Instax mini 8 za nostalgičare

Kada je riječ o fotografiranju, mnogi će reći da u te svrhe koriste mobitel. Fotoaparat ugrađen u mobitele za mnoge je dovoljno dobar te nemaju potrebe za kupnjom dodatnog fotoaparata. Dok nije bilo mobitela, više su se koristili fotoaparati. Najpopularniji su bili digitalni fotoaparati, koji su vam omogućavali slikanje velike količine fotografija i njihovu pohranu na memorijske kartice ili na samu memoriju uređaja.

A uz njih, bili su popularni i fotoaparati koji su mogli odmah i ispisati fotografiju. Za one koji su voljeli takve fotoaparate stiže dobra vijest. Na tržištu se pojavio Instax mini 8, koji vam omogućava fotografiranje i instantni ispis fotografija.

fotoaparat Instax mini 8

Jednostavno rukovanje

Instax mini 8 je izradila tvrtka Fuji i otkad se pojavio na tržištu, brojni korisnici su se uvjerili u njegovu jednostavnost i praktičnost. Dostupan u 5 različitih boja i na prvi pogled će netko pomisliti da je riječ o dječjoj igračci. No, Instax 8 mini je puno više od igračke. Za njega morate kupiti posebni papir, koji se koristi za ispis slika. Nakon što prilagodite svjetlost kod slikanja, okinete fotografiju i vrlo brzo je izradite. Dimenzije same fotografije će biti 62 x 46 mm. A upravo ta mogućnost brze izrade fotografija je ono zbog čega je Instax mini 8 postao toliko popularan.

Specifikacije

Instax mini 8 nema automatski fokus, što će smetati onima koji su navikli na automatske načine rada. To znači da ćete se trebati ipak malo više potruditi kako biste dobili fotografiju kakvu očekujete. Ali, zato nudi pet razina ekspozicije koje će vam pomoći pri fotografiranju. Ako ne znate koji odabrati, tu ipak imate mogućnost da vam fotoaparat predloži najbolju ekspoziciju. Isto tako, ne biste trebali imati problema s fotografiranjem na tamnijim mjestima jer je bljeskalica ovog fotoaparata uvijek upaljena.

Tražite li fotoaparat kojim ćete moći odmah ispisati sliku, Instax mini 8 je vjerojatno jedno od boljih rješenja za koje se možete odlučiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.