Biciklirajte svojim ili iznajmljenim biciklom po Sloveniji

Slovenija je država manje površine, ali zato ima jako mnogo toga za ponuditi turistima. A danas je sve popularniji biciklistički turizam. Sve je više onih koji vole istraživati neku državu i njene zanimljive znamenitosti na biciklu. To pruža brojne prednosti u odnosu na ostale tipove prijevoza. Ne morate puno razmišljati o parkiranju kao u slučaju vožnje automobilom; biciklom možete posjetiti i neka mjesta koja automobilom nisu dostupna i slično. Vožnja biciklom može se odvijati po cesti, kroz prirodu, ali najugodnije je kada je sve označeno i kada je moguća vožnja po biciklističkoj stazi.

Prednosti vožnje po biciklističkim stazama

Biciklističke staze imaju jednu očito prednost nad vožnjom po cesti. Vožnja je sigurnija. Biciklističke staze se po gradovima obično postavljaju uz samu cestu, dijelom po nogostupu, a na nekim dijelovima je riječ o posebnim dionicama namijenjenim samo za vožnju biciklom.

Od ostalih prednosti, svakako valja izdvojiti i što su biciklističke staze propisno označene. Najčešće su označene nekom uočljivom bojom. A bitno je da budu uočljive biciklistima, ali posebno i ostalim sudionicima u prometu. Za bicikliste je bitno da je staza dobro označena, pogotovo kad je riječ o stazi u prirodi, kako ne bi zalutali i kako bi bez problema mogli slijediti stazu. S druge pak strane, bitno je da biciklistička staza bude dobro uočljiva ostalim sudionicima u prometu, posebno onima koji voze automobil. Na taj način će prilikom vožnje automobila više pažnje posvetiti upravo biciklistima i pazeći na njih prilikom vožnje.

Iznajmljivanje bicikla

Slovenija ima mnoštvo biciklističkih staza i sve je više onih koji dolaze u Sloveniju isključivo zbog biciklizma. Mnogi dovoze svoje bicikle, ali ima i onih koji se odlučuju za iznajmljivanje bicikla. Tako se bicikli u Sloveniji mogu iznajmiti na jako mnogo mjesta, a zasigurno ćete pronaći mjesto za iznajmljivanje u blizini svakog popularnijeg turističkog odredišta.

https://www.rogla.eu/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.