Arhiva kategorije: AudioVideoFoto

Prilagodljivost gaming stolica

Bez obzira jeste li strastveni ljubitelj kompjutorskih igara ili samo provodite puno vremena za kompjutorom svaki dan, izrazito je bitno i da vam je udobno. Dugo sjedenje za računalom može vam stvoriti i veće zdravstvene probleme u budućnosti. Oni su često povezani s raznim ukočenjima i bolovima u vratu i leđima. Gaming stolice koje možete pronaći na tržištu mogle bi spriječiti pojavu takvih problema. No, one ga neće u potpunosti eliminirati. Bitno je da se u slobodno vrijeme što više krećete i istežete: https://www.harveynorman.hr/odjeli/informatika/games-hub/gaming-stolice

Gaming stolice se lako prilagođavaju

Gaming stolice su specifične po vrlo udobnom naslonu. Na određenim dijelovima je taj naslon još dodatno omekšan kako bi vam pružio što mekšu i udobniju potporu. No, ono po ćemu je svaka gaming stolica specifična je njena prilagodljivost. Tako ćetu ju moći podesiti točno onako kako vama odgovora. A to podešavanje odnosi se na sve dijelove stolice. Moći ćete podešavati visinu, nagib pa čak i naslone za ruke. Upravo te mogućnosti gaming stolica vam omogućavaju najveću razinu udobnosti. Jer svaki pojedinac je drugačiji i ne postoji univerzalna stolica. Na ovaj način svatko će podesiti gaming stolicu onako kako mu najviše odgovara, odnosno onako se osjeća najudobnije.

Prilagodljivost gaming stolica za ljubitelje kompjutorskih igara

Isprobajte prije kupnje

Gaming stolice se nikako ne bi trebale kupovati samo po izgledu bez da ih niste prethodno isprobali, odnosno probali sjesti na njih. Sami izgled trebao bi vam biti manje bitan, ipak bi sama udobnost trebala biti na prvom mjestu. A to ćete moći osjetiti tek nakon što probate sjesti na nju. Nemojte se ustručavati i pokušajte si u trgovini namjestiti stolicu onako kao što biste to učinili i doma. Samo tako ćete vidjeti da li vam je gaming stolica udobna onako kako to očekujete. A s obzirom da gaming stolice često imaju i nešto višu cijenu, svakako je bitno da kupite onaj najbolji model za vas.

Quadro tv se često može uloviti na akciji

Pri kupnji novog televizora, često imate dvije mogućnosti. Možete ga kupiti u normalnoj ponudi, ali isto tako ga možete i kupiti na nekoj akciji. Oni kojima se žuri s kupnjom televizora, često nemaju vremena čekati akciju. No, ako vam se ne žuri i pričekate neku akciju, mogli biste uštedjeti dosta novca. Ili biste za isti novac koji ste planirali potrošiti mogli kupiti još bolji televizor. Na akcijama se često nude slične marke televizora, a jedan od njih je i Quadro tv. On je sam po sebi nešto jefitniji od konkurencije, a ako ga kupite putem akcije, možete za manji novac dobiti izrazito kvalitetan televizor.

Različite veličine

Quadro tv dostupan je u nekoliko različitih veličina. Te veličine uglavnom se iskazuju u inčima i zapravo predstavljaju dijagonalu ekrana. No, kako bi kupcima bilo lakše, često su uz taj podatak iskazane i stvarne dimenzije, koje uključuju visinu, širinu i dubinu. Tako ćete lako moći znati hoće li određeni model stati na predviđeno mjesto. Naravno, o toj veličini ovisi i krajnja cijena.

Veliki raspon cijena

Quadro tv se osim po dimenzijama razlikuje i u brojnim drugim sitnicama koje također utječu na njegovu cijenu. Najskuplji modeli su zapravo smart tv, odnosno imaju mogućnost spajanja na Internet te korištenja brojnih pametnih funkcija. Cijena se razlikuje i ovisno o tome kakav sadržaj Quadro tv može prikazati. Ako ima oznaku „HD ready“, cijena će mu biti niža od onoga koji može prikazati 4K sadržaj.

No, bez obzira na taj raspon cijena, Quadro tv još uvijek predstavlja odličnu vrijednost za novac. Za puno manje novca nego što biste morali izdvojiti za neke poznatije marke televizora, dobit ćete izvrstan uređaj. Budući da je postao sve popularniji izbor kod mnogih, za očekivati je da će Quadro tv u godinama koje slijede i cijenom ići sve više u korak s konkurentima.

