All star patike

Da li znate sve o starkama?

Starke su patike kompanije Converse (All Stars) koje su popularne i među mladima i među starijima. Kako su nastale ove patike? Kada su postale popularne? Kakve su danas?
Chuck Taylor patike
Chuck Taylor je bio košarkar kome su se svidele patike koje je proizveo Converse. Istorija ovih legendarnih patika počinje 1917. godine, kada su napravljene prve, koje su bile braon boje i namenjene za košarku. Chuck Taylor je dosta doprineo da ove patike postanu toliko slavne. Naime, on je želeo da ih promoviše, što je i radio svuda po svetu, jer je video nekakav potencijal u njima. Kompanija Converse mu nije ostala dužna, pa ga je nagradila tako što je na patike stavila njegovo ime. Ubrzo su mnogi košarkaški timovi počeli da nose All Stas patike. Chuck Taylor je zatim dizajnirao All Stars patike za Olimpijadu 1936. godine, koje su bile bele boje, a posle Drugog svetskog rata, i crne. Zanimljivo je da posle 1949. godine ove, Chuck Taylor patike uopšte nisu menjale, osim toga što se proizvode u različitim bojama.
Chuck Taylor Missoni
Chuck Taylor Missoni su noviji proizvod kompanije Converse, u saradnji sa italijanskom modnom kućom Missoni. Možete ih videti i kupiti na internetu, ali po ceni koja je znatno viša od cene ostalih patika. To i ne čudi jer su ove patike kolekcionarske i proizvode se u ograničenim količinama.