Mjesečni arhivi: travanj 2017.

Pronađite svoje najbolje toplice u Sloveniji

Sve je više onih koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi u toplicama. Toplice pružaju mnogo zabave za sve generacije, a u njima se može uživati i ljeti i zimi. Naravno, mnogi ih prefiraju upravo ljeti jer toplice, odnosno kupanje u bazenima, predstavlja odličan način za osvježenje u vrućim ljetnim mjesecima. U Sloveniji se može pronaći nekoliko različitih toplica i svatko će pronaći one idealne, odnosno one koje će nazivati najboljim toplicama u Sloveniji.

Bazeni

Bazeni su mnogima glavni kriterij pri odabiru najboljih toplica u Sloveniji. Što je više raznolikih bazena, to će toplice biti zanimljivije. Za one koji dolaze s djecom, što više bazena prilagođenih djeci će biti pravi mamac. A za one koji vole uživati u raznim adrenalinskim aktivnostima, najbolje toplice u Sloveniji će biti one s mnoštvom bazena s toboganima.
Današnje toplice u Sloveniji itekako slijede trendove te se u njima mogu pronaći stvarno raznoliki bazeni. Nekad su se toplice uglavnom sastojale od svega nekoliko bazena, uglavnom pravilnog oblika, a jedina razlika među njima je bila dubina. Od svega toga, bazeni danas su slični samo po različitim dubinama. Tako postoje vrlo plitki bazeni prilagođeni djeci pa sve do onih dubokih za plivače. Također, u nekim bazenima se dubina postepeno mijenja, odnosno na jednom kraju bazena će biti vrlo plitko, a hodajući prema drugom kraju bazena će dubina postepeno biti sve veća.
Od ostalih zanimljivih bazena, nekima će najbolje toplice u Sloveniji biti one koje imaju bazene s valovima ili tzv. spore rijeke. Bazeni s valovima su posebna vrsta bazena koji pomoću posebnih motora uzburkavaju vodu, odnosno stvaraju osjećaj valova. Spora rijeka je posebna vrsta kružnog bazena kroz koji voda polako protječe. Na taj način se simulira strujanje rijeke te ukoliko sjednete ili legnete na neki od dostupnih plutala, lagano ćete plutati u krug.

https://www.terme-zrece.eu/hr/paketi

Uživajte u vožnji po biciklističkim stazama

Sve je više onih koji žele svoje slobodno vrijeme provesti vozeći bicikl. Neki bicikl voze gotovo svakodnevno, neki samo ponekad. A mnogo je i onih koji toliko vole vožnju biciklom da bicikl voze sa sobom na odmor ili na odmoru iznajmljuju bicikl. A za ugodnu i sigurnu vožnju, uvijek odabiru biciklističke staze, ako ih pronađu na odredištu.

Važnost biciklističkih staza

Biciklističke staze u gradovima i okolicima osiguravaju biciklistima nesmetano kretanje. Pri vožnji biciklstičkim stazama, biciklisti ne ugrožavaju ostale sudionike te su i oni sami sigurniji. Do prije nekoliko godina, mnogi gradovi nisu imali sluha za bicikliste te je bilo vrlo malo biciklističkih staza. No, sve veći pritisak biciklista te sve više turista koje zanima taj oblik rekreacije, dovele su do drastičnog povećanja broja biciklističkih staza. Danas tako u brojnim gradovima postoji jako mnogo biciklističkih staza po kojima se biciklisti mogu sigurno voziti, a posebni užitak su biciklističke staze izvan gradova. Riječ je o bicikističkim stazama po prirodi, nerijetko oko raznih izletišta. Vožnja po njima pruža prekrasan pogled na okoliš, a u isto vrijeme možete biti sigurni da se nećete izgubiti, ako pratite biciklističku stazu.

Označavanje biciklističkih staza

Biciklističke staze u gradovima uglavnom su obojane nekom bojom i prolaze uz samu cestu ili po nogostupu. Kako bi biciklisti bili sigurni, pješaci i vozači automobila bi morali obratiti posebnu pažnju na postojanje biciklističke staze. U slučaju da biciklistička staza prolaza nogostupom, u većini slučajeva se radi o samo jednom dijelu. Pješaci bi morali hodati onom stranom koja nije namijenjena za biciklističku stazu. Nažalost, to često nije slučaj pa pješaci hodaju i po biciklističkoj stazi te ih biciklisti moraju izbjegavati. Kada je riječ o vozačima automobila, oni moraju biti svjesni činjenice da su i biciklisti sudionici u prometu te da i za njih vrijede prometna pravila, odnosno da ih vozači moraju propustiti kada to nalažu prometna pravila.

https://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/ljeti/biciklizam/biciklisticke-staze

Vizija tvrke Converse se dosta mijenjala kroz povijest

Tvrka Converse je jedna od tvrtki s obućom i odjećom čija vizija se dosta mijenjala kroz povijest. Najveći razlog tome su brojni problemi u koje je tvrtka zapala te prodaja drugim tvrtkama kako bi se spasila.