Provjerite ponudu  na web stranici www.harveynorman.hr.

Instax mini 8 za nostalgičare

Kada je riječ o fotografiranju, mnogi će reći da u te svrhe koriste mobitel. Fotoaparat ugrađen u mobitele za mnoge je dovoljno dobar te nemaju potrebe za kupnjom dodatnog fotoaparata. Dok nije bilo mobitela, više su se koristili fotoaparati. Najpopularniji su bili digitalni fotoaparati, koji su vam omogućavali slikanje velike količine fotografija i njihovu pohranu na memorijske kartice ili na samu memoriju uređaja.

A uz njih, bili su popularni i fotoaparati koji su mogli odmah i ispisati fotografiju. Za one koji su voljeli takve fotoaparate stiže dobra vijest. Na tržištu se pojavio Instax mini 8, koji vam omogućava fotografiranje i instantni ispis fotografija.

fotoaparat Instax mini 8

Jednostavno rukovanje

Instax mini 8 je izradila tvrtka Fuji i otkad se pojavio na tržištu, brojni korisnici su se uvjerili u njegovu jednostavnost i praktičnost. Dostupan u 5 različitih boja i na prvi pogled će netko pomisliti da je riječ o dječjoj igračci. No, Instax 8 mini je puno više od igračke. Za njega morate kupiti posebni papir, koji se koristi za ispis slika. Nakon što prilagodite svjetlost kod slikanja, okinete fotografiju i vrlo brzo je izradite. Dimenzije same fotografije će biti 62 x 46 mm. A upravo ta mogućnost brze izrade fotografija je ono zbog čega je Instax mini 8 postao toliko popularan.

Specifikacije

Instax mini 8 nema automatski fokus, što će smetati onima koji su navikli na automatske načine rada. To znači da ćete se trebati ipak malo više potruditi kako biste dobili fotografiju kakvu očekujete. Ali, zato nudi pet razina ekspozicije koje će vam pomoći pri fotografiranju. Ako ne znate koji odabrati, tu ipak imate mogućnost da vam fotoaparat predloži najbolju ekspoziciju. Isto tako, ne biste trebali imati problema s fotografiranjem na tamnijim mjestima jer je bljeskalica ovog fotoaparata uvijek upaljena.

Tražite li fotoaparat kojim ćete moći odmah ispisati sliku, Instax mini 8 je vjerojatno jedno od boljih rješenja za koje se možete odlučiti.

Razni modeli laptopa u trgovianama

Laptopi koje danas možete pronaći u trgovinama razlikuju se u brojnim detaljima. Upravo o tim detaljima ovisi i krajnja cijena. Raspon cijena je velik i danas se laptop može kupiti već za nešto više od tisuća kuna, no pojedini modeli dosežu i puno veće cifre. No, prije kupovine laptopa, najbitnije je odrediti namjenu laptopa.

Namjena

Laptopi koje možete kupiti se razlikuju po svojim specifikacijama. A upravo o tim specifikacijama ovisi što ćete sve kasnije moći raditi s tim modelim laptopa. Zato je izrazito bitno da prije kupovine dobro razmislite za što ga planirate koristiti. Primjerice, ako vam je potreban laptop za uredski posao, povremeno uređivanje tekstova, tablica, bit će vam dovoljni i oni jeftiniji modeli. Takav rad nije toliko zahtjevan te laptop ne treba puno procesorske snage da bi to mogao odraditi. No, tražite li laptop na kojem ćete moći vrtjeti one najnovije igrice, morat ćete puno dublje posegnuti u novčanik. Takvi laptopi su uglavnom i najskuplji modeli jer za tu namjenu moraju imati vrlo jak procesor, puno radne memorije, ali i izrazito jaku grafičku karticu.

Potražite savjet prodavača

Ako ne znate puno o specifikacijama laptopa, svakako prije kupnje potražite savjet prodavača za koji se model odlučiti. Prodavaču će zapravo glavna informacija po kojoj će vam dati preporuku biti namjena laptopa. Na temelju toga će vam preporučiti modele koji bi trebali zadovoljiti vaše potrebe. Zbog toga uvijek posjetite neke trgovine koje imaju veliki izbor laptopa te stručno osoblje. Primjerice, posjetite li Harvey Norman trgovine, na jednom mjestu ćete naći veliki izbor laptopa za sve namjene. A osoblje koje tamo radi će vam izaći u susret i pomoći vam u odabiru idealnog laptopa. Laptopi su kategorizirani prema proizvođačima i veličini ekrana, a prije dolaska u trgovinu možete provjeriti i kompletnu ponudu na internetskim stranicama kako biste vidjeli što vas tamo čeka. Provjerite ponudo leptopov na stranici harveynorman.hr.

