Cipele online velik su izvor zarade

Cipele se odnose na komade materijala koji su namijenjeni stopalima i čija je glavna svrha zaštita stopala od opasnosti iz okoliša koje se mogu odnositi na neprikladnu površinu terena ili ekstremne vremenske uvjete. Glavna im je svrha, dakle, zaštita od ozljeda, ali i olakšavanje kretanja. Isto tako, cipele se koriste u modne svrhe ili kao ukras i dodatak stilu pojedinca koji vrlo često determinira društveni položaj osobe koja ih nosi te njegov status, interese i slično. Za dodatnu udobnost nose se i čarape između same cipele i stopala.

Moderno doba donijelo nam je mnoge inovacije pa se danas, osim u mnogobrojim buticima, mogu kupiti i cipele online, otvarajući asortiman još širem spektru kupaca, brišući na taj način granice i valute koje se koriste za plaćanje.

Cipele online

Online kupnja cipela predstavlja novu kulturološku pojavu

Kada su cipele u pitanju, različite kulture imaju svoja različita pravila za nošenje. To podrazumjeva da u nekim situacijama nošenje cipela nije dopušteno, kako zbog same higijene, tako i zbog simbolične poruke koju nose. Tako je, na primjer, u nekim vjerskim institucijama potpuno zabranjeno nositi cipele, u znak poštovanja, a u nekim kulturama znak je kulture i poštovanja prema domaćinu izuti cipele na ulazu u osobni prostor.

Cipele često i razdvajaju samo društvo na slojeve. Dok neki mogu posjedovati veliki broj cipela i kupovati ih, čak i kupovati cipele online, plaćajući bankovnim karticama, neki su previše siromašni da si kupe i jedan par i pruže si osnovnu zaštitu. Ovo je također slučaj za različite dijelove svijeta.

Cipele online koje se prodaju donose veliku zaradu različitim korporacijama te su zahtjevi postali toliko veliki da se cipele prodaju bez obzira na materijal i kvalitetu izrade. Stoga je prodaja cipela online postala prednost, ali i opasnost, jer kada kupimo cipele online, nismo u mogućnosti provjeriti o kakvoj se kvaliteti radi te da li nam one uistinu odgovaraju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.