Mjesečni arhivi: veljača 2017.

Tražite li kvalitetne tenisice, neka Salomon bude vaš prvi izbor

Tražite li kvalitetne tenisice, neka Salomon bude vaš prvi izbor
Salomon tenisice dio su ponude tvrtke Salomon Group, poznatije samo kao Salomon. Imaju nekoliko prepoznatljivih dijelova i izrađene su od vrlo kvalitetnih materijala.
Povijest tvrtke Salomon
Tvrtka Salomon osnovana je davne 1947. g. u Francuskoj. Od početka se tvrtka isticala s izradom vrlo kvalitetnih proizvoda što je dovelo do prodaje Adidasu 1997.g. putem vrlo unosnog ugovora. Pod njihovim vodstvom tvrtka nije ostvarila zadovoljavajuće poslovne rezultate pa ju je Adidas 2005.g. prodao tvrtci Amer Sports iz Finske.
Proizvodi
Salomon tenisice su svakako jedan od najpoznatijih proizvoda. Moguće ih je kupiti u mnogim trgovinama diljem svijeta. Dostupno je mnogo različitih modela ovih tenisica za različite namjene, poput trčanja, planinarenja, itd.
Osim tenisica, tvrtka proizvodi i još brojne druge odjevne predmete i obuću. Tako je u njihovoj ponudi moguće pronaći vrlo kvalitetne jakne, hlače, rukavice, kape i slične dodatke. Isto tako, nude i veliki izbor razne opreme, kao što su ruksaci, kacige, naočale. Imaju i posebni zimski program pa se u njihovim trgovinama možete potpuno opremiti za zimske sportove kupovinom skija, štapova i svih ostalih skijaških rekvizita.
Gdje kupiti Salomon proizvode?
Salomon proizvodi dostupni su u mnogo lokalnih trgovina diljem svijeta. U nekim državama postoje specijalizirani zastupnici ove robne marke i oni nude najveći izbor. Ukoliko pak u vašoj državi nema njihovog specijaliziranog dućana, vrlo vjerojatno ćete njihove proizvode moći pronaći u nekim trgovinama sa sportskom opremom. Salomon tenisice kao i brojne druge proizvode moguće je naručiti i putem njihove internetske trgovine. Tamo možete detaljno pregledati cijelu ponudu te saznati i mnoge detaljne informacije o svakom proizvodu, uključujući materijale od kojih su izrađeni. Naručujete li proizvode direktno putem njihove internetske trgovine, obratite pažnju na troškove dostave kao i na eventualne troškove povezane s porezom u vašoj državi. Jer iako ponekad cijene u internetskoj trgovini djeluju puno niže, ukupni troškovi ponekad premaše iznos koji biste za njih izdvojili u lokalnoj trgovini.

http://www.hervis.hr/store/Brendovi/Salomon/1_130

Helly Hansen je vrlo cijenjeno ime u svijetu odjeće

Danas u svijetu ima jako mnogo proizvođača odjeće i obuće. Neki su se s vremenom istaknuli svojom iznimnom kvalitetom, neki s prepoznatljivim i i inovativnim dizajnom. Jedna od tvrtki koja se gotovo uvijek spominje u kontekstu vrlo uspješnog brenda je i Helly Hansen.

Povijest

Tvrtka je nastala u Norveškoj i osnovali su je Helly Hansen i njegova žena Margrethe davne 1877.g. Helly Hansen bio je kapetan broda i u to doba uvjeti na moru bili su vrlo teški i nije bilo dobre odjeće koja bi ljude propisno mogla zaštititi od velikih udara vjetra i kiše. Helly Hansen i njegova žena krenuli su s istraživanjem materijala koji bi bilo pogodni za takve ekstremne vremenske uvjete i došli do zadovoljavajućeg rješenja. Naime, otkrili su da namakanjem grube tkanine u lanenom ulju, tkanina poprima odlična vodootprona svojstva, a u isto vrijeme postane dovoljno mekana za izradu kvalitetne odjeće. Na temelju toga nastale su prve jakne i hlače koje su bile odlično prihvaćene i to je bio pokazatelj supružnicima da nastave dalje istraživati i proizvoditi još kvalitetnije komade odjeće.
Helly Hansen oprema danas je vrlo cijenjena među mnogim profesionalcima koji se bave skijanjem, planinarenjem, jedrenjem i sličnim aktivnostima koje zahtijevaju vrlo kvalitetnu odjeću. Njihova skijaška odjeća je posebno popularna i koristi se za iznajmljivanje u mnoštvu skijaških centara diljem svijeta upravo zbog svoje kvalitete i dugotrajnosti.