Jedan ili dva operativna sustava na tabletu

Tableti koje danas možete naći na tržištu vrlo su slični mobilnim telefonima ili računalima. Naime, za rad im je potreban operativni sustav. On predstavlja jezgru svakog tableta i bez njega ne bi ništa mogli raditi. Ovisno o vrsti operativnog sustava koji imate, na tablet možete instalirati prilagođene aplikacije ili igre.

Vrste operativnih sustava

Tableti uglavnom imaju jedan od 3 najpopularnija operativna sustava, Android, iOS ili Windows. iOS je rezerviran za tablete koje proizvodi Apple, dok se Android i Windows operativni sustavi mogu pronaći na tabletima raznih proizvođača. To znači da ukoliko primjerice tablet posjeduje Android operativni sustav, na njega možete postavljati isključivo aplikacije koje su namijenjene za njega. Isto je situacija i s drugim operativnim sustavima.
Neki tableti nude i mogućnost dvostrukog operativnog sustava. To znači da ćete prilikom uključivanja moći birati koji operativni sustav želite koristiti, a moći ćete i kasnije u radu promijeniti sustav. To je odlična mogućnost za one koji žele koristiti aplikacije s oba sustava.

Specifikacije

Tableti se, osim po veličini ekrana, razlikuju i po specifikacijama. Postoje brojne specifikacije koje će biti navedene u trgovini, no najbitnije su one vezane uz unutarnju memoriju i radnu memoriju. O radnoj memoriji će ovisiti sama brzina tableta i što je ona veća, tablet će brže i stabilnije raditi. Unutarnja memorija odnosi se na prostor za pohranu aplikacija i svih ostalih sadržaja, poput fotografija, video zapisa, glazbe i ostalog. Ako planirate na tablet instalirati brojne aplikacije te ga napuniti raznim drugim stvarima, onda pazite da kupite onaj model sa što više unutarnje memorije. U suprotnom, mogli biste imati problema s nedostatkom mjesta. Jedino rješenje će u tom slučaju biti brisanje instaliranih aplikacija ili medija koje već imate na tabletu. Naravno, imajte na umu i da ako vam je tablet stalno pun gotovo do kraja, vjerojatno će i nešto sporije radite jer ću mu trebati više vremena za procesuiranje informacija.

Mini linije su sve češći odabir kupaca

Prilikom kupnje glazbene linije, uglavnom se možete odlučiti između klasičnih velikih linija i mini linija. Klasične velike linije su nekada bile puno popularnije, a danas se kupci uglavnom odlučuju za mini linije. Riječ je o linijama manjih dimenzija koje izledaju puno elegantnije i modernije i odlično će se uklopiti u svaki dom. Razlikuju se od velikih linija po tome što imaju samo one osnovne komponenente, ali to su ujedno i komponenente koje kupci samo i koriste. Uz pomoć mini linija tako možete slušati radio stanice, ali i slušati glazbu s CD-a ili USB medija. Također, posjeduju i priključak putem kojeg možete spojiti i razne dodatne uređaje te slušati glazbu putem njezinih zvučnika. Cijene variraju, a mnogi čekaju da na trgovinama vide natpis mini linija akcija i tada pronađu odgovarajući model.

Akcije su česte u trgovinama

Mini linija akcija može se pronaći često u brojnim trgovinama s bijelom tehnikom. Trgovine na taj način privlače nove kupce. Jer više im se isplati malo sniziti cijenu mini linija i prodati nekoliko komada, nego dugo držati visoku cijenu i prodati puno manje primjeraka. Svi kupci vole akcije pa makar se radilo i o samo malom popustu, odlično će doći za dodatnu uštedu.

Cijene mini linija se dosta razlikuju, a ponajviše se razlika osjeti vezano uz zvučnike. Određene mini linije dolaze s nešto slabijim zvučnicima dok su god nekih modela zvučnici izrazito velike snage. Naravno, ukoliko ne planirate slušati glazbu vrlo glasno, mini linije s onim nešto slabijim zvučnicima bi vam trebale biti i više nego dovoljne. A u tom slučaju možete uštedjeti i nekoliko stotina kuna. U slučaju mini linija akcija, cijene će biti još niže. Naravno, u slučaju akcije, morat ćete odabrati jednu od mini linija koju su trgovci ponudili. No, zbog vrlo malih razlika, trebali biste biti i više nego zadovoljni s kupljenim modelom. Pogledajte ponudu na  na stranici www.harveynorman.hr.

