Uvijek kupite nešto veći broj gojzerica

Imate li nekog prijatelja koji voli često planinariti ili šetati po prirodi te ako ga pitate kakvu vrstu obuće bi vam preporučio, vjerojatno će to biti gojzerice. Naime, gojzerice spadaju u namjensku vrstu obuće koja je iznimno pogodna za hod po neravnim terenima. S jedne strane će vam u njima biti vrlo ugodne duže šetnje, a s druge strane će štititi vaša stopala od mogućih ozljeda. No, prilikom kupovine morate posebnu pažnju posvetiti odabiru pravilne veličine.

Pripazite kod kupnje

Upravo zbog zahtjevnog terena na kojem ćete koristiti gojzerice, vrlo je bitno kupiti odgovarajuću veličinu. A to je uglavnom jedan broj veći od onoga koji inače nosite. Naime, kada u trgovini isprobate gojzerice, bitno je da vam niti jedan prst ne dodiruje vrh. Stopala u gojzericama moraju imati mjesta da se mogu lagano pomicati. To je iznimno bitno prilikom hoda po nizbrdici. Tada je najveći pritisak na prstima. Ako stopala nemaju dovoljno mjesta, hod po nizbrdici će biti vrlo neugodno iskustvo.

Raznolikost cijena

Pogledate li ponudu gojzerica u trgovinama, vidjet ćete velike razlike u rasponu cijena. No, ovdje itekako vrijedi ona stara izreka „koliko para, toliko muzike“. Naime, oni najjeftiniji modeli često su izrađeni od nešto slabijih materijala pa je upitno koliko će stvarno zaštititi vaša stopala. S druge strane, oni najskupljiji modeli često predstavljaju i mnoge tehnološke inovacije kakve nećete pronaći kod drugih. No, ako ste po prvi puta ušli u trgovinu sa željom da kupite gojzerice, vjerojatno će najbolji izbor biti neki modeli u srednjem rasponu cijena. Oni će biti odlični za početak, a kasnije, ako se odlučite ozbiljnije baviti planinarenjem, tada ćete vjerojatno početi razmišljati o kupovini nekog od skupljih modela.

Gojzerice se mogu kupiti u raznim trgovinama s obućom, ali preporuka je da ih potražite u nekoj specijaliziranoj trgovini kako biste po potrebi mogli od prodavača dobiti i stručni savjet. Provjerite ponudbo na web stranici https://www.hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.