hladnjak

Hladnjaci održavaju hranu svježom

Hladnjak je nezaobilazan dio svake kuhinje, koji je od pogotovo velike važnosti tijekom toplog dijela godine. Dobro odabran i kvalitetan hladnjak biti će vam veoma važan pomoćnik prilikom svakodnevnog kuhanja.

Dobar odabir

Kapacitet hladnjaka veoma je bitna informacija koju svakako morate imati na umu kod odabira. Ipak, uz to važno je takoðer promisliti i o tome želite li samostojeći ili ugradbeni hladnjak – iako je razlika samo kozmetička, ugradbeni hladnjaci nude nešto manji izbor dimenzija, što bi vas moglo ograničiti u potrazi. Na kraju, važno je promisliti o tome želite li kombinirani hladnjak, odnosno hladnjak koji u gornjem ili donjem dijelu ima i zamrzivač. Ova vrsta hladnjaka zgodna je jer vam omogućuje brz pristup svim zamrznutim namirnicama koje vam mogu trebati, no s druge strane znači manje prostora za hlaðenje u hladnjaku.

Pomoćne funkcije

Osim samog kapaciteta, kod potrage za hladnjakom veoma je bitno da obratite pozornost i na dodatne funkcije, one bi vas mogle spasiti od mnogih neugodnosti. Funkcije poput sprječavanja nakupljanja leda i podesivih polica danas su dio gotovo svakog hladnjaka, dok mnogi takoðer nude i ladice ili kutije za voće i povrće posebno programirane za održavanje njihove svježine. Takoðer mnogi hladnjaci dolaze sa sustavima antibakterijskih filtara koji pomažu u održavanju higijene i sprječavaju nastanak neugodnih mirisa u hladnjaku.

Vrste hladnjaka

Za koju ćete se vrstu hladnjaka odlučiti prije svega ovisi o tome koliko prostora imate na raspolaganju. Općenito, hladnjaci s jednim krilom za zamrzavanje najčešće ga imaju na dnu ili vrhu, ako se radi o kombiniranim hladnjacima. Nešto širi dvokrilni hladnjaci najčešće dolaze s odjeljkom za vodu i led na jednom krilu, a dio za zamrzavanje najčešće imaju pri dnu – često u obliku ladice. Odlučiti se možete i za ugradnju rashladnih ladica, koje su odlična dopuna hladnjacima, u kojima možete hladiti manje namirnice ili, na primjer, vina.

Čitajte više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.