Mjesečni arhivi: rujan 2013.

Novosti vezane za Adidas shop

Virtualni zid

Virtualni zid? Kako je internet postao toliko popularan što se tiče kupovine, Adidas shop je nešto posebno napravio i za svoje realne prodavnice. Naime, Adidas je u svojoj prodavnici u Londonu, napravio virtualni zid, prvi takav koji se koristi za patike. Ovaj zid omogućava potrošačima da svojim prstima klikću na modele i saznaju nešto više o patikama koje kupuju. Mogu ih zumirati, gledati iz različitih uglova, a mogu čak i gledati komentare o njima na Twitter-u. Naravno, čitav prikaz je u 3D formatu. Ovakav zid se pokazao i kao odličan marketinški poduhvat, jer je primamio mnoge potrošače baš u Adidas shop.

Adidas smanjuje ponudu?

Jedna od novijih vesti vezanih za Adidas jeste i ta da imaju plan da smanje asortiman koji se nudi u Adidas shop-u. Naime, Adidas kompanija je u prošloj godina znatno povećala svoj profit, a planira i da uskoro pretekne Nike kompaniju, koja je na prvom mestu po profitu. U Adidasu kažu da prosto imaju previše proizvoda (skoro od četrdeset sedam hiljada).

Osim toga, ova godina je nekako godina sporta, ne samo zbog Olimpijskih igara, već i zbog Evropskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u dve zemlje: u Poljskoj i u Ukrajini. To sigurno daje prostora mnogim proizvođačima sportske opreme da naprave profit i dobru reklamu, jer ove sportske događaje prati više ljudi.

Kratke hlače

Kratke hlače za kupanje

Vrućina i ljeto, to su odlični uvjeti za kupanje u moru ili u nekim bazenima, da se naša tijela malo ohlade. A kad već idete negdje na kupanje, onda vam svakako trebaju i lijepe, udobne i moderne kratke hlače, u kojima čete moči šetati uz bazene, spuštati se po toboganima ili biti glavni frajer negdje na plaži uz more, kad čete se sunčati. Kratke hlače za kupanje svakako možete kupiti svugdje i od različitih proizvođača, ali potrebno je znati, da su rijetki oni, koji proizvode stvarno kvalitetne hlače iz dobrih materijala, koje će izdržati skakanje u vodu, sjedenje na suncu i kamenju, te sve ostale stvari, kojima ste izloženi uz vodu.

Među onima, koji u zadnjim godinama izrađuju stvarno dobre stvari, svakako su tvrtke kao što su Nike, Adidas, Speedo i još neki drugi i u njihovim kratkim hlačama uvijek i svugdje izgledati čete moderni i lijepi. Lijepe boje, kvalitetni materijali i udobnost, sve to čete dobiti u kratkim hlačama za kupanje, ako čete ih kupiti u nekim velikim trgovinama, gdje uvijek dobro prate trendove i na kraju krajeva takve proizvode onda stavljaju na svoje police, gdje ih onda vi potražite i kupite, te odnesete na ljetovanje uz more, gdje čete uživati, sunčati se i kupati.

Kratke hlače, koje ste kupili, svakako neka budu takve, da će vam se sviđati, ali što je još bitnije je to, da su napravljene od materijala, koji se brzo suši. Kad skočite u vodu i nakon toga izađete iz nje, vrlo je bitno, da se vaše kratke hlače osuše u nekoliko minuta, i vi ste odmah spremni, da otiđete sa svojim prijateljima u neku gostionu na hladno piče ili u skrajnjem primjeru sjednete u auto i odvezete se kući. Baš zbog svega toga kupajte se u hlačama, koje su napravljene isključivo za kupanje, jer kupanje u njima bit će mnogo bolje, sunčanje na plaži još udobnije i vaš dopust svakako mnogo zabavniji.

Adidas climacool

Adidas patike za trčanje

Mnogi se pitaju kako odabrati prave patike za trčanje. Jer, složićete se, ipak nije isto trčati na primer u patikama koje su potpuno ravne, i u onima koje imaju dobar đon. Šta Adidas kompanija nudi na ovom polju?

AdiZero

AdiZero su novije Adidas patike za trčanje, koje su jednostavnog dizajna, a prave se za žene, muškarce, i za decu. Oni koji su probali da trče u ovim patikama uglavnom imaju pozitivne kritike, dizajn i lakoća trčanja se posebno hvale, mada ima i zamerki. Različiti ljudi nalaze različite zamerke, a jedna od njih je i ta da previše kratko traju. Ipak, to je ocena samo jednog čoveka. Ostali ih uglavnom hvale. Inače, ove patike imaju ugrađenu i AdiPRENE tehnologiju, koja zapravo štedi vašu energiju pri trčanju, olakšava podizanje stopala. Ona se inače ugrađuje u neke Adidas patike za trčanje, ali je ima i u nekim drugim modelima.

Adidas Climacool

Adidas Climacool patike su još jedna vrsta novijih Adidas patika za trčanje. Ove patike pružaju dobar osećaj, jer sprečavaju da vam stopala budu vrela i znojava. Imaju ugrađenu neku vrstu ventilacije, koja uklanja znoj i daje vam osećaj svežine. Inače, sa ventilacijom danas se u Adidasu proizvode i majice, trenerke, i sl. Sa ovim patikama su uglavnom svi zadovoljni, jer zaista pružaju dobar osećaj.

Ovo nije sve u ponudi Adidasa što se tiče patika za trčanje, već samo najpoznatije, a koliko su Adidas patike za trčanje dobre za vas, to je već sami proverite.