google adwords

Google AdWords – oni znaju gdje živite

Koliko puta već ste negdje pročitali kakvu vijest, da vas Google prati što radite? Odmah ste pomislili, da vam gledaju pod prste, kako se vi dopisujete sa susjedom ili što pišete nekoj svojoj ljubavnici. Da vas sada malo smirimo – njima to nije zanimljivo, oni od vas trebaju nešto potpuno drugo, oni vas prate na potpuno drugačiji način, njima je zanimljiva samo vaša IP adresa, a sve ostalo ih ne zanima. A sada se pitate, kako oni dođu do vaše ID adrese i što im ona koristi? Do vaše IP adrese nije teško doći, pročitati je može svaka Internet stranica, koja ima to mogućnost, a nakon toga se sve te adrese upotrebljavaju za Google AdWords oglašavanje. U nastavku ćemo vam reći kako!

Znači, postupak je sljedeći i funkcionira tako – kad vi dođete na neku Internet stranicu, gdje na primjer prodaju neke tenisice, oni su si zapamtili vašu IP adresu. Nakon toga se je ta tvrtka odlučila, da će napraviti jednu kampanju sa reklamama i upotrijebiti svu svoju bazu IP adresa. Uz pomoć Googlovih AdWordsa kreiraju kampanju i postave pravilo, da će prikazivati svoje oglase samo onima, od kojih imaju IP adrese. Kad sljedećeg dana vi dođete na neku drugu stranicu, koja na sebi ima prostor za oglašavanje iz Googlove mreže, odmah će vam se pokazati njihova reklama, jer su prepoznali vašu IP adresu. Eto, tako oni to rade, to je njima zanimljivo i potrebno!

Svi ti oglasi prikazivat će vam se tako dugo, kako dugo će tvrtka sa tenisicama plaćati za oglase Googlovoj mreži, a kad to više neće raditi, pokazat će vam se koja druga reklama. Svaka takva reklama je jako efektivna, jer je vide točno oni, koji je trebaju vidjeti – znači, jer ste vi jednom tražili tenisice, pokazat ćemo vam reklamu sa tenisicama – tako jednostavno je to! Sve to, a još puno drugih stvari donosi vam novodobni internet, a da danas možda za njih još opšte ne znate.

http://www.red-orbit.hr/usluge/google-adwords

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.