Mjesečni arhivi: veljača 2018.

Trek bicikli se ističu kvalitetom i raznolikošću

Ako razmišljate o kupnji novoga bicikla i niste sigurni koji brend odabrati, važno je da vodite računa o nekoliko stvari. Prva je da morate znati točno kakav bicikl želite, odnosno, za što ćete ga koristiti. Zatim treba odrediti točan budžet koji možete potrošiti na svoj novi bicikl jer htjeli mi to priznati ili ne, financije su te koje nam većim dijelom diktiraju odluku. Treće je da morate znati da je cijena najčešće dobar pokazatelj kvalitete. S time, da se uvijek može naći nešto povoljnije čak i kada je riječ o poznatom brendu kao što su Trek bicikli.

Velika ponuda Trek bicikala

Ono što Trek bicikle čini posebnima zasigurno je velika ponuda bicikala. Samo klikom na njihovu web stranicu otkrit ćete više od 120 modela bicikala. Dobro je imati veliki izbor, ali ponekad nas sve to može preplaviti i onemogućiti nas da donesemo odluku što zapravo želimo. Trek web stranica nudi veliki izvor informacija i ne samo o modelima bicikala koje ima u ponudi, već o biciklizmu općenito i sve te informacije mogu vam pomoći prilikom kupnje.

Trek bicikli podijeljeni su u nekoliko kategorija. Marlin, X-Caliber, Roscoe, Provalibar i Stache modeli su kojima se Trek može pohvaliti. Svaki od ovih modela ima svoje posebnosti i po nečemu se razlikuje, ali svi predstavljaju Trek kvalitetu, izdržljivost i poseban dizajn

Pet različitih modela

Svaki od pet različitih Trek modela bicikala ima i svoje podkategorije te se tako poznati Trek bicikli Marlin mogu pohvaliti sa modelima Marlin 4, 5, 6 i 7. Razlika se odmah vidi i u cijeni, a što je model noviji, to je i skuplji. Svi Trek bicikli imaju okvir od aluminija i iznad prosječnu kvalitetu izrade. Svaki od tih modela namijenjen je za određenu upotrebu, za specifičan teren i ima svoje prednosti, ali i poneke nedostatke. Svaki noviji model je skuplji, ali je unaprijeđen po pitanju kvalitete i dizajna. Odabirom kupnje Trek bicikala jednostavno ne možete pogriješiti. Ovdje prevjerite ponudu trek biciklov.

Dječji bicikli prilagođeni za djecu od najranije dobi

Kupnja dječjeg bicikla velik je korak za svako dijete. Roditelji na prvo mjesto uvijek stavljaju sigurnost samog modela, bez obzira je li to dječji brdski bicikl ili su to dječji bicikli za svakodnevnu vožnju i razonodu. Zatim na red dolazi cijena koja također može uvelike varirati te je određuje kvaliteta materijala i izrade. Srećom, u trgovinama se često mogu pronaći natpisi poput dječji bicikli akcija, odnosno ponuda dječjih bicikala sa sniženom cijenom.

Zabrinutost roditelja više nije potrebna

Mnogi roditelji u strahu da se njihovo dijete ne ozljedi odgađaju učenje vožnje bicikla dok dijete malo ne naraste. Ili smatraju da je dječji brdski bicikl za dijete iznimno opasan. Naravno, ovaj model nije prikladan za učenje vožnje bicikla, odnosno, predviđen je za dijete koje je vožnju već svladalo, ali brdski dječji bicikli nikako nisu opasni. Za određene terene, zapravo su idealni i čuvaju dječju sigurnost za vrijeme vožnje.

Dječji bicikli bez pedala

Dječji bicikli bez pedala su modeli na dva kotača koji uče malo dijete kako održavati ravnotežu na dva kotača. Dob djeteta koja je prikladna za ovaj model je od 18 mjeseci na dalje. Što je dijete mlađe, lakše će održavati ravnotežu te brže naučiti voziti bicikl. Još važnije, ne postoji strah od pada te oni vrlo brzo nauče skočiti na svoj bicikl bez pedala te se zaustaviti. Dječji bicikli bez pedala zamjena su za pomoćne kotače, odnosno imaju istu funkciju kao pomoćni kotači, ali su njegova naprednija verzija koja puno brže, efikasnije i sigurnije postiže rezultate.

Vještine naučene vožnjom dječjeg bicikla bez pedala djeca lako prenose na bicikle s pedalama i to u vrlo ranoj dobi. Već sa oko tri godine djeca su u stanju probati bicikl na dva kotača, bez pomoćnih kotača, prilagođen njihovoj veličini. Takva djeca nemaju problem sa ravnotežom na bilo kakvom terenu te ne znaju za strah kada su na svom biciklu.

Popularnost Ipanema sandala je svake godine sve veća

Sandale spadaju u kategoriju jednostavne obuće koja je predviđena za vrlo toplo vrijeme i sastoji se od donjeg dijela, džona koji se za stopalo pridržava s kožnatim ili u moderno doba, od nekog drugog materijala napravljenim, remenčićima. Njihova povijest je jako bogata i prve sandale sežu u rimsko doba. Iako ih navodno slavni Rimljani nisu izumili, oni su ti koji su sandale proslavili te su razvili njihov dizajn podižući ih na takvu razinu da se na ulicama Rima moglo svašta saznati o osobi samo po sandalama koje je nosila.

Ipanema – ime koje obilježava moderne sandale

Ipanema je tvrtka koja nam dolazi iz Brazila te su Ipanema sandale poznate po svuda u svijetu. Udobne su, lijepe te su napravljene tako kvalitetno da mnogi pojedinci ni ne razmišljaju o nošenju bilo kojih drugih sandala. Ipanema uvijek vodi brigu o svojim klijentima i prati moderne trendove te svake sezone uvodi novitete u svoju proizvodnju, kombinirajući stilovime, ali nikada ne izostave udobnost i kvalitetu.

Ono što je također tipično za Ipanema brend je nevjerovatna pozornost koja se posvećuje detaljima. Ipanema sandale privlače poglede, kombinirajući materijale i boje te šljokice i razne druge ukrase. Ali uvijek u ponudi imaju i decentnije modele za pojedince koji više vole standardni stil.

Ipanema je popularan brend i u Hrvatskoj

Kupci u Hrvatskoj također su vrlo brzo prepoznali Ipanema kvalitetu i visoki standard izrade. Ipanema sandale su preplavile sportske dućane u Hrvatskoj, ali se isto tako mogu naći u svim boljim prodavaonicama obuće te je razlika između Ipanema sandala i nekih drugih proizvođača očita na prvi pogled. Ako pak kao kupac niste zadovoljni ponudom u hrvatskim dućanima, uvijek se možete okrenuti Internet ponudi možete potražiti sve modele koja ova tvrtka nudi. Ipanema svojim imenom garantira udobnost, dizajn i kvalitetu sandala koju rijetko koja druga kompanija može ugroziti, a Ipanema sandale svakako spadaju i sam vrh njihove ponude. Provjerite ponudu sandal Ipanema na web stranici tenisice.hr.

Stand up paddle je uz dasku dio osnovne opreme za sup

Sup je vodeni sport koji uključuje dasku te koristi veslo za kretanje po vodi. Ovaj sport u posljednje vrijeme postao je iznimno popularan te pojedinci pokazuju sve veći interes, što se najviše vidi po sve češćoj kupnji opreme u sportskim dućanima.

Korisni savjeti za početnike

Prije nego što zgrabite svoju dasku i krenete u vodu prvi put, slijedite neka jednostavna pravila prilikom planiranja vaše sup pustolovine. Odaberite mirnu vodenu površinu poput jezera ili bare, koja je bez puno preprek. Potražite pješčanu plažu li neko drugo mjesto gdje možete gaziti u vodi kako bi se lako pomicali. Odaberite sunčan dan s malo vjetra te ako ruta koju ste odabrali zahtijeva da veslate prema vjetru, učinite to kada idete van iz vode, tako da možete dobiti poticaj od vjetra na putu natrag kada ste se već umorili. Također, bilo bi dobro da povedete i prijatelja, kako biste mogli držati jedan drugoga na oku. Planirajte veslati oko jedan sat prilikom svog prvog sup izleta kako se ne biste previše umorili i doživjeli nezgodu.

Sup je vodeni sport koji uključuje dasku te koristi veslo za kretanje po vodi.

Kako ustati na dasci

Imajte na umu da bilo koja vještina, pa tako i sup vještina, zahtijeva vježbanje te ćete napredovati samo ako ustrajete i ne predajete se. Postoje neke smjernice koje bi vam mogle pomoći na tom putu, ali na kraju sve je na vama. Za mnoge, najteži dio je ustajanje na dasci jer je održavanje ravnoteže za mnoge najteži dio, no nakon što se to savlada, drugi dijelovi idu nešto lakše. Kako biste ustali po prvi puta na svojoj dasci, uđite u vodu do koljena s vašom daskom pored vas, dovoljno duboko da peraje na dasci ne udaraju po dnu. Primite dasku s obje ruke te se popnite na dasku s koljenima otprilike na sredini daske. Ruke držite sa svake strane daske kako bi održali ravnotežu i jedno po jedno stopalo stavite na poziciju gdje su vam do sada bila koljena. Umjesto da se odjednom pokušate ustati, prvo izravnajte leđa i prsa, a koljena neka vam budu savijena. Zatim ispravite noge i pokušajte ustati. Dalje koristiti stand up paddle za kretanje. Provjerite ponudbo na stranici www.hervis.hr.

Uvijek kupite nešto veći broj gojzerica

Imate li nekog prijatelja koji voli često planinariti ili šetati po prirodi te ako ga pitate kakvu vrstu obuće bi vam preporučio, vjerojatno će to biti gojzerice. Naime, gojzerice spadaju u namjensku vrstu obuće koja je iznimno pogodna za hod po neravnim terenima. S jedne strane će vam u njima biti vrlo ugodne duže šetnje, a s druge strane će štititi vaša stopala od mogućih ozljeda. No, prilikom kupovine morate posebnu pažnju posvetiti odabiru pravilne veličine.

Pripazite kod kupnje

Upravo zbog zahtjevnog terena na kojem ćete koristiti gojzerice, vrlo je bitno kupiti odgovarajuću veličinu. A to je uglavnom jedan broj veći od onoga koji inače nosite. Naime, kada u trgovini isprobate gojzerice, bitno je da vam niti jedan prst ne dodiruje vrh. Stopala u gojzericama moraju imati mjesta da se mogu lagano pomicati. To je iznimno bitno prilikom hoda po nizbrdici. Tada je najveći pritisak na prstima. Ako stopala nemaju dovoljno mjesta, hod po nizbrdici će biti vrlo neugodno iskustvo.

Raznolikost cijena

Pogledate li ponudu gojzerica u trgovinama, vidjet ćete velike razlike u rasponu cijena. No, ovdje itekako vrijedi ona stara izreka „koliko para, toliko muzike“. Naime, oni najjeftiniji modeli često su izrađeni od nešto slabijih materijala pa je upitno koliko će stvarno zaštititi vaša stopala. S druge strane, oni najskupljiji modeli često predstavljaju i mnoge tehnološke inovacije kakve nećete pronaći kod drugih. No, ako ste po prvi puta ušli u trgovinu sa željom da kupite gojzerice, vjerojatno će najbolji izbor biti neki modeli u srednjem rasponu cijena. Oni će biti odlični za početak, a kasnije, ako se odlučite ozbiljnije baviti planinarenjem, tada ćete vjerojatno početi razmišljati o kupovini nekog od skupljih modela.

Gojzerice se mogu kupiti u raznim trgovinama s obućom, ali preporuka je da ih potražite u nekoj specijaliziranoj trgovini kako biste po potrebi mogli od prodavača dobiti i stručni savjet. Provjerite ponudbo na web stranici https://www.hervis.hr.

Tenisice za trčanje će zaštititi vaša stopala

Tenisice za trčanje jedan su od posebnih komada obuće koji baš svaki pojedinac sklon aktivnom stilu života ima u svom ormaru. Osim toga, za tenisice za trčanje se uvijek odvoji nešto više novca kako bi se osigurala udobnost prilikom trčanja te kako bi se zaštitil stopala od eventualnih ozljeda. Iako nikada nije stručno dokazana poveznica između ozljeda i neodgovarajućih tenisica za bavljenje trčanjem, oni koji se time bave tvrde da su dobre tenisice za trčanje ključne za sigurnost i udobnost.

tenisice za sport i trčanje.

Tenisice za trčanje, ali i svaku drugu prigodu

Ono što tenisice za trčanje čini posebnim je asocijacija koju imamo u glavi kada pomislimo na tenisice za trčanje. Samo ime predstavlja aktivan način života, disciplinu, snagu te zdravlje kojem svi težimo. Osim trčanjem, svoju kondiciju možemo postići na mnoge druge načine i bavljenjem mnogim drugim sportovima te za svaki od njih postoje tenisice koje su prilagođene upravo tom sportu. Mnogi proizvođači tenisica za trčanje, ali i za bavljenje drugim sportovima, obraćaju pozornost na potrebe pojedinaca koji se bave upravo tim sportom te uvijek teže tome da osiguraju što veću udobnost i sigurnost. Sukladno tome, tenisice za trčanje moraju biti dobre kvalitete kako biste izdržali napor te kako bi se spriječilo pretjerano umaranje stopala. One moraju povećati osjećaj stabilnosti i sigurnosti prilikom trčanja kako biste se mogli fokusirati isključivo na svoj sportski rezultat.

Pri kupnji je potreban oprez

Ako ste se odlučili na kupnju kvalitetnijih tenisica za trčanje i odvojili popriličan novčani iznos za to, tada je ključno da ne pogriješite i ne kupite jedan od mnogih lažnjaka koje se danas mogu pronaći na tržištu. Ta pojava ne samo da je štetna za vaša stopala, nego predstavlja i veliki gubitak i za proizvođača. Takvo kopiranje poznatijih brendova kažnjivo je djelo te su uvedene sve veće kontrole kako bi se to spriječilo.