Mjesečni arhivi: listopad 2019.

Bijela kuhinja za eleganciju

Mnoge mlade obitelji jedva čekaju trenutak kada će postati vlasnikom svoje prve kuće ili prvog stana. U slučaju da grade kuću ili u slučaju da kupe stan u novogradnji, susret će se s još nekim važnim odlukama, koje se tiču samog ureðenja. U takvim slučajevima, morat će kuću ili stan u potpunosti opremiti. Iako to djeluje vrlo zanimljivo i jednostavno, u praksi ipak nije tako. A najveći problem često predstavlja vrlo veliki asortiman namještaja u trgovinama.

U trgovinama se danas može pronaći jako puno raznih komada namještaja, za sve prostorije u domu. A upravo je kuhinja prostorija koja mnogima zadaje glavobolju kada je u pitanju ureðenje. Tražite li eleganciju, možda je bijela kukuhinja ono što bi vam se moglo svidjeti.

bijela kuhinja

Elementi kuhinje

Kada se spomene bijela kuhinja, misli se na različite elemente u kuhinji. Prije svega, to su razni ormarići, ladice i ostali kuhinjski elementi. Za njih morate izabrati boju, a mnogi se odlučuju upravo za bijelu iz više razloga. Prije svega, to je vrlo elegantna boja, a ima i još jednu prednost. Na bijeloj boji se neće toliko jako vidjeti mrlje i prljavština.

Osim toga, morat ćete odabrati i boju ploče u kuhinju. Ona isto može biti bijela, izraðena od različitih materijala. No, ako ste se već odlučili za bijele kuhinjske ormariće, onda je možda bolja ideja da ploča ipak bude nešto tamnija, zbog cjelokupnog dojma.

Izrada kuhinje po mjeri

Ako je bijela kuhinja ono što tražite, a u salonima s namještajem ne možete pronaći onu idealnu varijantu, ne očajavajte. Uvijek se za pomoć možete obratiti nekoj tvrtki ili stolaru koji rade namještaj po mjeri. Tada možete točno precizirati koje materijale želite, koje dimenzije i slično.
Na taj način možete dobiti upravo onakvu bijelu kuhinju kakvu ste zamišljali, koja će točno odgovarati dimenzijama vašeg novog doma.

Različite vrste planinarskih cipela

Odlučili ste se baviti planinarenjem. To je odlična ideja. No, kako biste bili sigurni, morat ćete kupiti i odgovarajuću planinarsku opremu. Ona podrazumijeva nekoliko dodataka, no svakako najvažnije su planinarske cipele. To je i potpuno jasno, s obzirom da ćete hodati po raznim terenima, od onih s vrlo oštrim kamenjem pa do onih s raznim preprekama i slično. Zato morate imati kvalitetne planinarske cipele, kako bi svaki vaš korak bio sigurniji, te kako ne biste uganuli gležanj ili se poskliznuli. A uglavnom se možete odlučiti za tri vrste: niske, srednje visoke i visoke planinarske cipele.

Visoke planinarske cipele

Niske planinarske cipele

Ako ste početnik u planinarenju ili planirate hodati po nekim manje zahtjevnim stazama, onda će vam za početak niske planinarske cipele biti i više nego dovoljne. One su uglavnom nešto lakše i prozračnije, i zbog veličine ne pružaju potporu gležnju. No, ako ćete planinariti po nekim jednostavnim stazama to vam neće biti niti potrebno, a ujedno će vam biti puno ugodnije hodati.

Srednje visoke planinarske cipele

Ova vrsta planinarskih cipele donekla pruža potporu gležnju, ali ne u potpunosti. To znači da ipak trebati biti oprezniji, ako vam se na putu naðu neke prepreke koje zahtijevaju nešto više spremnosti kako biste ih prošli. Kao što se da zaključiti, koristite ih za hodanje i planinarenje po srednje zahtjevnim stazama.

Visoke planinarske cipele

Ova vrsta cipela naziva se još i gojzericama i namijenjena je onima koji ne pristaju na kompromise i traže najbolje moguće rješenje, bez obzira na teren kojim će koračati. Teže su od ostalih modela i vrlo krute, kako bi vašem gležnju pružile najbolju moguću potporu. Vrlo su izdržljive i jednom kada ih kupite, vrlo vjerojatno ih nećete morati tako skoro mijenjati. Preporuka je da ih prije nego krenete na pravo planinarenje malo razgazite, kako biste ih malo omekšali i kako bi vam kasnije ipak bile udobnije.