Nova revolucionarna tehnologija

Helly Hansen je dugi niz godina proizvodio vrlo kvalitetne proizvode temeljene na istoj ili vrlo sličnoj tehnologiji. No, prava revolucija koja je utjecala na daljnji tijek proizvodnje dogodila se 1949.g. Riječ je o korištenju tzv. „Helox“ tkanine koja je bila jeftina za proizvodnju, a s druge strane imala još bolja vodonepropusna svojstva te se počela koristiti za jakne i kapute. Brojni kupci brzo su uočili razliku u kvaliteti u odnosu na stare modele te je prodaja išla toliko dobro da se proizvodilo i prodavalo oko 30 000 komada svaki mjesec.

www.tenisice.hr/Helly-Hansen/

Slovenija nudi brojne prirodne ljepote

Slovenija je država na jugu srednje Europe. Graniči sa četiri države. Na istoku i jugu graniči s Hrvatskom, na sjeveru s Austrijom te na sjeveroistoku s Mađarskom. Klima je umjerena jer se miješaju alpska, sredozemna i kontinentalna.

Prirodne ljepote

Slovenija ima brojne prirodne ljepote koje dolaze posjetiti turisti iz svih krajeva svijeta. Za ljubitelje planina i planinarenja, u sjeverozapadnom dijelu nalaze se Alpe, veliki planinski masiv s najvišim vrhom Triglavom na 2864m. Slovenija je poznata i kao odlična destinacija za speleologe koji vole istraživati špilje i pećine. U pokrajini Kras nalaze se dvije veličanstvene pećine, Postojnska jama i Škocjanske jame. One su nastale u potpunosti prirodnim putem, odnosno nastale su prodiranjem podzemnih voda kroz stijene.

Poznata je izreka da su šume pluća Zemlje. Ta izreka se može itekako primijeniti na Sloveniju budući da je više od polovice površine prekrivenom šumom. Najveće zaštićeno područje u Sloveniji zauzima nacionalni park Triglav. To je jedini nacionalni park i zbog toga u njemu važi posebni režim zaštite kako se ne bi ugrozile njegove prirodne ljepote. Cijelim parkom dominira velika raznolikost flore i faune. Ovo područje krase i brojni slapovi jer u tom području se rijeka Soča ulijeva u Jadransko more i rijeka Sava se ulijeva u Dunav. Jedno od najposjećenijih mjesta u ovom nacionalnom parku je Bohinjsko jezero koje je ujedno i najveće. Oko jezera je moguće šetati te istovremeno uživati u prekrasnim prirodnim ljepota koje Slovenija nudi.

Uz Bohinjsko jezero, još jedno jezero je vrlo popularno, a riječ je o Bledskom jezeru. Jezero je okruženo šumama i planinama, a nudi još neke zanimljivosti. Na sredini jezera nalazi se jedini prirodni otok u Sloveniji, Bled, na kojem dominira crkva Marijinog Uzašašća izgrađena u 15. stoljeću. Šetnjom oko jezera i dolaskom do sjeverne obale, doći ćete do prekrasnog dvorca sagrađenog u srednjem vijeku.

http://www.rogla.eu/hr/

Budite još učinkovitiji korištenjem aplikacije za trčanje

Budući da danas jako mnogo ljudi posjeduje i konstantno koristi pametni telefon, ne čudi postojanje različitih zanimljivih aplikacija koje olakšavaju i unapređuju brojne aktivnosti. Aplikacija za trčanje je definitivno jedna od njih. Volite li fizičke aktivnosti, a pogotovo trčanje, aplikacija za trčanje će vam biti od odlične koristi.

Zašto koristiti aplikacije za trčanje?

