete bolji uvid u vaše fizičko stanje te prijedloge kako da to stanje poboljšate. Zato ne čudi što većina onih koji se ipak odluče isprobati neku od aplikacija za trčanje, više niti ne pomišljaju na trčanje bez njenog korištenja.

Mogućnosti

Danas ima veliki broj aplikacija za trčanje koje možete odabrati. Uglavnom, sve one pružaju neke osnovne mogućnosti, dok svaka pojedina nudi još poneke posebne dodatke koje druge nemaju. Tako ćete gotovo u svakoj pronaći mjerač pređenih kilometara, mjerač broja koraka, prikaz ruta koje ste prošli, mogućnost dijeljenja rute s prijateljima i slično.

Dodatna oprema

Za one koji žele izvući maksimum iz svog treninga, uz korištenje neke od aplikacija preporuča se korištenje i dodatne opreme koja se može kupiti i povezati s aplikacijom. Tako se može kupiti pojas koji se postavlja na tijelo i koji će točno izmjeriti vaše otkucaje srca, a vrlo popularni su i satovi koji pokazuju vaš puls, kalorije i slično. Sva ta dodatna oprema može se povezati s aplikacijom za trčanje nakon ćega će se ti podaci obraditi pa ćete dobiti detaljnu analizu vašeg fizičkog stanja. Osim same analize aplikacija za trčanje će vam na temelju toga dati prijedloge o tome kako da poboljšate učinkovitost vašeg idućeg treniga. Na taj način ćete dugoročno s puno manje napora postizati puno bolje rezultate.

http://www.hervis.hr/store/Obu%C4%87a/Obu%C4%87a-za-tr%C4%8Danje/c/2_laufschuhe

odječa za trčanje

Otvarate ormar – koja odjeća vam se nalazi unutra?

Svatko od nas ima vjerojatno neki svoj ormar, u kojem se nalaze mnoge stvari, a jedna od tih je i odjeća, koju nosimo na sebi. Nekad su ljudi govorili, da samo žene imaju natrpane ormare, ali tome danas više nije tako – trgovina, u kojima se kupuju stvari, je iz dana u dan sve više, pa se tako i muškarci sve više i više odlučuju, da kupuju nove stvari. Naravno, ovdje je još pitanje, sa čime se tko od vas bavi – neki sa sportom, opet drugi vole fine izlaske na večer, a treći samo šetanjem sa svojom ženom ili mužem – a za sve to potrebne su različite stvari.

Ako idemo po redu, za sportske aktivnosti potrebno je stvarno puno stvari – za početak su ovdje kakve tenisice, jedne ili možda čak više njih – ako se bavite na primjer trčanjem, sigurni smo, da pored tenisica imate u ormaru i različite kratke hlače i majice, pa jakne, kape, rukavice, te mnogo toga drugoga, što stavljate na sebe, kad odlazite na trening, da bi malo pokrenuli svoje tijelo! Odmah za sportašima, dolaze ljudi, koji više vole sijedjeti u lokalima, te popiti kakvu čašu dobrog vina – najviše puta su to neki malo finiji lokali, restorani, u kojima se je potrebno malo bolje srediti – na sebe staviti kakvu košulju, hlače na crtu i cipele – eto, neki od vas imaju opet takvu odjeću u ormaru!

Za kraj možemo reći još nešto o onima, koji vole mirne i zaljubljene šetnje u večernjim satima – takvi ljudi više ili manje obožavaju stvari za slobodno vrijeme. Kad kažemo slobodno vrijeme, imamo u mislima različite lagane i tanke jakne, sportske trenirke, gornje i donje dijelove, te kakve udobne tenisice od tvrtki, kao što su na primjer Nike, Adidas, Reebook, te drugi slični. Sve to i još puno više ljudi drže u svojim ormarima – različite boje, različiti modeli, različiti materijali – nema veze kakva je stvar, važno je samo, da se u njoj dobro osjećate!

salomon patike

Salomon sprječava ozljede!

