Uživajte u treningu uz dobre naočale za plivanje

Ako uživate u plivanju, bilo u bazenu ili pak u moru ili jezeru, vjerojatno ste razmišljali o nabavci naočala za plivanje. Morska sol i bazenski klor mogu biti veoma nadražujući za oči, pa su naočale za plivanje neophodan dio opreme za plivanje. Tražite li nove naočale za plivanje, prije svega morate obratiti pozornost na njihovu kvalitetu, ali i pristajanje vašem licu, kako biste u vodenom treningu mogli uživati bez brige.

Za rekreativce i profesionalce

Naočale za plivanje mogu se pronaći u gotovo svim trgovinama dolaskom ljeta. Ipak, bavite li se nešto ozbiljnije plivanjem, onda znate kako kupovina onih koje će vam uistinu pristajati i trajati duže vrijeme nije baš jednostavna. Postoji nekoliko vrsta koje se najviše razlikuju po veličini i obliku, no također vam nude i neke dodatne pogodnosti s obzirom na vrstu plivanja kojom se bavite. Naočale za plivanje za trening i utrke namijenjene su ponajviše ozbiljnim plivačima, pa se svojom cijenom vjerojatno neće svidjeti svima. Ipak, čak i osnovne naočale za plivanje namijenjene rekreativcima i one manje, dječje naočale, mogu vam biti dovoljne za početak. Njih je ujedno lakše i pronaći, tijekom cijele godine u trgovinama sportske opreme, gdje ih najčešće odmah možete i isprobati.

Dodatci koji pomažu

Iako naočale za plivanje možete kupiti bilo gdje, važno je da prije kupovine obratite pozornost na sve što vam odabrani model može ponuditi. Prije svega, kvalitetan remen s podesivom kopčom veoma je bitan – nekvalitetni materijali brzo mogu reagirati sa soli i klorom iz vode i izgubiti svoju elastičnost. Nadalje, udoban nastavak za nos također je bitan, kako vas naočale ne bi pritiskale za vrijeme nošenja. Na kraju, obratite pozornost i na leće. UV zaštita dobro će vam doći ako plivate na otvorenom, a premazi protiv zamagljivanja osigurat će da vaše naočale za plivanje uvijek budu spremne za trening!  Odaberite ih ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.