Ovo je pitanje koje si postavljaju mnogi koji dosad nisu imali prilike isprobati neku aplikaciju za trčanje. Naravno da se može trčati i bez nje, ali njenim korištenjem dobiti ćete bolji uvid u vaše fizičko stanje te prijedloge kako da to stanje poboljšate. Zato ne čudi što većina onih koji se ipak odluče isprobati neku od aplikacija za trčanje, više niti ne pomišljaju na trčanje bez njenog korištenja.

Mogućnosti

Danas ima veliki broj aplikacija za trčanje koje možete odabrati. Uglavnom, sve one pružaju neke osnovne mogućnosti, dok svaka pojedina nudi još poneke posebne dodatke koje druge nemaju. Tako ćete gotovo u svakoj pronaći mjerač pređenih kilometara, mjerač broja koraka, prikaz ruta koje ste prošli, mogućnost dijeljenja rute s prijateljima i slično.

Dodatna oprema

Za one koji žele izvući maksimum iz svog treninga, uz korištenje neke od aplikacija preporuča se korištenje i dodatne opreme koja se može kupiti i povezati s aplikacijom. Tako se može kupiti pojas koji se postavlja na tijelo i koji će točno izmjeriti vaše otkucaje srca, a vrlo popularni su i satovi koji pokazuju vaš puls, kalorije i slično. Sva ta dodatna oprema može se povezati s aplikacijom za trčanje nakon ćega će se ti podaci obraditi pa ćete dobiti detaljnu analizu vašeg fizičkog stanja. Osim same analize aplikacija za trčanje će vam na temelju toga dati prijedloge o tome kako da poboljšate učinkovitost vašeg idućeg treniga. Na taj način ćete dugoročno s puno manje napora postizati puno bolje rezultate.

http://www.hervis.hr/store/Obu%C4%87a/Obu%C4%87a-za-tr%C4%8Danje/c/2_laufschuhe

Slovenija nudi veliki izbor skijališta

Skijanje je jedna od stvari koju prakticira sve više ljudi. Mnogi koji su se jednom okušali u skijanju, zavole ga toliko da odmah planiraju skijaški odmor već sljedeće godine. Skijanje u Sloveniji vrlo je popularno, pogotovo među skijašima iz Hrvatske jer već nakon nekoliko sati vožnje automobilom mogu biti u jednom od skijališta. A količina odlično opremljenih skijališta za jednu od manjih zemalja poput Slovenije je vrlo impresivna.

Rogla

Za sve koji prvi put planiraju skijanje u Sloveniji, Rogla često predstavlja jednu od prvih destinacija za odabir. Mnogima je prvi izbor zbog lakoće dolaska, odnosno do samog vrha i ulaza je moguće doći automobilom. Osim samih skijaških mogućnosti, u sklopu ovog centra nude se i razne wellness usluge pa tijekom dana možete uživati na snijegu, a navečer se opustiti u toplini neke saune.
Ima mnoštvo uređenih staza koje se lako obilaze pomoću čak 11 žičara. Za najmlađe se tu nalazi zabavni park te skijaški vrtić.

Vogel

Vogel se nalazi unutar nacionalnog parka Triglav na nadmorskoj visini između 1500 m i 1800 m. Ima 19km uređenih skijaških staza. Do ovog skijališta nije moguće doći automobilom, već se do nje dolazi stajaćom gondolom iz mjesta Ukanc. Smještaj je moguć u hotelu koji se nalazi uz samo skijalište.

Kranjska Gora

Ovaj skijaški centar nalazi se na nadmorskoj visini između 800 m i 1215 m. Nudi oko 20 km uređenih skijaških staza. Kranjska Gora poznate je i po održavanju svjetskog kupa u skijanju kao i po održavanju natjecanja u skijaškim skokovima.

Golte

Golte postaje sve popularnije skijaško odredište jer osim lijepih staza nudi i razne druge sadržaje poput skijaške škole, wellness centra, brojnih ugostiteljskih objekata i ostalog. Ima 12 km uređenih staza i smješteno je na nadmorskoj visini između 1100 m i 1600 m. Golte je vrlo popularno odredište za skijanje u Sloveniji među Hrvatima zbog blizine.

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje