Mjesečni arhivi: travanj 2018.

Quadro tv se često može uloviti na akciji

Pri kupnji novog televizora, često imate dvije mogućnosti. Možete ga kupiti u normalnoj ponudi, ali isto tako ga možete i kupiti na nekoj akciji. Oni kojima se žuri s kupnjom televizora, često nemaju vremena čekati akciju. No, ako vam se ne žuri i pričekate neku akciju, mogli biste uštedjeti dosta novca. Ili biste za isti novac koji ste planirali potrošiti mogli kupiti još bolji televizor. Na akcijama se često nude slične marke televizora, a jedan od njih je i Quadro tv. On je sam po sebi nešto jefitniji od konkurencije, a ako ga kupite putem akcije, možete za manji novac dobiti izrazito kvalitetan televizor.

Različite veličine

Quadro tv dostupan je u nekoliko različitih veličina. Te veličine uglavnom se iskazuju u inčima i zapravo predstavljaju dijagonalu ekrana. No, kako bi kupcima bilo lakše, često su uz taj podatak iskazane i stvarne dimenzije, koje uključuju visinu, širinu i dubinu. Tako ćete lako moći znati hoće li određeni model stati na predviđeno mjesto. Naravno, o toj veličini ovisi i krajnja cijena.

Veliki raspon cijena

Quadro tv se osim po dimenzijama razlikuje i u brojnim drugim sitnicama koje također utječu na njegovu cijenu. Najskuplji modeli su zapravo smart tv, odnosno imaju mogućnost spajanja na Internet te korištenja brojnih pametnih funkcija. Cijena se razlikuje i ovisno o tome kakav sadržaj Quadro tv može prikazati. Ako ima oznaku „HD ready“, cijena će mu biti niža od onoga koji može prikazati 4K sadržaj.

No, bez obzira na taj raspon cijena, Quadro tv još uvijek predstavlja odličnu vrijednost za novac. Za puno manje novca nego što biste morali izdvojiti za neke poznatije marke televizora, dobit ćete izvrstan uređaj. Budući da je postao sve popularniji izbor kod mnogih, za očekivati je da će Quadro tv u godinama koje slijede i cijenom ići sve više u korak s konkurentima.

Provjerite ponudu  na web stranici www.harveynorman.hr.

Quadro tv – odlična vrijednost za novac

Među proizvođačima televizora danas vlada velika konkurencija. Svi oni redovito na tržište izbacuju nove i sve naprednije modele televizora. Teško je danas i pratiti sav taj brzi rast i sve veći broj modela. Neki proizvođači idu i toliko daleko da pokušavaju stvoriti neki novi standard dajući prepoznatljiva imena nekim novim tehnologijama. Neki pak proizvođači pokušavaju se nametnuti nešto nižom cijenom. A zbog lošeg financijskog stanja, cijena je ipak mnogima presudni faktor. Quadro tv upravo je odličan primjer proizvoda koji je nešto jeftiniji od konkurencije, ali svojim karakteristikama nimalo ne zaostaje.

Funkcije koje imaju i puno skuplji televizori

Quadro tv odlikuje nešto niža cijena. Upravo to je glavni adut koji ova tvrtka koristi za probijanje na tržištu. Ali to nikako ne znači da je riječ o manje kvalitetnom televizoru od konkurencije. Baš naprotiv. Quadro tv može se pohvaliti brojnim funkcijama koje imaju televizori koji su i po nekoliko tisuća kuna skuplji. Naravno, Quadro tv se također razlikuje i po modelima. Najjefitnije varijante predstavljaju njihovi televizori koji nose oznaku „HD ready“. To znači da će prikazivati HD materijale do najveće rezolucije od 720p. Sve što je više od toga neće biti prikazano na način kao što bi bili prikazano da posjedujete „Full HD“ Quadro tv. Takav model je ipak nešto skuplji, ali još uvijek jeftiniji od konkurencije kada je u pitanju sličan model televizora. No, za tu nešto višu cijenu dobit ćete televizor koji će biti u stanju prikazati pravu HD sliku, rezolucije do 1080p.

Oni najzahtjevniji mogu odabrati i najbolje Quadro tv modele, kao što su kombinacije 4K i smart tv-a. Kupnjom takvog modela dobit ćete vrhunsku sliku, ali i mogućnost spajanja na Internet te korištenja raznih internetskih servisa za pregledavanje internetskih stranica, slika, video zapisa, glazbe i slično. A sve to po odličnoj cijeni.

Instax mini 8 za nostalgičare

Kada je riječ o fotografiranju, mnogi će reći da u te svrhe koriste mobitel. Fotoaparat ugrađen u mobitele za mnoge je dovoljno dobar te nemaju potrebe za kupnjom dodatnog fotoaparata. Dok nije bilo mobitela, više su se koristili fotoaparati. Najpopularniji su bili digitalni fotoaparati, koji su vam omogućavali slikanje velike količine fotografija i njihovu pohranu na memorijske kartice ili na samu memoriju uređaja.

A uz njih, bili su popularni i fotoaparati koji su mogli odmah i ispisati fotografiju. Za one koji su voljeli takve fotoaparate stiže dobra vijest. Na tržištu se pojavio Instax mini 8, koji vam omogućava fotografiranje i instantni ispis fotografija.

fotoaparat Instax mini 8

Jednostavno rukovanje

Instax mini 8 je izradila tvrtka Fuji i otkad se pojavio na tržištu, brojni korisnici su se uvjerili u njegovu jednostavnost i praktičnost. Dostupan u 5 različitih boja i na prvi pogled će netko pomisliti da je riječ o dječjoj igračci. No, Instax 8 mini je puno više od igračke. Za njega morate kupiti posebni papir, koji se koristi za ispis slika. Nakon što prilagodite svjetlost kod slikanja, okinete fotografiju i vrlo brzo je izradite. Dimenzije same fotografije će biti 62 x 46 mm. A upravo ta mogućnost brze izrade fotografija je ono zbog čega je Instax mini 8 postao toliko popularan.

Specifikacije

Instax mini 8 nema automatski fokus, što će smetati onima koji su navikli na automatske načine rada. To znači da ćete se trebati ipak malo više potruditi kako biste dobili fotografiju kakvu očekujete. Ali, zato nudi pet razina ekspozicije koje će vam pomoći pri fotografiranju. Ako ne znate koji odabrati, tu ipak imate mogućnost da vam fotoaparat predloži najbolju ekspoziciju. Isto tako, ne biste trebali imati problema s fotografiranjem na tamnijim mjestima jer je bljeskalica ovog fotoaparata uvijek upaljena.

Tražite li fotoaparat kojim ćete moći odmah ispisati sliku, Instax mini 8 je vjerojatno jedno od boljih rješenja za koje se možete odlučiti.

Pripazite pri korištenju dronova

Dronovi su uređaji koji se klasificiraju kao bespilotne letjelice. No, mnogi nisu svjesni činjenice da su dronovi, odnosno njihova uporaba, podložni pridržavanju određenih zakonskih propisa. Neki to saznaju prekasno pa ih dočeka novčana kazna.

Različiti propisi među državama

Svaka država ima svoje propise koji se tiču upravljanja bespilotnim letjelicama, ali i propise vezane uz dozvolu za snimanje. U Hrvatskoj, sve te propise možete pronaći objavljene u Narodnim novinama. Stoga biste prije nego krenete s upravljanjem dronovima trebali dobro sve pročitati i po potrebi ishoditi sve potrebne dozvole. Jer u suprotnom, prijeti vam novčana kazna.

Morate pripaziti i ako s dronovima planirate posjetiti neku drugu državu. Kao što je ranije navedeno, dronovi se ne tretiraju isto u svakoj državi. U nekoj državi ih tako možda možete potpuno slobodno koristiti te ih koristiti i za snimanje iz zraka, dok će u nekim drugim državama prije toga biti potrebno pribaviti određene dozvole.

Specifikacije

Dronovi koje možete kupiti u našim trgovinama razlikuju se u brojnim specifikacijama. Ovisno o tim specifikacijama ovisi i krajnja cijena. A cijene mogu varirati od nekoliko stotina kuna pa sve do razlike od nekoliko desetaka tisuća kuna. Naravno, oni prvi namijenjeni su za široku uporabu, dok se oni drugi uglavnom koriste u profesionalne svrhe. No, jedan podatak mnogi previde pa se razočaraju nakon kupnje. Naime, dronovi se prije korištenja moraju napuniti na struju. Taj proces punjenja može potrajati između jednog i više sati, ovisno o modelima. A mnogi tada očekuju i da će dronove nakon toga moći koristiti jako dugo. Ali to je daleko od stvarnog stanja. Napunjeni dronovi bit će funkcionalni svega nekoliko minuta, odnosno to je vrijeme koliko će im baterija izdržati. Naravno, oni najskuplji modeli imaju puno duži vijek rada, a i to je jedan od razloga njihove cijene. Zato obratite pažnju na taj podatak prilikom kupnje.

Majice – odjevni predmet bez kojega se ne može

S razvojem čovječanstva razvijala se i kultura oblačenja. U davnoj povijesti, čovjek se nije imao potrebu previše oblačiti, osim da se zaštiti od jake zime i drugih vremenskih prilika. Tada je koristio krzno i kožu od životinja oko sebe čija je prvenstvena svrha bila prehrana. Ostaci, kao što su krzno i koža i drugi dijelovi tijela, samo su se usput iskoristili. Tada se uglavnom oblačio donji dio tijela, dok su prsa i ruke bili goli. Danas je kultura oblačenja na jako visokom nivou. Moda je postala primarni način izražavanja, a majice su jedan od najučestalijih odjevnih predmeta.

Povijest razvoja majice kao odjevnog predmeta

Današnje majice nastale su od odjevnog predmeta koji se koristio u 19. stoljeću. Prvotni oblik donjeg rublja, koji je bio jednodijelni, izrezan je iz praktičnih razloga, kao što je održavanje i lakše oblačenj, na gornji i donji dio. Nosili su ga rudari i lučki radnici kao prikladni odjevni predmet za vruće radne uvjete kojima su bili okruženi. Tada je bio s ili bez gumbića.

Majice koje su bila dizajnirana u oblik kakav danas imamo, dobile su svoj oblik negdje oko 1898. Godine, oko vremena španjolsko- američkog rata i 1913. godine kada je američka mornarica počela nositi donje rublje. To je bio neki oblik šivanog pamučnog materijala koja se nosi ispod uniforme te je bila kratkih rukava. Popularnost ovog odjevnog predmeta naglo se proširila te je postalo uobičajeno za nautičare, marince, radnike u podmornicama ili drugim vrućim okruženjima da umjesto teške uniforme na koju se samo nakuplja prašina i prljavština, nose samo potkošulju.

Uskoro je ovaj oblik majice postao popularan kao donji sloj odjeće za radnike u raznim industrijama, uključujući i poljoprivredu. Majice su se tako zadržale kao dio naše kulture odijevanja jer ih je lako skrojiti, lako ju je oprati a sam materijal nije skup.

Razni modeli laptopa u trgovianama

Laptopi koje danas možete pronaći u trgovinama razlikuju se u brojnim detaljima. Upravo o tim detaljima ovisi i krajnja cijena. Raspon cijena je velik i danas se laptop može kupiti već za nešto više od tisuća kuna, no pojedini modeli dosežu i puno veće cifre. No, prije kupovine laptopa, najbitnije je odrediti namjenu laptopa.

Namjena

Laptopi koje možete kupiti se razlikuju po svojim specifikacijama. A upravo o tim specifikacijama ovisi što ćete sve kasnije moći raditi s tim modelim laptopa. Zato je izrazito bitno da prije kupovine dobro razmislite za što ga planirate koristiti. Primjerice, ako vam je potreban laptop za uredski posao, povremeno uređivanje tekstova, tablica, bit će vam dovoljni i oni jeftiniji modeli. Takav rad nije toliko zahtjevan te laptop ne treba puno procesorske snage da bi to mogao odraditi. No, tražite li laptop na kojem ćete moći vrtjeti one najnovije igrice, morat ćete puno dublje posegnuti u novčanik. Takvi laptopi su uglavnom i najskuplji modeli jer za tu namjenu moraju imati vrlo jak procesor, puno radne memorije, ali i izrazito jaku grafičku karticu.

Potražite savjet prodavača

Ako ne znate puno o specifikacijama laptopa, svakako prije kupnje potražite savjet prodavača za koji se model odlučiti. Prodavaču će zapravo glavna informacija po kojoj će vam dati preporuku biti namjena laptopa. Na temelju toga će vam preporučiti modele koji bi trebali zadovoljiti vaše potrebe. Zbog toga uvijek posjetite neke trgovine koje imaju veliki izbor laptopa te stručno osoblje. Primjerice, posjetite li Harvey Norman trgovine, na jednom mjestu ćete naći veliki izbor laptopa za sve namjene. A osoblje koje tamo radi će vam izaći u susret i pomoći vam u odabiru idealnog laptopa. Laptopi su kategorizirani prema proizvođačima i veličini ekrana, a prije dolaska u trgovinu možete provjeriti i kompletnu ponudu na internetskim stranicama kako biste vidjeli što vas tamo čeka. Provjerite ponudo leptopov na stranici harveynorman.hr.

Jedan ili dva operativna sustava na tabletu

Tableti koje danas možete naći na tržištu vrlo su slični mobilnim telefonima ili računalima. Naime, za rad im je potreban operativni sustav. On predstavlja jezgru svakog tableta i bez njega ne bi ništa mogli raditi. Ovisno o vrsti operativnog sustava koji imate, na tablet možete instalirati prilagođene aplikacije ili igre.

Vrste operativnih sustava

Tableti uglavnom imaju jedan od 3 najpopularnija operativna sustava, Android, iOS ili Windows. iOS je rezerviran za tablete koje proizvodi Apple, dok se Android i Windows operativni sustavi mogu pronaći na tabletima raznih proizvođača. To znači da ukoliko primjerice tablet posjeduje Android operativni sustav, na njega možete postavljati isključivo aplikacije koje su namijenjene za njega. Isto je situacija i s drugim operativnim sustavima.
Neki tableti nude i mogućnost dvostrukog operativnog sustava. To znači da ćete prilikom uključivanja moći birati koji operativni sustav želite koristiti, a moći ćete i kasnije u radu promijeniti sustav. To je odlična mogućnost za one koji žele koristiti aplikacije s oba sustava.

Specifikacije

Tableti se, osim po veličini ekrana, razlikuju i po specifikacijama. Postoje brojne specifikacije koje će biti navedene u trgovini, no najbitnije su one vezane uz unutarnju memoriju i radnu memoriju. O radnoj memoriji će ovisiti sama brzina tableta i što je ona veća, tablet će brže i stabilnije raditi. Unutarnja memorija odnosi se na prostor za pohranu aplikacija i svih ostalih sadržaja, poput fotografija, video zapisa, glazbe i ostalog. Ako planirate na tablet instalirati brojne aplikacije te ga napuniti raznim drugim stvarima, onda pazite da kupite onaj model sa što više unutarnje memorije. U suprotnom, mogli biste imati problema s nedostatkom mjesta. Jedino rješenje će u tom slučaju biti brisanje instaliranih aplikacija ili medija koje već imate na tabletu. Naravno, imajte na umu i da ako vam je tablet stalno pun gotovo do kraja, vjerojatno će i nešto sporije radite jer ću mu trebati više vremena za procesuiranje informacija.

Mini linije su sve češći odabir kupaca

Prilikom kupnje glazbene linije, uglavnom se možete odlučiti između klasičnih velikih linija i mini linija. Klasične velike linije su nekada bile puno popularnije, a danas se kupci uglavnom odlučuju za mini linije. Riječ je o linijama manjih dimenzija koje izledaju puno elegantnije i modernije i odlično će se uklopiti u svaki dom. Razlikuju se od velikih linija po tome što imaju samo one osnovne komponenente, ali to su ujedno i komponenente koje kupci samo i koriste. Uz pomoć mini linija tako možete slušati radio stanice, ali i slušati glazbu s CD-a ili USB medija. Također, posjeduju i priključak putem kojeg možete spojiti i razne dodatne uređaje te slušati glazbu putem njezinih zvučnika. Cijene variraju, a mnogi čekaju da na trgovinama vide natpis mini linija akcija i tada pronađu odgovarajući model.

Akcije su česte u trgovinama

Mini linija akcija može se pronaći često u brojnim trgovinama s bijelom tehnikom. Trgovine na taj način privlače nove kupce. Jer više im se isplati malo sniziti cijenu mini linija i prodati nekoliko komada, nego dugo držati visoku cijenu i prodati puno manje primjeraka. Svi kupci vole akcije pa makar se radilo i o samo malom popustu, odlično će doći za dodatnu uštedu.

Cijene mini linija se dosta razlikuju, a ponajviše se razlika osjeti vezano uz zvučnike. Određene mini linije dolaze s nešto slabijim zvučnicima dok su god nekih modela zvučnici izrazito velike snage. Naravno, ukoliko ne planirate slušati glazbu vrlo glasno, mini linije s onim nešto slabijim zvučnicima bi vam trebale biti i više nego dovoljne. A u tom slučaju možete uštedjeti i nekoliko stotina kuna. U slučaju mini linija akcija, cijene će biti još niže. Naravno, u slučaju akcije, morat ćete odabrati jednu od mini linija koju su trgovci ponudili. No, zbog vrlo malih razlika, trebali biste biti i više nego zadovoljni s kupljenim modelom. Pogledajte ponudu na  na stranici www.harveynorman.hr.

