Gdje se sve prodaju bicikli?

Kada se odlučite na to da vam je bicikl potreban, sigurno se pitate i koje su opcije za njegovu kupnju, odnosno gdje se sve odvija prodaja bicikala. Prodaja bicikala najčešće se odvija u specijaliziranim trgovinama ili web trgovinama za prodaju bicikala, ali i u internetskim oglasima gdje se pretežno odvija prodaja rabljenih bicikala. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, budite sigurni kako nećete pogriješiti.

Naime, u specijaliziranim trgovinama – kao Hervis – prodaju bicikala obavljaju osobe koje su obučene za to te koje će vam sigurno pomoći u vašem odabiru idealnog bicikla. Ono što morate imati na umu je to da će cijena novog bicikla kupljenog u specijaliziranoj trgovini sigurno bizi veće od cijene rabljenog bicikla na nekom internetskom oglasniku.

 Gdje se sve prodaju bicikli?

Covid-19 uzrokovao ekspanziju prodaje bicikala

Uslijed pandemije Corona virusa koja je započela krajem veljače 2020. godine, mnogi su se odlučili na kupovinu bicikla kao idealnog rekreacijskog sredstva na otvorenom. Time su postigli i fizičku distancu, ali i potrebu za kretanjem van svog doma i rekreacijom. Stoga je u mnogim trgovinama sportskom opremom, kao i u web trgovinama naglo porasla prodaja bicikala, posebno na odjelima za odrasle i djecu te odjelima dodatne biciklističke opreme.

Osim što se povećala prodaja bicikala, povećala se i prodaja rola i romobila, ali i prodaja rezervnih dijelova za bicikle. Osim zbog izrađene potrebe rekreacije izvan kuće, razlog povećanja prodaje bicikala dogodio se i zbog toga što brojni korisnici, uslijed pandemije nisu htjeli koristiti usluge javnog prijevoza nego su se odlučili za kupnju bicikla kojim bi mogli ići na posao i obavljati druge svakodnevne aktivnosti i na taj se način zaštiti od virusa i kontakta s drugim ljudima. Porast prodaje bicikala zabilježen je i prije pojave pandemije Corona virusa, a događao se u situacijama naglog povećanja cijene goriva, kada su se ljudi također opredjeljivali za kupovinu bicikla i korištenje istog u svrhe prijevoza.