Njemačko podrijetlo poznate sportske marke

Tvrtka Adidas njemačka je tvornica za proizvodnju sportske opreme te članica Adidas sportske grupacije kojoj pripadaju i neke druge tvrtke sportske opreme. Adidas je osnovan 20-ih godina 20. stoljeća, a osnovali su ga braća Adolf i Rudolof Dassler. Slavu su postigli na Olimpijskim igrama 1928. godine kada su sponzorirali nekoliko olimpijaca. Posebno ih je proslavio Jesse Owens na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine.
Osim kvalitetom svojih proizvoda Adidas se ističe i proizvodnjom sportske opreme za različite sportove poput atletike, nogometa, tenisa, golfa, kriketa i lacrossea. Najpoznatiji su pak po proizvodnji opreme za nogomet i to nogometnih dresova i kopački te nogometnih lopti koje su prisutne na gotovo svakom većem nogometnom natjecanju u svijetu.

Sponzoriranjem do vrha Adidas

Zbog svoje kvalitete i prepoznatljivosti Adidas danas sponzorira brojne momčadi i igrače diljem svijeta poput reprezentacija Njemačke, Argentine i Španjolske te nogometnih klubova poput Manchester Uniteda, FC Bayern Munchena, Real Madrida, Juventusa i AC Milana. Osim ttoga, Adidas je vrlo poznat u svijetu nogometa po svom sloganu Impossible is Nothing, odnosno Ništa nije nemoguće te košarkaškom sloganu Believe in Five što znači Vjerujte u pet.

Podjela branda

Nakon velikog uspjeha Adidasove linije svakodnevne, casual odjeće, sredinom 90-ih Adidas je svoj brand podijelio u tri skupine, dodijelivši svakoj neko posebno i specifično obilježje. Skupine su iduće:
• Adidas performance – Adidasova linija namijenjena amaterskim i profesionalnim sportašima, a sastoji se od odjeće (trenirke, tajice, kupaći kostimi), obuće (različite vrste tenisica i ostale obuće poput ljetnih natikača) i dodataka (torbe za treninge i teretanu, malih torbi, prostirki, masažera)
• Adidas Originals – Adidasova linija koja se fokusira na modu, modne trendove casual stila te sveukupan mladenački životni stil pa tako uključuje različite vrste tenisica prikladnih za šetnju i kombiniranje s različitim odjevnim predmetima, kao i različite odjevne predmete poput majica s kapuljačom, trenirki i raznih dodataka
• Y3 – Adidasova linija u koju su uključeni modni dizajneri Yohji Yamamoto i Lawrence Dawanyi, započeta je 2002. godine, a klasificira se kao vrlo progresivna modna sportska obuća i odjeća s dodacima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.