Traka za trčanje je odlična sprava za vježbanje

Najveća prepreka kada je u pitanju redovito vježbanje je dosada zbog neprekidnog ponavljanja jednog te istog pokreta. To je posebno istina kada se za vježbanje koristi traka za trčanje. Mnogi pojedinci gledaju TV ili slušaju muziku kako bi im vrijeme brže prošlo. Ali dosada je glavni razlog zašto korisnici trake za trčanje brzo odustaju od te vrste vježbe te ne uspiju ispuniti svoje dugoročne ciljeve.

Metode za pobjedu nad dosadom

Svatko tko se redovito bavi vježbanjem zna da uvijek postoje periodi kada je sam proces vježbanja dosadan i vrlo je teško držati se plana vježbanja. Ako se i vi mučite sa tim problemom, postoje metode pomoću kojih možete pobijediti dosadu koje vježbanje na traci za trčanje može prouzročiti.

Traka za trčanje može služiti za hodanje i trčanje, i iako se intenziteti hodanja ili trčanja mogu mijenjati, to nije dovoljno kako bi zadržali interes i upornost. Neke trake za trčanje nude mogućnost promjena nagiba, što je odlično kada je postizanje rezultata u pitanju jer oponaša prednosti stvarnog terena za vježbanje. Promjena nagiba isto tako može učiniti vježbanje nešto zanimljivijim te može predstavljati izazov koji vam je potreban.

S obzirom da aktivnost na traci za trčanje podrazumijevaja čestu promjenu položaja tijela, čitanje knjiga ili časopisa dok ste na traci za trčanje nije jedna od opcija koju možete koristiti kako bi se borili protiv dosade. Danas na tržištu postoje i audio verzije knjiga, te je moguće, osim slušanja muzike slušati i neku zanimljivu audio knjigu. Na taj način možete spojiti dva hobija te vježbati i čitati u isto vrijeme.

Gledanje filmova je isto tako dobra opcija kako vježbanje na traci za trčanje ne bi postalo previše dosadno. Neke trake za trčanje, pogotovo neki stariji modeli trake za trčanje mogu biti prilično bučni te možda nećete moći čuti zvuk s TV-a, ali ako ga možete pojačati i buka vam ne smeta prilikom vježbanja, tada je gledanje filmova način na koji se možete zabaviti i ispuniti svoj fitness cilj na traci za trčanje. Provjerite ponudo na web stranici www.hervis.hr.

Različite akcije televizora

Televizori su svakako mnogima neki od najdražih predmeta u kući ili tek kod fitnes centra.
Televizor je gotovo neizostavni dio svakog dnevnog boravka, a sve češće se televizor može pronaći i u spavaćoj sobi, dječjoj sobi, a ponekad čak i u kuhinji. Televizor nam je često upaljen iako ne pratimo baš pozorno što ima na programu. Kada tražimo nekoliko televizora za kupnju za svoj dom, zasigurno želimo uštedjeti. Zbog toga je svima drago kad vide reklamu na kojoj piše televizori akcija, sniženje, popust ili nešto slično.

https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/tv

Ulovite dobru akciju

Televizori akcija u Harvey Normanu

Televizori HD i FUL HD su hit

Činjenica je da često kada budete tražili da na nekoj trgovini vidite natpis televizori akcija, baš je tada nećete naći. Takve akcije nisu toliko često i događaju se nekoliko puta godišnje. Često je televizori akcija objavljena u brojnim katalozima koje dobivate na kućnu adresu ili ih možete pronaći u trgovinama. Isto tako, često i na reklamama na televiziji možete vidjeti taj popularan natpis televizori akcija. Ako vam nije toliko hitno da kupite televizor, isplati se pričekati dok ne vidite da se pojavila neka dobra akcija. Jer u tom slučaju možete uštedjeti dosta novca, ovisno o vrsti i cijeni televizora za koji ste se odlučili.

Akcije pred početak važnih događaja

Televizori akcija može se često pronaći pred početak nekih važnih događaja koji se gledaju putem televizije. Jedan od takvih primjera su razna prvenstva u nogometu. Nogomet je izrazito popularan sport kojeg prati jako veliki broj ljudi diljem svijeta. Stoga, pred početak nekog većeg prvenstva, očekuje se da će nešto veći broj ljudi kupovati nove televizore pa trgovine zato nude brojne akcije kako bi privukle kupce upravo k njima. Zato, ako vam se ne žuri s kupnjom televizora, a znate da će uskoro biti neki važan događaj, pričekajte. Već par tjedana pred početak tog događaja, natpis televizori akcija će preplaviti izloge brojnih trgovina te ćete ostvariti odličnu uštedu.