Arhiva oznaka: trekking bicikli

Brzina i robusnost u jednom biciklu

Trekking bicikli su bicikli koji svojim izgledom i performansama ujedinjuju brzinu cestovnih bicikala i robusnost brdskih bicikala zbog čega su pogodni za svakodnevnu gradsku vožnju, ali i za vožnju u prirodi, čak i po nešto zahtjevnijim stazama.
Pri odabiru trekking bicikala važno je znati da postoji više vrsta – od jako brzih sportskih cestovnih bicikala s ravnim volanom do gradskih modela koji su namijenjeni svakodnevnoj cestovnoj vožnji u svim vremenskim prilikama i okolnostima.

Fitness trekking bicikli

Kupnja fitness trekking bicikla odličan je izbor za održavanje kondicije, vikend vožnju izvan grada ili brzu gradsku vožnju. Za razliku od klasičnih cestovnih, fitness trekking bicikli vozaču pružaju udobnosti i uspravniji položaj tijela pa su dugotrajne vožnje ugodnije i sporije. Također, uspravniji položaj pruža vozaču i bolji pregled prometa što je vrlo važno za snalaženje u prometu i održavanje prometne sigurnosti.
Ravan volan ovakvog modela omogućuje i jednostavniji pristup ručicama kočnica. Ova vrsta ima aluminijski okvir koji spaja malu težinu i krutost, a prijenosni omjeri su klasično cestovni uz mogućnost dodavanja veće kazete na stražnjem kotaču radi lakšeg uspinjanja. Kočnice su većinom hidrauličke što je zapravo i najbolje rješenje. Od dodatne opreme je moguće instalirati blatobrane, nosače tereta ili neku drugu dodatnu opremu koja će vam omogućiti nošenje rezervne odjeće, vjetrove i zaštitu od blata.

Posebnosti ženskog trekking bicikla

Kao i kod drugih kategorija ženskih bicikala, i kod trekking bicikala ženski model je svojim oblikom i krojem sjedala, okvira i volana prilagođen ženama. Takva prilagodba je vrlo važna za one žene koje imaju proporcionalno duže noge od muškaraca, a kako bi im se osigurao udobniji položaj na biciklu, uz volan koji odgovara širini ramena i sjedalima odgovarajućeg oblika i mekoće.
Osim vidljivih razlika u obliku, ženski trekking bicikli se od muških zapravo najviše razlikuju po položenijem kutu vilice i uspravnijoj cijevi ispod sjedala koja omogućuje nužno skraćivanje okvira.

Več -> https://www.hervis.hr/store/Svi-sportovi/Biciklizam/Bicikli/Treking-bicikli/c/4_rad_fahrraeder_trekkingbikes

 

trekking bicikli