Izaberite odgovarajući model kopački

Do prije nekoliko godina, niste morali previše razmišljati koje kopačke ćete kupiti. Nije bilo dostupno jako puno modela, a i nije bilo velike razlike među dostupnim modelima. Kako su se brojne tvrtke uključile i istraživanje i proizvodnju kopački, tržište je postalo preplavljeno različitim modelima. Oni se ne razlikuju samo po izgledu, već se razlikuju i po terenu za koji su namijenjene.
Vrste kopački
Prije nego krenete u trgovinu u kupovinu kopački, morate znati po kakvom terenu ćete igrati nogomet. Naravno, profesionalni nogometaši imaju po barem jedan par kopački za svaki tip terena, no ukoliko planirate kupiti samo jedan par, pokušajte razmisliti po kakvom terenu ćete najviše igrati. Dostupno vam je 5 vrsti kopački, ovisno o terenu za koji su namijenjene. To su kopačke za suhi prirodni teren(FG), kopačke za vrlo meki i mokri prirodni teren(SG), kopačke za vrlo tvrdi i suhi prirodni teren(HG), kopačke za umjetnu travu(AG) te kopačke za vrlo suh i tvrd prirodni teren i umjetnu travu(TF). Svaka od ovih vrsta kopački nudi posebno prilagođene čepove kako bi noga bila optimalno zaštićena i kako ne bi dolazilo do proklizavanja. Tako npr., kopačke oznake SG imaju nešto dublje čepove kako bi lakše prodirale u mekšu podlogu i spriječavale klizanje, dok kopačke oznake FG imaju nešto kraće čepove koji će odlično poslužiti na suhom terenu.
Krivi odabir kopački
Ukoliko odaberete kopačke koje nisu prilagođene terenu na kojem igrate, mogli biste imati problema u igri. Primjerice, koristite li kopačke oznake SG na drugim terenima, brže bi moglo doći do oštećenja kopački, a također ćete biti podložniji ozljedama. Zato ukoliko se planirate ozbiljnije baviti nogometom, svakako nabavite barem po jedan par kopački za one terene na kojima ćete najviše igrati. Na taj način kopačke će vam puno duže trajati, ali još bitnije, biti ćete sigurniji od mogućih ozljeda.

Ovdje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.