Različite akcije televizora

Televizori su svakako mnogima neki od najdražih predmeta u kući ili tek kod fitnes centra.
Televizor je gotovo neizostavni dio svakog dnevnog boravka, a sve češće se televizor može pronaći i u spavaćoj sobi, dječjoj sobi, a ponekad čak i u kuhinji. Televizor nam je često upaljen iako ne pratimo baš pozorno što ima na programu. Kada tražimo nekoliko televizora za kupnju za svoj dom, zasigurno želimo uštedjeti. Zbog toga je svima drago kad vide reklamu na kojoj piše televizori akcija, sniženje, popust ili nešto slično.

https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/tv

Ulovite dobru akciju

Televizori akcija u Harvey Normanu

Televizori HD i FUL HD su hit

Činjenica je da često kada budete tražili da na nekoj trgovini vidite natpis televizori akcija, baš je tada nećete naći. Takve akcije nisu toliko često i događaju se nekoliko puta godišnje. Često je televizori akcija objavljena u brojnim katalozima koje dobivate na kućnu adresu ili ih možete pronaći u trgovinama. Isto tako, često i na reklamama na televiziji možete vidjeti taj popularan natpis televizori akcija. Ako vam nije toliko hitno da kupite televizor, isplati se pričekati dok ne vidite da se pojavila neka dobra akcija. Jer u tom slučaju možete uštedjeti dosta novca, ovisno o vrsti i cijeni televizora za koji ste se odlučili.

Akcije pred početak važnih događaja

Televizori akcija može se često pronaći pred početak nekih važnih događaja koji se gledaju putem televizije. Jedan od takvih primjera su razna prvenstva u nogometu. Nogomet je izrazito popularan sport kojeg prati jako veliki broj ljudi diljem svijeta. Stoga, pred početak nekog većeg prvenstva, očekuje se da će nešto veći broj ljudi kupovati nove televizore pa trgovine zato nude brojne akcije kako bi privukle kupce upravo k njima. Zato, ako vam se ne žuri s kupnjom televizora, a znate da će uskoro biti neki važan događaj, pričekajte. Već par tjedana pred početak tog događaja, natpis televizori akcija će preplaviti izloge brojnih trgovina te ćete ostvariti odličnu uštedu.

Česte su akcije smart tv-a

Televizor, ili kako ga često nazivamo samo tv, jedan je od uređaja koji se danas može pronaći u gotvo svakom domu. A također je i jedan od uređaja kod kojega se može vidjeti vrlo brzi razvoj tehnologije. Do prije nekoliko godina, mogli smo koristiti samo velike, nezgrapne televizore, s tzv. CRT tehnologijom. Televizori danas izgledaju puno profinjenije i puni su brojnih novih funkcija. Sve su tanji, slika im je puno realističnija te imaju brojne funkcije koje su bile nezamislive prije nekoliko godina.

Smart tv je čest izbor

Smart tv predstavlja televizor koji osim gledanja tv programa nudi i brojne druge mogućnosti. Među njima se izdvaja spajanje na Internet te korištenje raznih internetskih servisa, poput YouTubea, Facebooka i sl. Smart tv akcija predstavlja mogućnost kupovine ovakvih televizora po povoljnijim cijenama. Cijena ovakvih televizora je nešto viša od klasičnih, upravo zbog tih dodatnih mogućnosti. Stoga će svaka smart tv akcija uvijek privući veliki broj kupaca. Takve akcije često se reklamiraju u brojnim trgovinama s tehničkom robom kako bi privukli što veći broj kupaca. Svaka trgovina će nekoliko puta godišnje reklamirati takve akcije te vam je to izvrsna prilika da po povoljnijoj cijeni kupite odličan televizor.

Pratite reklamne letke

Kako vam smart tv akcija ne bi promakla, svakako redovito pratite reklamne letke. Živite li u stanu ili kući, vrlo vjerojatno dobivate i razne letke u svoj poštanski sadnučić. Ako planirate kupiti televizor, ali vam se ne žuri oko kupnje, nemojte odmah ući u prvu trgovinu i kupiti ga. Radije pričekajte da ulovite neku dobru akciju jer ćete po znatno nižoj cijeni moći dobiti puno bolji televizor. Čak i ako imate određen budžet i zbog toga niste planirali kupiti smart tv, pričekajte da neka trgovina objavi smart tv akciju. Možda ćete za isti iznos novca koji ste planirali potrošiti moći dobiti i smart tv.