Govorit ćemo o sportu, kojeg u posljednjim godinama prakticira sve više ljudi, a to je trčanje! Puno rekreativaca odlučuje se, da će nabaviti neku opremu i početi trčati – bilo to po cestama, bilo po među njivama ili možda čak negdje u šumama ili planinama na visinama! Neki od tih ljudi nabave svoju prvu opremu u nekim trgovinama, gdje se prodaju kruh i mlijeko, ali jako brzo primijete, da kvaliteta nije prava – onima, koji to ne ugotove dovoljno brzo, mogu se desiti i neke ozljede. Kako bih to spriječili, upotrebljavajte kvalitetne stvari od tvrtki, kao što je na primjer Salomon – oni rade dobro, moderno i izdržljivo!
Sada se sigurno pitate, kako može na primjer sportska oprema od tvrtke Salomon spriječiti vaše ozljede – odgovor je jako jednostavno! Ako na primjer kupite kakve slabe tenisice, jako se vam brzo može desiti, da će sve to utjecati na vaša koljena, mišiće i na mnoge druge dijelove tijela! Ako na primjer kupite neki ruksak, koji će kod trčanja skakati po vama i neće se fiksno držati tijela, brzo će se vam desiti, da ćete dobiti krvave ožiljke po leđima. I naravno, ako vaše majice i hlače neće biti dobre, opet se vam mogu desiti mnoge neugodnosti, još pogotovo, ako trčite na duge pruge!
Baš zbog svega ovoga, birajte kvalitetno – jedino tako ćete ostati zdravi, a to je uvijek bio dobar put do uspjeha i do rezultata. Ako na primjer tvrdo trenirate nekoliko mjeseci, pa vas onda uhvati neka ozljeda, opet ćete biti na početku. Zbog toga kupujte opremu za trčanje u sportskim trgovinama, kupujte priznate marke i kupujte kvalitetne stvari – platit ćete sigurno koju kunu više, ali sve to vam nikad neće biti žao, jer ćete u svakome trenutku moći uživati u onome što radite i što volite raditi, a to je trčanje!

http://tenisice.hr/Salomon/

trčanje u naravi

Što napraviti, kad ne možete na trčanje?

Zaljubljenik ste u trčanje? Ako jeste, onda se vam sigurno svake toliko dogodi, da bih željeli, ali ne možete obuti tenisice i otići „jedan krug“. Bilo to zbog kakve ozljede ili možda zbog kakvog drugog razloga – nema veze, za sve te stvari uvijek postoje rješenja, samo ako postoji volja i želja po tome.

Svake toliko svakome od nas dođe, da se ozljedi, a još pogotovo dođe do toga kod onih ljudi, koji se nekoliko intenzivnije bave sa nekim sportom. Pa dođe do ozljeda mišića na nogama, ili vas bole koljena ili postoji neki drugi razlog – u takvim situacijama se nikad nemojte predati, uvijek postoji neko rješenje, da možete napraviti nešto za svoje tijelo. Ako na primjer ne možete trčati, možda možete otići u neki fitnes centar, te tamo raditi neke stvari sa utezima – sve to je odlično za vaše tijelo – jači nego su mišići, manje će biti ozljeda na vašem tijelu! Ovdje nikako nemojte zaboraviti na pravilnu prehranu nakon treninga – jedino tako, će se vaše tijelo brzo regenerirati i već sljedeći dan biti spremno za nove napore!

Naravno, ako ste i vi jedan od onih, koji se cijele dane bave samo sa trčanjem, a fitnes vam se baš i ne sviđa, onda možete pod sebe staviti bicikl, te otići malo naokolo. To naravno dolazi u obzir samo, ako imate kakvu ozljedu, koja vam neće smetati, kad ćete se voziti – puno puta ljudi si na primjer ozlijede neke mišiće ili kosti, a mogu bez problema voziti se biciklom – za sve to potrebno je razmišljanje i volja – ako sve to imate, onda će se uvijek naći neko rješenje, da ne ležite doma na kauču, već da i u onim slabim danima napravite što više za sebe, kako bih ostali u formi – jedino kad ste u dobroj formi, zdravi ste i osjećate se super, a to je jako važno u životu!