Osnivanje tvrtke

Tvrtka Converse osnovana je 1908.g. u SAD-u, u gradu Maidenu, a ime je dobila po njegovu osnivaču, Marquis Mills Conversu. Prvotni proizvodi ove tvrtke bile su gumene cipele, a prve tenisice izašle su iz tvornice 1915.g. i bile su to tenisice za tenis. One su se počele dobro prodavati pa je tvrtka svoj fokus okrenula prema tenisicama i već dvije godine kasnije, na tržište je izašao danas njihov najprepoznatljiviji model, All-Star. To su bile tenisice za košarku koje su jako brzo stekle gotovo kultni status među košarkašima.

Početkom Drugog svjetskog rata, Converse je krenuo s proizvodnjom obuće za vojsku. Zbog jako velikog broja vojnika te zbog odlične kvalitete, obuća se odlično prodavala. Tvrtka je nastavila s dobrim poslovanjem sve do kraja 90-ih godina. Bilo je to vrijeme velike ekonomske krize koja je poharala i tržište odjeće i obuće. Converse nije bio izuzetak i tvrtka je potpuno propala te objavila bankrot 2001.g.

Nova vizija

Prije kraha ove velike tvrtke, proizvodnja i prodaja su išli odlično pa je bilo za očekivati da će biti zainteresiranih tvrtki za kupnju ove posrnule tvrtke. Već 3 mjeseca kasnije, Converse je kupila tvrtka Footwear Acquisitions. Pod njihovim vodstvom tvrtka ipak nije dala zadovoljavajuće rezultate. Proizvodnja se nastavila, ali prodajni rezultati nisu bili dovoljno uspješni da opravdaju veliko ulaganje tvrtke Footwear Acquisitions. Zbog toga su je 2003.g. prodali tvrtki Nike. Vizija tvrtke je time ponovo promijenjena i ovaj put na bolje. Nike je inzistirao da se krene s ponovnom proizvodnjom njihovog najpoznatijeg modela tenisica, All-Star. Prodaja je opet odlično krenula i Converse se tim potezom vratio na stazu stare slave.

https://www.tenisice.hr/Converse-Allstar/

Pronađite idealne tenisice za svaku namjenu

Tenisice su jedan od komada obuće dostupne za različite namjene. Ako ste sportaš, u trgovinama možete pronaći tenisice prilagođene raznim sportovima. Izuzetno je bitno kupiti odgovarajuće tenisice jer ćete na taj način moći postići bolje rezultate, a i biti ćete sigurniji od mogućih ozljeda.

Tenisice za sport

Uđete li u neku trgovinu specijaliziranu za tenisice, uočit ćete veliki izbor različitih modela namijenjenih određenim sportovima. Najveći dio često zauzimaju tenisice za nogomet, košarku i tenis jer su ta tri sporta vrlo popularna. Tenisice za nogomet se razlikuju ovisno o podlozi na kojoj se igra nogomet pa ćete odabirom odgovarajućih tenisica i na taj način steći određenu prednost pred drugima. Tenisice za košarku imaju povišeni stražnji dio kako bi bolje štitile zglob. Tenisice namijenjene tenisačima moraju također biti vrlo čvrstog dizajna jer tenisači se moraju jako brzo kretati i često mijenjati smjer kretanja. Zato njihove tenisice moraju savršeno pristajati kako ne bi došlo do ozljeda.
Bavite li se i nekim manje poznatim sportom, vrlo je vjerojatno da ćete pronaći i odgovarajuće modele tenisica za vas. Izbor možda neće biti tako velik kao u slučaju popularnijih sportova, ali biti će dovoljno modela za dobar izbor.

Tenisice za svakodnevno nošenje

Najveći izbor tenisica u trgovinama su one namijenjene za svakodnevno nošenje. Razlikuju se uglavnom jesu li namijenjene za nošenje za toplije ili hladnije vrijeme. One namijenjene za toplije vrijeme su izrađene od laganijih materijala te su prozračne kako bi se noge što manje znojile. Tenisice za hladnije vrijeme su nešto teže jer se rade od materijala kojima je cilj ugrijati nogu.
Ponuda u trgovinama uglavnom prati godišnja doba. Tako ćete u proljeće u trgovinama pronaći veliki izbor tenisica namijenjenih toplijem vremenu, dok će modeli za hladnije vrijeme biti u manjini. Na jesen je situacija bitno drugačija i imat ćete veliki izbor tenisica za hladnije vrijeme.

https://www.hervis.hr/store/Obu%C4%87a/c/1_schuhe